Filmové premiéry: Svět jako umírající pustina a tělo posedlé démonickou silou
zdroj: Cinemart

Filmové premiéry: Svět jako umírající pustina a tělo posedlé démonickou silou

5. 12. 2018 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Svět proměněný v umírající nehostinnou pustinu, filmový příběh doktora z populárního televizního seriálu, tělo posedlé nemilosrdnou démonickou silou, konspirace ukrývající se v hlubinách Města andělů, neznámá žena trpící ztrátou paměti a dvojice policajtů v podobě stárnoucího ropušáka a malé myšky. Tento týden přináší 6 filmových premiér, pásmo krátkých animovaných filmů o neobyčejném přátelství dvou malých holčiček a monstrózní koncert legendární skupiny Black Sabbath.

Smrtelné stroje
Za pár set let bude svět jen umírající nehostinnou pustinou, křižovanou obřími stroji na kolech, jejichž primární snahou je nacházet zbývající zdroje obživy a surovin. V tato monstra se proměnila původní města. Sídla na kolech jsou plná lidí a největším a nejmocnějším z nich je Londýn. Ten se rozrůstá i díky pohlcování menších strojů, které se objeví v jeho cestě. Tímhle způsobem se v Londýně ocitne i Hester Shaw (Hera Hilmar), tajemná dívka se zjizvenou tváří. Jí jediné, zdá se, nevadí, že Londýn spolknul její domovské město. Hester se totiž díky tomu ocitla v blízkosti jeho vládce Thaddeuse Valentina (Hugo Weaving), s nímž má z minulosti nevyřízené účty. Jenže i Thaddeus je rád, že Hester vidí. Dívka má v držení předmět, s nímž by se mohl stát nejmocnějším mužem na světě. A protože má Thaddeus poněkud větší palebnou sílu než ona, ocitne se Hester na útěku a v doprovodu zoufale nepraktického knihomola a renegátky, na jejíž hlavu je vypsaná obrovská odměna.

zdroj: Cinemart

Doktor Martin: Záhada v Beskydech
Příběhy populárního doktora Martina s tváří Miroslava Donutila vyvrcholí úplně novým a tím největším případem jeho kariéry v celovečerním filmu v kinech. Svérázný doktor Martin bude řešit dosud nepoznané záhady osobního života i jednu detektivní otázku. Musí totiž zvládnout postarat se jeden den o malé dítě a současně s tím musí přijít na kloub záhadě, jejíž stopy vedou hluboko do historie až do doby první republiky. O dávném tajemství beskydských lesů dnes už ví jen málokdo a na povrch se dostane teprve nálezem podivuhodně malé kostry. To samo o sobě vnese do městečka v horách rozruch, ještě větší pozdvižení ale vyvolá představa, že do řešení se vrhnul strážmistr Topinka a doktor Martin, který si připravil nejedno překvapení.

zdroj: Bontonfilm

Ve spárech ďábla
Otřesný obřad vymítání ďábla se vymkne kontrole a vyžádá si život mladé ženy. O několik měsíců později má Megan Reedová (Shay Mitchell) službu v noci v pitevně, kam přivezou znetvořené mrtvé tělo. Megan, která je uvězněna sama v podzemních chodbách, začne mít strašlivé vidiny a zmocní se jí podezření, že tělo je posedlé nemilosrdnou démonickou sílou.

zdroj: Falcon

Záhada Silver Lake
Po znamenitém metahororu Neutečeš se osobitý režisér David Robert Mitchell vydal na halucinogenní výlet po Los Angeles: jeho meandrující neo-noir Záhada Silver Lake se točí kolem třiatřicetiletého Sama, který se po zmizení své mysteriózní sousedky Sarah pouští do surreálného pátrání, aby dekódoval tajemství, skandály a konspirace ukrývající se v hlubinách Města andělů. Hypnotický a zábavný thriller bezmála lynchovského ražení je poháněn stejně tak ústřední obsedantní figurou, jako vytříbeným soundtrackem, dějovými serpentinami a nesčetnými popkulturními referencemi, jež dohromady skládají jakousi tajnou historii L.A. Film, který je zároveň subversivní hříčkou i netradiční poctou éře klasického Hollywoodu.

