Filmové premiéry: Vondráčková v kanadské komedii a příběh z pohádkové říše
zdroj: tisková zpráva

Filmové premiéry: Vondráčková v kanadské komedii a příběh z pohádkové říše

30. 10. 2018 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Záhadný a kouzelný paralelní svět, oslava Freddieho Mercuryho a jeho rockové skupiny Queen, příběh z jednoho z největších slumů v Africe, Lucie Vondráčková v kanadské romantické komedii, třicítka tanečníků a tanečnic v hororu od režiséra Gaspara Noého, animák o krásných časech v dějinách Francie a český poustevník v Austrálii. Tento týden přináší 7 filmových premiér.

Louskáček a čtyři říše
Klára (Mackenzie Foy) chce jediné, a to je klíč – takový, který otevře skříňku, ve které se skrývá dar od její zesnulé matky. Zlatá nit, kterou dostane od svého kmotra Drosselmeyera (Morgan Freeman) o sváteční oslavě, ji k tomu klíči zavede – jenže ten v mžiku zmizí do záhadného a kouzelného paralelního světa. Právě tam se Klára setká s vojákem Filipem (Jayden Fowora-Knight), gangem myší regenty, kteří spravují tři říše: Říši vloček, Říši květů a Říši sladkostí. Klára s Filipem musí projít čtvrtou říší, kde panuje krutá vládkyně (Helen Mirren), získat Klářin klíč a pokud to bude možné vrátit nestabilnímu světu harmonii.

zdroj: Falcon

Bohemian Rhapsody
Film Bohemian Rhapsody je oslavou rockové skupiny Queen, jejich hudby a především Freddieho Mercuryho, který svou tvorbou i životem vzdoroval všem myslitelným stereotypům, díky čemuž se stal jedním z nejvýraznějších umělců na světě.

Snímek mapuje raketový vzestup nekonvenční skupiny prostřednictvím jejich revolučního zvuku a ikonických písní, jako jsou We Will Rock You, We Are the Champions nebo právě Bohemian Rhapsody. Jejich příběh začíná bleskovým startem, pokračuje neřízenou životní spirálou a vrcholí nezapomenutelným, strhujícím vystoupením na koncertu Live Aid v roce 1985. Na jeho pódiu Queen v čele se rtuťovitým Freddiem předvedli jednu z největších show v historii rocku. Jejich hudba byla a stále je ohromnou inspirací pro celý svět.

zdroj: Cinemart

Kibera: Příběh slumu
Kibera je jeden z největších slumů v Africe. Nachází se v Nairobi, hlavním městě Keni. Jedná se o neformální osídlení, kde chybí státem zprostředkovávané služby, jako je tekoucí pitná voda, nebo kanalizace. Na fungující zdravotnictví, školství, nebo policii, se místní nemohou spolehnout. To ovšem neznamená, že všichni obyvatelé Kibery jsou odsouzeni k životu v neštěstí.

Dokument Kibera: Příběh slumu ukazuje ty, kteří se rozhodli slum přetvořit v lepší místo: Umělci ze skupiny Maasai Mbili se svým umění snaží dát místu identitu a lidem pocit, že vědí, kam patří. Učitelka Benta, která je HIV pozitivní, ve svém domě založila školku pro děti z HIV pozitivních rodin, aby jim pomohla vyrovnat se se stigmatizací, které čelí v životě. Další z postav je Tanker, bývalý profesionální boxer, který pro mladé lidi ze slumu postavil boxerskou školu, kde je učí disciplíně a sebeobraně.

