Filmové premiéry: Vládce kokainového impéria a hra na babu
zdroj: Bontonfilm

Filmové premiéry: Vládce kokainového impéria a hra na babu

13. 6. 2018 – 10:28 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Odhalení sexuální orientace, oblíbená dětská hra na babu v novém podání, invaze animované kosmické legrace, Penelopé Cruz jako novinářka milující narkobarona a vládce kokainového impéria, odborník na tradiční japonský pokrm ramen na cestě do Singapuru, hledání štěstí a svobody v teheránských ulicích a psychologický thriller polské režisérky Jagody Szelc. Tento týden přináší 7 filmových premiér.

Já, Simon
V šestnácti není snadné přiznat sobě a natož svému okolí, že jste gay. Simon Spier (Nick Robinson) začne po e-mailech flirtovat s neznámým spolužákem, který si říká Blue. Ale když se nešťastnou náhodou jejich korespondence dostane do cizích rukou, hrozí jim odhalení. Simona totiž začne vydírat jeho sociálně trochu podivný, ale jinak velmi sebejistý spolužák Martin (Logan Miller). Ten věří, že by mu Simon mohl domluvit rande s krásnou Abby (Alexandra Shipp). A pokud mu nepomůže… tak se jeho sexuální orientace stane věcí veřejnou. A co hůř, zveřejní i to, kdo se skrývá pod přezdívkou Blue. Simon se dostává do úzkých. Musí najít způsob, jak se z toho dostat dříve, než k tomu bude donucen.

zdroj: Cinemart

Máš ji!
Každý rok se pět velmi soupeřivých přátel zostra pustí do měsíc trvající hry na babu, kterou hrají již od první třídy; ve hře, ve které neplatí žádná omezení, riskují krk, práci i jejich vzájemný vztah, jen aby jeden druhého srazil k zemi s vítězným pokřikem: „Máš ji!“

Letos se hra koná ve stejném termínu, jako svatba jediného dosud neporaženého hráče, což by z něj konečně mělo udělat snadný terč. Ale on dobře ví, že se blíží… a je připraven.

zdroj: Vertical Entertainment

Příšerky z vesmíru
Planetu Zemi čeká invaze animované kosmické legrace. Pokud jste si mysleli, že ve vesmíru je život, měli jste samozřejmě pravdu. Na dohled modré planety krouží obrovský mezihvězdný křižník plný mimozemšťanů všemožných tvarů, velikostí a se zcela nahodilým počtem očí, uší nebo rukou. Tři ufonští kamarádi si na něm naladí vysílání teleshoppingu a okamžitě se zamilují do speciální, bezkonkurenčně nejlepší masážní matrace za tu nejlepší cenu. Je báječná a musejí ji mít. Rozhodnou se, že si ji pořídí a potají se k nám vydají v létajícím talíři. Jsou to ale ťulpasové, dělají blbosti a místo hladkého přistání ztroskotají.

zdroj: Bontonfilm

Escobar
Escobar, brutální zločinec, bezohledný vrah, narkobaron a vládce kokainového impéria, ve své době jeden z nejbohatších lidí planety. A jeden z nejnebezpečnějších. Pablo, táta, ochránce chudých, manžel a také pozorný milenec. Jednoho musíte nenávidět, druhého můžete milovat. Dohromady Pablo Escobar, kterému jeho rozporuplnou tvář propůjčil Javier Bardem.

Novinářka Virginia Vallejo poznala nejdříve Pabla, muže, jenž staví domy pro chudinu, umí být zapálený pro věc i galantní. Když objevila Escobara, nelítostného kriminálníka, bylo pozdě. Byla už zamilovaná. Escobarovo kriminální kokainové království stále roste. Má miliony dolarů, vlastní malou armádu, drogy prodává v tunách. Chybí mu ale jedna věc – respekt. Rozhodne se, že si ho vyslouží zabíjením. Vytoužený respekt mu má přinést krev a co nejvyšší částka na mezinárodním zatykači. Pro americkou CIA se brzy stane nejdůležitějším cílem a tajný románek mladé novinářky pak příležitostí, jak Escobara dostat.

zdroj: Bontonfilm

Bistro Ramen
Mladý šéfkuchař Masato je odborník na tradiční japonský pokrm ramen, který se v jeho rodině vaří už po generace. Když mu život přichystá nečekanou zkoušku, vydá se Masato na dalekou cestu do Singapuru. Ve městě plném chutí a vůní pozná víc než jen lahodné recepty a rodinná tajemství. Ukáže se, že jídlo má zvláštní moc sbližovat lidi a napravovat dávné křivdy. A že láska prochází ramenem.

zdroj: Aerofilms

Teheránská tabu
Tři mladé ženy a jeden muž mají podobné touhy jako jejich vrstevníci jinde na světě. Žijí ale v Teheránu, kde platí úplně jiná pravidla. Rockové koncerty v klubech, nemanželský sex, alkohol i drogy místní zákony zakazují a vytlačují do podzemí. Kdo má peníze a moc, pravidlům se snadno vzepře. Ostatním, kteří chtějí žít mimo úzce vymezené mantinely, hrozí tvrdé tresty. Při cestě za štěstím a svobodou tak hrdinové filmu musí bořit tabu a riskovat. Snímek je celovečerním debutem íránského režiséra žijícího v Německu Aliho Soozandeha. Natáčet přímo v Íránu nepřicházelo v úvahu, film proto vykresluje atmosféru teheránských ulic unikátní animační metodu rotoskopie.

zdroj: Aerofilms

Věž. Jasný den
Mula žije s rodinou na vesnici. Těsně před svatým přijímáním její dcery se objevuje Mulina sestra Kaja. Kaja je biologickou matkou dívky, ale před šesti lety bezestopy zmizela. Rodina věří ve smíření, ale Mula se obává, že si Kaja přišla vzít dceru zpátky. Mezitím se odehraje série zvláštních metafyzických událostí a Kajina přítomnost vyvolává v lidech proměny. Mulin strach se stupňuje, chce se setry zbavit. Ale Kaja přišla z nějakého důvodu.

zdroj: Film Europe

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Já, Simon
Kam zajít na Máš ji!
Kam zajít na Příšerky z vesmíru
Kam zajít na Escobar
Kam zajít na Bistro Ramen
Kam zajít na Teheránská tabu
Kam zajít na Věž. Jasný den

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Já, Simon
Fanklub Máš ji!
Fanklub Příšerky z vesmíru
Fanklub Escobar
Fanklub Bistro Ramen
Fanklub Teheránská tabu
Fanklub Věž. Jasný den

Zatím bez komentáře, buďte první!