Filmové premiéry: Vražda v Orient expresu a odplata mafie
zdroj: Cinemart

Filmové premiéry: Vražda v Orient expresu a odplata mafie

8. 11. 2017 – 9:59 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Řetězec podezírání, vydírání a násilí, záhadná vražda v přepychovém vlaku Orient expresu, dílo pomáhající zažehnout plameny gay revoluce, pátrání po tajemství dávno ztraceného tatínka a servírka bojující s předsudky svého okolí. V tomto týdnu přichází do českých kin 5 filmových premiér.

Suburbicon: Temné předměstí
V 50. letech je život v prosluněném středo-americkém městečku Suburbicon bezstarostný a idylický. Malebné domky s upravenými trávníky jsou dokonalým místem pro šťastné rodiny. A taková je i rodina Gardnera Lodge. Tedy alespoň navenek.

Jedné noci vše změní vloupání do jejich domu. Gardnerova manželka Rose je zavražděna. Policie velmi rychle zatkne podezřelého. Ale když dojde na stanici k identifikaci, Gardner pachatele neoznačí. A možná pro to má dobrý důvod. Podezřelým z brutálního činu je totiž lichvář, který má na starost klienty, kteří své dluhy mafii neplatí včas.

Gardnerovo rozhodnutí spustí řetězec podezírání, vydírání, násilí a pomsty.

zdroj: Paramount Pictures

Vražda v Orient expresu
To, co začíná jako luxusní jízda vlakem z Istanbulu do Londýna, se rychle promění v jeden z nejnapínavějších a nejzáhadnějších detektivních příběhů, jaký byl kdy vyprávěn. Předloha Agathy Christie popisuje osudy třinácti pasažérů uvízlých v přepychovém vlaku Orient expresu kdesi ve sněhových závějích na Balkáně. V okamžiku, kdy ve vlaku dojde k záhadné vraždě amerického obchodníka, každý z nich se stává podezřelým. Ve vlaku naštěstí nechybí jeden neobyčejný Belgičan s velkým knírem a dokonale pracujícími šedými mozkovými buňkami. A právě tento nejslavnější detektiv na světě, Hercule Poirot, musí závodit s časem, aby vyřešil smrtící hádanku dříve, než neznámý vrah znovu udeří.

zdroj: Cinemart

Tom of Finland
Vyznamenaný důstojník Touko Laaksonen se vrací z druhé světové války a velmi rychle zjišťuje, že život ve Finsku v době míru je pro něj stejně znepokojivý. Helsinky jsou prodchnuté homofobií a všichni muži jsou nuceni k tomu, aby se oženili a měli děti. Touko nalézá útočiště ve vlastní umělecké tvorbě, která se začíná specializovat na stylizované homoerotické kresby svalnatých mužů. Laaksonenovo dílo opatřené slavným podpisem „Tom of Finland“ se stalo emblémem celé generace mužů a pomohlo zažehnout plameny gay revoluce.

zdroj: AČFK

Maxinožka
Kluk jménem Adam se vydává na dobrodružnou cestu, aby odhalil tajemství svého dávno ztraceného tatínka, jen aby zjistil, že to není nikdo jiný než legendární Lesní muž! Ten se skrývá hluboko v lese, aby ochránil sebe a svou rodinu před společností HairCo., obří korporací, která experimentuje se speciálním DNA. Po setkání otec a syn začínají dohánět ztracený čas. Po chlapcově počátečním váhání Adam brzy zjistí, že i on má velké nadání, o kterém se mu dříve ani nezdálo a dobrodružství tak teprve začíná.

zdroj: Vertical Entertainment

Fantastická žena
Marina, servírka a zpěvačka, a Orlando, starší muž, se do sebe zamilují a plánují společnou budoucnost. Orlando však náhle onemocní a následně umírá. Coby transžena je Marina nucena bojovat nejen s Orlandovou rodinou, která je přesvědčena, že Marina nese za jeho smrt zodpovědnost, ale i s předsudky svého okolí, jež její sexuální identitu považuje za cosi nenormálního a zvráceného. A především za právo být sama sebou.

zdroj: Artcam

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Suburbicon: Temné předměstí
Kam zajít na Vražda v Orient expresu
Kam zajít na Tom of Finland
Kam zajít na Maxinožka
Kam zajít na Fantastická žena

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Suburbicon: Temné předměstí
Fanklub Vražda v Orient expresu
Fanklub Tom of Finland
Fanklub Maxinožka
Fanklub Fantastická žena

Zatím bez komentáře, buďte první!