zdroj: Cinemart

The Perfect Kiss
Každý člověk hledá štěstí, ale když už vám táhne na třicet a pořád žijete u rodičů, kteří s vámi jednají jako s dítětem, ztratili jste práci a láska je v nedohlednu, pak hledáte ještě intenzivněji. Tanya Cova (Lucie Vondráčková) bydlí se svými rodiči v severoamerickém městě u velkých jezer, v trochu všední každodennosti americké společnosti. Nudí se i její rodiče, zapomenutí agenti pro nejmenovanou východní říši, kteří nemají nic jiného na práci, než aby slídili za svou vlastní dcerou. Když rodiče povolají starou známou Šárku a jejího syna Igora, aby Tanyu zasnoubili, je to poslední kapka v poháru Taniny touhy po svobodě. Tanya nachází útočiště u své nejlepší kamarádky Britney Greenberg. Znuděná Britney, která má dvě děti s bývalým Tanyiným přítelem Tomem, obtloustlým a přesto dokonalým manželem a tatínkem, vydělávajícím krásné peníze jako “ajťák”, vidí Tanyin příchod jako možnost nového vzrušení v příliš poklidném rodinném životě.

Na předměstí se pak odehrává drama, způsobené polibkem v parku. Tanya se ocitne v nelegálně pronajímaném bytě s velice nepravděpodobnými spolubydlícími, mezi kterými je i Igor. Rodiče dostanou z centrály avízo, že jejich zapomenutá špionská buňka je rozpuštěna a převelena do Paříže. Mají starost, jak dát Tanye vědět, že se jejich působiště se mění. Do mise je vyslána Šárka, která zprávu úspěšně předá. Miliardář, Brian Demarrias, se rozchází se svojí partnerkou. Vizitka makléřky ,Tanyi Cové, stále voní v jeho kapse. Setkají se jeho nemotorné námluvy s vysněnou odpovědí ztřeštěné naivní a nespoutané půvabné Tanyi? A který polibek je opravdu pravý?

zdroj: Film Europe

Climax
Poslední noc v chatě uprostřed lesů, zima 1996. Třicítce tanečníků a tanečnic končí intenzivní trénink na turné v USA, zbývá už jen závěrečná party. Na vinylech Daft Punk nebo Aphex Twin. A k tomu jedna velká nádoba sangrie, která na chvilku zmizela z očí.

zdroj: Aerofilms

Dilili v Paříži
Půvabný animovaný příběh Dilili v Paříži je dalším filmem z dílny uznávaného francouzského animátora Michela Ocelota. Skrze dobrodružství malého děvčátka přiblíží malým divákům dobu „Belle Époque“, tak zvané Krásné časy v dějinách Francie, známé z plakátů Alfonse Muchy. Odvážná Dilili spolu se svým kamarádem Orelem jde po stopách spolku, který stojí za únosy dívek v Paříži. Během svého pátrání navštíví mladí hrdinové mimo jiné i slavný kabaret Moulin Rouge a potkají řadu významných osobností té doby - od vědkyně Marie Curie, přes malíře Picassa, Moneta či Renoira až ke spisovateli Marcelu Proustovi. Každý z nich poskytne malým detektivům pomocnou ruku či nápovědu. Dostanou se na pozoruhodná místa, do tajemného případu se prolne magie, a na jeho konci se tradičně střetne dobro se silami temna.

zdroj: Film Europe

Feral
Celovečerní dokumentární film. Český poustevník v Austrálii. Originální osud, překvapivá identita, svérázná filosofie... tvořící vybroušený celek ze sledu zdánlivě nesouvisejících výpovědí a scén.

zdroj: Wet Cat Pictures

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Louskáček a čtyři říše?
Kam zajít na Bohemian Rhapsody?
Kam zajít na Kibera: Příběh slumu?
Kam zajít na The Perfect Kiss?
Kam zajít na Climax?
Kam zajít na Dilili v Paříži?
Kam zajít na Feral?

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Louskáček a čtyři říše
Fanklub Bohemian Rhapsody
Fanklub Kibera: Příběh slumu
Fanklub The Perfect Kiss
Fanklub Climax
Fanklub Dilili v Paříži
Fanklub Feral

Zatím bez komentáře, buďte první!