zdroj: Film Europe

Útěk
Na varšavském hlavním nádraží se jednoho dne objeví neznámá žena trpící ztrátou paměti. Po dvou letech se pod jménem Alicja vrací k rodině, která ji pozná v televizním pořadu. Lze ale navázat zpět přerušené vztahy, když jsou pro ni její blízcí jen cizinci?

zdroj: Falcon

Gordon a Paddy
Nejde o neohroženou dvojku „policajtů z amerických seriálů“, Gordon i Paddy svým způsobem však neohrožení opravdu jsou. A to i přesto, že Gordon je stárnoucí ropušák a Paddy malá myška, tedy zdánlivě ta nejnepravděpodobnější dvojice policistů, která se ve svém rodném lese musí vypořádat s nejedním zločinem. Z krádeže ořechů veverčáka Valdemara je přitom zprvu málem obviněna samotná Paddy! Coby zkušený policista však Gordon brzy zjistí, jak se věci mají, a posléze v Paddy nachází skrytý potenciál. Rád by ji dokonce učinil svou nástupkyní na místo policejního velitele. Jak se však ukáže, jeho poslední případ s ořechy nebyl zdaleka tak nebezpečný jako první velká zkouška velitelky Paddy. Když se jednoho dne rodině veverek ztratí syn a pohřešovaný je i malý zajíček (o ztraceném vejci páru strak ani nemluvě), musí se Paddy postavit svému strachu z nejobávanějšího obyvatele malebného lesa – lišky. Opravdu je však liška původcem všeho zla, jak Gordon tvrdil?

zdroj: Pilot film

Mimi & Líza: Záhada vánočního světla
Mimi a Líza jsou nevšední kamarádky. Jedna má oči stále zavřené a druhá je má otevřené dokořán. Ale obě se však umí dívat a společně vidět. Protože svět se dá vidět i rukama i ušima, jen to zkusit… Pásmo krátkých animovaných filmů pro malé děti a jejich rodiče o neobyčejném přátelství dvou malých holčiček.

zdroj: Cinemart

BLACK SABBATH - The End of the End
Kapela Black Sabbath se v únoru 2017 rozloučila se svými fanoušky dvěma monstrózními koncerty ve svém domovském Birminghamu. Vznikl z nich koncertní snímek s lakonickým názvem The End of The End a jako každé ‚sbohem' je doslova nabitý emocemi. Během vystoupeních završujících téměř 50letou éru vynálezců heavy metalu zazněly nejslavnější hity jako „Iron Man“, „Paranoid“ nebo protiválečná „War Pigs“ v podání původního složení kapely včetně Ozzyho Osbourna, kytaristy Tonyho Iommiho a basáka Terrence „Geezera“ Butlera.

zdroj: BEVERLY MATOUS DISTRIBUTION

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Smrtelné stroje?
Kam zajít na Doktor Martin: Záhada v Beskydech?
Kam zajít na Ve spárech ďábla?
Kam zajít na Záhada Silver Lake?
Kam zajít na Gordon a Paddy?
Kam zajít na Mimi & Líza: Záhada vánočního světla?
Kam zajít na BLACK SABBATH - The End of the End?

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Smrtelné stroje
Fanklub Doktor Martin: Záhada v Beskydech
Fanklub Ve spárech ďábla
Fanklub Záhada Silver Lake
Fanklub Útěk
Fanklub Gordon a Paddy
Fanklub Mimi & Líza: Záhada vánočního světla
Fanklub BLACK SABBATH - The End of the End

Zatím bez komentáře, buďte první!