Filmové premiéry: Vlastní fantazie měnící se v noční můry a chlap na střídačku
zdroj: Falcon

Filmové premiéry: Vlastní fantazie měnící se v noční můry a chlap na střídačku

12. 2. 2020 – 10:05 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Jiří Langmajer jako chlap pro dvě ženy, luxusní rezort, kde se fantazie stávají noční můrou, životopisné drama o jedné z nejslavnějších žen stříbrného plátna, nově objevená rostlinka opředena tajemstvím a sado-maso hrátky ve finsko-lotyšské komedii. Tento týden přináší šestici filmových premiér, včetně dokumentárního snímku pátrajícího po stopách českého videoartu.

Chlap na střídačku
Patnáct let vdaná Zuzana jednoho dne zjistí, že má její manžel Jiří delší dobu poměr s jinou ženou. Zuzana neváhá, rozhodne se svou sokyni Lenku navštívit a učinit jí tak trochu netradiční návrh. Její plan je přímo skandální. Navrhne jí, aby si péči o Jirku rozdělily a udělaly z něj tak chlapa na střídačku. Lenka po prvotním šoku souhlasí a obě ženy představí tento nový způsob života Jirkovi. Tedy spíše ho postaví před hotovou věc. Co se všem zdá zpočátku jako perfektní plán, kdy je Jirka jeden týden s manželkou, druhý s milenkou, se nakonec může stát pro všechny pořádnou noční můrou….

zdroj: Bohemia Motion Pictures

Fantasy Island
V novém filmu studia Blumhouse nazvaném Fantasy Island mění charismatický pan Roarke v luxusním, leč odlehlém tropickém rezortu tajné sny svých šťastných hostů ve skutečnost. Když se však fantazie stanou noční můrou, musí hosté záhadu ostrova vyřešit, aby si útěkem zachránili život.

zdroj: Falcon

Judy
Judy Garland je fenomenální zpěvačka a úspěšná herečka, která se již od útlého věku stává miláčkem celé Ameriky. Její talent si podmaňuje miliony diváků na celém světě. Její kariéra je doslova splněným snem. Ale všechno má svou cenu. Úspěch a sláva si vybírají vysokou daň. Její život provází osamělost, jejím démonem je alkohol a závislost na lécích. V zimě roku 1968 přijíždí Judy do Londýna, aby vystoupila na turné beznadějně vyprodaných koncertů. Docházejí jí peníze a její manželství se hroutí. Od počátku jejího celosvětového úspěchu v muzikálu Čaroděj ze země Oz uplynulo 30 let. Neodolatelným smyslem pro humor a vřelostí okouzluje všechny kolem, ať už se setkává s hudebníky, fanoušky či přáteli. Její sny o romantické lásce se zhmotňují, když potkává Mickeyho Deanse. Ale pod maskou šťastné hvězdy se skrývá křehká žena. Poté, co v záři reflektorů strávila tvrdou prací uplynulých 40 let, je vyčerpaná. Vracejí se jí vzpomínky na ztracené dětství a ze všeho nejvíc touží být doma se svými dětmi. Najde v sobě sílu pokračovat?

zdroj: Bioscop

Viva video, video viva
Dokumentární snímek Viva Video, Video Viva přináší prostřednictvím dochovaných materiálů, nečekaných setkání, osobních výpovědí a myšlenek videistů ucelenou zprávu o době, kdy nemohlo být nadšení skupiny umělců spontánně ventilováno. V době totalitního režimu se video začalo používat jako nástroj ke svobodnému uměleckému vyjádření. I přes nedostupnost technologií vznikala řada děl, za kterými stáli nejen uznávaní umělci, jako například Radek Pilař či Petr Skala, ale i téměř zapomenutí autoři, z jejichž tvorby vzešly experimentálně filmové a novomediální přístupy. Ke srovnání se zahraničím, kde byl videoart v osmdesátých letech svými možnostmi a otevřeností v jistém předstihu, dochází díky zdokumentované cestě štábu a Petra Skaly do Ameriky za ikonami a průkopníky světového videoartu Woodym a Steinou Vasulkou. Kurátor Martin Mazanec a architekt - současný vizuální umělec - Dominik Gajarský hledají v ateliérech, střižnách i sklepech videistů zaprášené VHSky a další odkazy. Mozaika se skládá. Dialog mezi minulostí a současností umocňuje i výběr medií, na která je film zaznamenán. Ať jde o dnes již téměř archaickou VHS či současný iPhone.

zdroj: Aerofilms

Malý Joe
Alice je svobodná matka a také vědkyně, oddaná své práci vedoucí oddělení v korporaci zabývající se vývojem nových rostlinných druhů. Právě se jí podařilo vyvinout zvláštní karmínovou rostlinku, která je pozoruhodná nejen svou krásou, ale i terapeutickou hodnotou: pokud je udržována při ideální teplotě, řádně zalévána a hezky se na ni mluví, přináší svému majiteli pocit štěstí. Alice poruší firemní nařízení a přinese jednu rostlinku domů jako dárek pro svého malého syna Joea. Společně rostlinu pojmenují Malý Joe, ale s tím, jak rostlina roste, začne Alice pojímat podezření, že nové stvoření nemusí být tak neškodné, jak se původně zdálo.

zdroj: Film Europe

Psi nenosí kalhoty
Drsná „romantická“ sado-maso komedie pro diváky, které už šablonovité americké romantické komedie nudí. Hlavním hrdinou je muž jménem Juha, jemuž umřela žena. Juha není dlouho schopen navázat jakýkoli vztah. Z letargie jej probudí až setkání se sado-maso dominou Monou. Juha ožije a začne být na návštěvách sado-maso salónu závislý. Co když však v hrátkách jednou zajde až příliš daleko? Film tak trochu o jiné lásce.

zdroj: Pilot film

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Chlap na střídačku
Kam zajít na Fantasy Island
Kam zajít na Judy
Kam zajít na Viva video, video viva
Kam zajít na Malý Joe
Kam zajít na Psi nenosí kalhoty

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Chlap na střídačku
Fanklub Fantasy Island
Fanklub Judy
Fanklub Viva video, video viva
Fanklub Malý Joe
Fanklub Psi nenosí kalhoty

Zatím bez komentáře, buďte první!