Filmové premiéry: Únos podle skutečné události a epické finále trilogie Labyrint
zdroj: Cinemart

Filmové premiéry: Únos podle skutečné události a epické finále trilogie Labyrint

24. 1. 2018 – 11:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Příběh únosu natočen podle skutečné události, epické finále trilogie Labyrint, kombinace hraného filmu a animace originálních olejomaleb, gay romance a nejsuverénnější britský debut posledních let, třicátnice Paula odmítající přijmout roli pasivní oběti, nová dobrodružná pohádka s Martinem Dejdarem a Kateřinou Brožovou. Tento týden přináší šest filmových premiér a duet světově proslulého tanečníka Mikhaila Baryshnikova a dvorní tanečnice švédského choreografa Mats Eka.

Všechny prachy světa
Příběh o únosu šestnáctiletého Johna Paula Gettyho III a o zoufalé snaze jeho milující matky přesvědčit Johnova bohatého dědečka Jeana Paula Gettyho, aby zaplatil výkupné. Film natočen podle skutečné události.

zdroj: Vertical Entertainment

Labyrint: Vražedná léčba
Thomas se skupinkou svých přátel unikl z nástrah Labyrintu. Společně prošli zkouškou ohněm při vražedné cestě přes Spáleniště. Mnohokrát si mysleli, že už je konec, že to nemůže být horší. Přesto mají ty nejtěžší chvíle a nejbolestivější rozhodnutí teprve před sebou.

V epickém finále trilogie Labyrint vede Thomas (Dylan O’Brien) svou skupinu unikajících Placerů na jejich poslední a nejnebezpečnější misi. Musejí se poprat o naději ve světě, který se hroutí pod tíhou zákeřné nemoci, musejí bojovat o přežití mezi nakaženými a nepříčetnými „raply“ na straně jedné a nevyzpytatelnou organizací Z.L.S.N. na straně druhé. Mohou vůbec ještě někomu a něčemu věřit?

Aby Thomas zachránil sebe i své přátele, musí proniknout do legendárního Posledního města, labyrintu řízeného Z.L.S.N. Toto místo se může stát nejhroznějším bludištěm ze všech. Ten, kdo tuto misi přežije, získá odpovědi na všechny otázky, které si Placeři položili od chvíle, kdy poprvé dorazili do labyrintu.

zdroj: Cinemart

S láskou Vincent
Celovečerní snímek o malíři Vincentovi van Goghovi S láskou Vincent navazuje na slova samotného génia, který jednou pronesl, že “může komunikovat pouze skrze své malby". Byl natočen kombinací hraného filmu a animace originálních olejomaleb. Přesněji řečeno 66 960 originálních olejomaleb vytvořených 125 umělci z celého světa podle 94 původních van Goghových děl. Slovy tvůrců by “rozložené obrazy dokázaly pokrýt celý Londýn nebo Manhattan”. Jedná se o první film svého druhu na světě. Předlohou pro animované obrazy jsou hrané scény se skutečnými herci. V obsazení figurují jména jako Saoirse Ronan, Aidan Turner nebo Helen McCrory.

zdroj: YouTube.com

Na konci světa
Johnny Saxby (Josh O’Connor) pracuje od rána do večera na zastrčené farmě svých rodičů. Frustraci z osamělosti si vybíjí destruktivní konzumací alkoholu v místní hospodě a příležitostným sexem. Ve chvíli, kdy se na farmu dostává atraktivní rumunský pomocník Gheorghe (Alec Secareanu), začíná být Johnny konfrontován s emocemi, které nikdy dříve nepocítil. Během sezóny jehňat spolu oba dva začínají pracovat stale intenzivněji a stejně intenzivně se začíná vyvíjet jejich osudový vztah, který může oběma navždy změnit život. Na konci světa je podmanivým a tísnivě krásným debutem Francise Leeho, který je zasazen do prostředí rurálního Yorkshiru.

zdroj: AČFK

Paula
Třicátnici Paulu po deseti letech opustil přítel. Rozhořčená žena, odmítající přijmout roli pasivní oběti, se náhle ocitá na ulici. Její cesta Paříží za znovunalezením nezávislosti a klidu, plná bizarních setkání, právě začíná.

zdroj: Artcam

Dukátová skála
Čtrnáctiletý Pavel alias Pako při jedné výpravě v okolí hradu Lukova spadne do podzemní štoly, zraní si páteř a je upoután na invalidní vozík. Po několika měsících rehabilitace se on i jeho matka Věra jen težko smiřují s tím, že už nikdy nebude chodit. Své problémy v Lukově řeší i místní kastelán Jaromír, který zas bojuje proti smutku ze smrti své milované ženy. Starosta Lukova, Karel Zlejšek a jeho žena Naďa si nepřipouštějí, že se jejich vztah nevyvíjí, jak si představovali a že to má vliv i na chování jejich syna Petra. I manželství Adama a Evy prochází krizí, kterou ale zatím dokáží skrýt před svými dětmi Aničkou a Tadeášem neboli Nyny a Dydynem. Do obce přijíždí se střelnicí Tokár s dcerami Dragicou a Štěpánkou – Šmudlou a snaží se zapadnout do běžného života v Lukově.

zdroj: APK Cinema Service

Mikhail Baryshnikov - Prostor
Švédský choreograf Mats Ek vytvořil duet pro světově proslulého tanečníka Mikhaila Baryshnikova a Anu Lagunu, která je Ekovou dvorní tanečnicí. Režisérem filmového zpracování je švédský režisér Jonas Åkerlund, dobře známý svou spoluprací s umělci: Madonna, Rolling Stones, Rammstein, U2, Lady GaGa, Robbie Williams, Ozzy Osbourne, Paul McCartney, Metallica…

zdroj: BEVERLY MATOUS DISTRIBUTION

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Všechny prachy světa?
Kam zajít na Labyrint: Vražedná léčba? Ve vybraných kinech také ve 3D.
Kam zajít na S láskou Vincent?
Kam zajít na Na konci světa?
Kam zajít na Paula?
Kam zajít na Dukátová skála?
Kam zajít na Mikhail Baryshnikov - Prostor?

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Všechny prachy světa
Fanklub Labyrint: Vražedná léčba
Fanklub S láskou Vincent
Fanklub Na konci světa
Fanklub Paula
Fanklub Dukátová skála
Fanklub Mikhail Baryshnikov - Prostor

Zatím bez komentáře, buďte první!