Filmové premiéry: Zasněžené Tatry a výpravy legendárního objevitele Amundsena
zdroj: Bontonfilm

Filmové premiéry: Zasněžené Tatry a výpravy legendárního objevitele Amundsena

27. 12. 2019 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Řada romantických i komických situací v zasněžených Vysokých Tatrách, příběh legendárního objevitele Roalda Amundsena, superšpión a geniální vynálezce jako dokonale sehraný tým, šarmantní podvodníček lovící ženy na internetové seznamce a talentovaná malířka pracující na svatebním portrétu mladé dívky z bohaté rodiny. Tento týden přináší pět filmových premiér.

Šťastný nový rok
Láska má mnoho podob a nakonec si najde každého, vzkazuje zimní romantická komedie Šťastný nový rok, jejíž příběh začíná těsně před Vánocemi a končí na Nový rok. Film se odehrává v pohádkově zasněžených Vysokých Tatrách, kde se na jednom místě sejde parta kamarádek, jejich blízcí i úplní cizinci. Každý z nich tu má svůj vlastní příběh. Během několika dní dovolené bude někdo z nich čelit především trapasům, jiný zas životním výzvám nebo změnám, někdo bývalým a jiný naopak budoucím láskám. Na všechny bez rozdílu ale čeká řada romantických a komických situací a nějaké překvapení.

zdroj: Bontonfilm

Amundsen
Výpravný filmový portrét dobrodruha, který vyplňoval prázdná místa na mapě, dobyl jižní pól a jako první dosáhl se svými expedicemi obou pólů zeměkoule. Jaký ale ve skutečnosti byl Roald Amundsen? Celovečerní snímek Amundsen ukazuje nejen výpravy do neprozkoumaných ledových pustin a oceánů a polární lety vzducholodí, ale odhaluje i život a osobnost legendárního objevitele, včetně řady méně známých skutečností, jako byl jeho vztah s bratrem nebo milostné aféry. Režisér filmu Espen Sandberg, který natočil Kon-Tiki nebo poslední Piráty z Karibiku, se nebojí ani zobrazení Amundsenových temnějších stránek. Film Amundsen se z části točil i v Praze.

zdroj: Bontonfilm

Špióni v převleku
Bylo by téměř nemožné najít dva tak odlišné hrdiny, jako jsou legendární superšpión Lance Sterling a geniální vynálezce Walter Beckett. Agent Lance kultivovaný, elegantní, nonšalantní, prostě naprosto dokonalý za všech okolností. Zatímco Walter … není. Ten je prostě jen geniální. Náročnou universitu vystudoval už v patnácti letech a teď zrovna pracuje na tajných výzkumných projektech pro ještě tajnější vládní službu. To, že se tito dva dají někdy dohromady jako parťáci v akci, by si nedokázal asi představit ani ten největší padouch.

Jenže na to dojde právě teď, kdy je potřeba zachránit svět před jedním takovým, před Kellerem Killianem, zlosynem číslo 1. Walter je totiž vynálezcem biodynamického maskování, které špiónům umožní dokonalý převlek. Či spíše převtělení. A tak se díky tomuto vynálezu Lance promění v statečného, divokého, majestátního a dokonale nenápadného tvora …. v holuba. Geniální. Holubi jsou všude, nikdo si jich moc nevšímá a umí létat. Od té chvíle Walter a Lance musí pracovat jako dokonale sehraný tým, jinak se celý svět ocitne ve smrtelném nebezpečí.

zdroj: Cinemart

Dokonalá lež
Šarmantní podvodník Roy Courtnay si v životě nadělal spoustu problémů a stále jej pronásleduje jeho temná minulost. Když na internetové seznamce potká bohatou vdovu Betty McLeish, nemůže uvěřit svému štěstí. Námluvy ale neprobíhají zcela podle jeho představ. Postupem času Roy zjišťuje, že city které chová k Betty, a které měly být falešné, se stávají skutečnými a to začíná být pro Royův tajný plán opravdovým problémem.

zdroj: Vertical Entertainment

Portrét dívky v plamenech
Bretaň, Francie, rok 1760. Talentovaná malířka Marianne dostane zadání odjet do panského domu na izolovaném ostrově a namalovat tam svatební portrét Héloise – mladé dívky z bohaté rodiny, která na přání své matky právě opustila klášter, aby se provdala do Milána. Héloise domluvenému manželství vzdoruje tím, že se odmítá nechat portrétovat, Marianne proto hraje roli najaté společnice a maluje svůj objekt po večerech zpaměti. Mezi oběma dívkami postupně roste vzájemná přitažlivost umocněná blížícím se koncem svobody.

zdroj: Artcam

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Šťastný nový rok
Kam zajít na Amundsen
Kam zajít na Špióni v převleku
Kam zajít na Dokonalá lež
Kam zajít na Portrét dívky v plamenech

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Šťastný nový rok
Fanklub Amundsen
Fanklub Špióni v převleku
Fanklub Dokonalá lež
Fanklub Portrét dívky v plamenech

Zatím bez komentáře, buďte první!