Filmové premiéry: Vražedná hra a život v husí kůži
zdroj: Cinemart

Filmové premiéry: Vražedná hra a život v husí kůži

18. 4. 2018 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Smrtelná podoba poměrně nevinné hry, romantický a zároveň ironický příběh hastrmana alias barona de Caus v podání Karla Dobrého, hudebně taneční snímek mistra zakřivené reality Bruna Dumonta a ptáci, užívající si život plnými zobáky. V tomto týdnu přichází do českých kin 4 filmové premiéry.

Vadí nevadí
Vadí nevadí je poměrně nevinná hra, při které hráči, když na ně přijde řada, volí, zda pravdivě odpoví na nějakou choulostivou otázku, nebo splní obtížný/nepříjemný/ponižující úkol. Spojení „poměrně nevinná“ přestává platit ve chvíli, kdy v případě lži nebo nesplněného úkolu zemřete.

Studentka Olivia (Lucy Hale) vyrazila s partou přátel na pohodovou dovolenou do Nového Mexika. Seznámení s pohledným sympaťákem je zavedlo do lehce strašidelných kulis zrušeného kláštera, kde si zahráli právě Vadí nevadí. Jak už to u téhle hry bývá, kvůli tajemstvím vyplouvajícím na povrch začala atmosféra poněkud houstnout. Opravdové husto ale nastalo ve chvíli, kdy jim onen pohledný sympaťák prozradil, že kdyby je ke hře nenalákal, tak by zemřel. A že teď dost pravděpodobně začnou umírat oni, protože organizátor téhle verze Vadí nevadí se s ničím nepáře.

Dalo by se nad tím mávnout rukou, kdyby po návratu domů Olivia a její přátelé nenacházeli připomínky hry na každém kroku. Textovky, telefonáty, nápisy na zdech, dotazy náhodných kolemjdoucích – ti všichni opakují otázku „Vadí nevadí?“ A varianta, že by odmítli, nepřichází v úvahu. Poznají to ve chvíli, kdy to někteří z nich zkusí a zemřou. Jak hráči ubývají, hra nabírá obrátky a stupňuje náročnost. Jak zastavit smrtící kolotoč, když žádné standardní řešení neexistuje?

zdroj: Cinemart

Hastrman
Romantický a zároveň ironický příběh hastrmana alias barona de Caus (Karel Dobrý), jehož láska k venkovské dívce Katynce (Simona Zmrzlá) naplňuje netušeným štěstím i stravující vášní.

Baron se vrací se svým sluhou (Jiří Lábus) z cest po světě, aby obnovil rybníky na svém panství. Jakožto moderní a osvícený člověk se životu místních vymyká. Středem jeho zájmu se stane nespoutaná a výjimečná rychtářova (David Novotný) dcera revoltující proti autoritám vášnivým uctíváním přírody a pohanských rituálů. Inteligentní a krásnou dívkou jsou okouzleni i učitel Voves (Jiří Maryško) a farář Fidelius (Jan Kolařík). Čím více se Katynka hastrmanovi přibližuje, tím více v něm rostou pochybnosti, zda jako člověk ve zvířeti a zvíře v člověku tentokrát obstojí. Z počátku 19. století se děj na moment přesune do současnosti, kde příběh jedné lásky, jedné vášně a jedné krajiny končí. Film vznikl na motivy románu Miloše Urbana oceněného Magnesií Literou.

zdroj: Cinemart

Janička
Filmy o její dospělosti jste viděli, muzikál o jejím dětství dosud ne. Francouzský mistr zakřivené reality Bruno Dumont natočil hudební a taneční snímek, jaký tu ještě nebyl. Bůh, Duch svatý, hair metal, rap, ovce, jeptišky, nepodařené scény, nejšílenější metafyzická besídka roku. Po nevydařené Ospalé zátoce se Dumont vrací do komediálně-retardační formy, kterou předvedl v seriálu Malej Quinquin. Nechte se osvítit!

zdroj: Film Europe

V husí kůži
Hlavní hrdina žije v husí kůži celý svůj život a za nic na světě by neměnil. Peng je totiž houser, žije v klidu ve volné přírodě a pekáč mu nehrozí. Peng je z druhu „husa pohodová“, ze všeho nejradši se baví, společné husí rituály nebo jakákoliv jiná pravidla nesnáší a v husím slovníku ho najdeme pod heslem „nezodpovědnost“, „pohodička“ a taky „na to kašlu“. Místo, aby s ostatními držel při přesunu na jih vyrovnanou formaci, lítá si sem a tam a věnuje se letecké akrobacii. Namyšlené mladíky často čeká pád a Peng při jednom odvážném manévru těsně nad zemí srazí dvě malé kachničky, které se díky tomu ztratí. Malým kachnám je teprve 16 dní. O tom, že by jim pomohl jejich hejno najít a napravit, co spískal, nechce ani slyšet. Nakonec ale souhlasí. Poraní si totiž křídlo a doprovodit dvě malé kachny pěkně pěšky mu poskytne šanci, aby se to nikdo nedozvěděl. Opeřená trojka se vydává na jih za svými hejny po zemi. Na svém dobrodružství projde skrz hory, kolem jezer, bambusovými lesy, mramorovou jeskyní nebo obyčejným kurníkem. V zádech mají hladového a nebezpečného kocoura a ve finále budou muset čelit i té kuchyňské troubě.

zdroj: Bontonfilm

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Vadí nevadí?
Kam zajít na Hastrman?
Kam zajít na Janička?
Kam zajít na V husí kůži?

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Vadí nevadí
Fanklub Hastrman
Fanklub Janička
Fanklub V husí kůži

Zatím bez komentáře, buďte první!