Filmové premiéry: Superhrdinský Vin Diesel a největší právní skandál švédské historie
zdroj: Falcon

Filmové premiéry: Superhrdinský Vin Diesel a největší právní skandál švédské historie

12. 3. 2020 – 10:47 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Vin Diesel jako superhrdina z komiksového bestselleru vydavatelství Valiant Comics, neobyčejná dobrodrudružství z kouzelného dětského světa, příběh jednoho z největších právních skandálů švédské historie a osobní deník zachycující drastický život v období války. Tento týden přináší pět filmových premiér včetně dokumentárního snímku o vzniku filmu Nabarvené ptáče. Původně plánovaná premiéra nového dílu oblíbených vinařských komedií 3Bobule byla díky současné situaci ohledně šíření koronaviru odsunuta.

Bloodshot
Ve snímku podle komiksového bestselleru ztvárňuje Vin Diesel vojáka Raye Garrisona, který byl zabit v boji a znovu oživen korporací RST jako superhrdina Bloodshot. Nanotechnologie v jeho žilách z něj činní nezastavitelného bojovníka obdařeného nadlidskou silou a schopností okamžitě se uzdravovat. Korporace RST však neovládá pouze Bloodshotovo tělo, ale i jeho mysl a vzpomínky. Ray neví, co je skutečné a co je lež, a tak se rozhodne to zjistit.

zdroj: Falcon

Zapomenutý princ
Všechno v Djibiho životě se točí kolem jeho milované sedmileté dcerky Sofie. Oddaný otec samoživitel nikdy nepřijde pozdě na jejich večerní pohádku. Každou noc, když Sofia usíná, ji bere do “Pohádkolandu”, smyšleného filmového studia, kde se stávají hlavními hrdiny světoznámých dobrodružných filmů, v nichž má Djibi hlavní roli prince Krasoně.

O pět let později se ze Sofie pomalu stává puberťačka, příběhy jejího otce jí už tak neberou a Djibi je ve své roli prince vyměněn. Protože se jeho postavení ve skutečném světě i v “Pohádkolandu” mění, Djibi musí vymyslet, jak v životě své zůstat důležitou postavou.

zdroj: Bohemia Motion Pictures

Dokonalý pacient
Strhující příběh o největším právním skandálu ve švédské historii vypráví o reportérovi, který zpochybnil celý právní systém. Hannes Råstam se léta snažil prokázat nevinnu Thomase Quicka, odsouzeného na doživotnímu vězení na psychiatrii. Odhalil právní chaos, který Quicka do vězení dostal. Nikdo však neměl zájem na tom, aby byl osvobozen a zproštěn vinny nejhorší sériový vrah ve Švédsku, kanibalistický násilník, který byl odsouzen za osm vražd a přiznal se dalším dvaceti pěti. Příběh, předkládaný divákovi jako rafinovaná skládačka, postupně odhaluje neuvěřitelný případ, napínavý až do ohromujícího konce.

zdroj: Film Europe

Pro Samu
Novinářce Waad Al-Khateab se narodí dcera Sama. Je to šťastná událost, i když k ní dojde v troskách syrského Aleppa, kde Waad a její manžel Hamza provozují jednu z posledních klinik. Vzhledem k tomu, že smrt je všudypřítomná a každá vteřina v těžce zkoušeném městě může být zároveň ta poslední, rozhodne se Waad natočit pro svou dceru osobní deník, který zachycuje život v drastických kulisách války a zároveň slouží jako intimní vzkaz matky dceři. Film Pro Samu, který z deníkových záznamů vznikl, je bezprostřední, vášnivou a neúprosnou obžalobou, úpěnlivou prosbou, aby svět nikdy neodvracel pohled před utrpením, i emotivním příběhem o lásce k dítěti a rodnému městu, které se proměnilo v peklo.

zdroj: Artcam

11 barev ptáčete
11 barev ptáčete nabízí unikátní pohled za oponu tohoto výjimečného díla, které zanechalo stopu na evropských i světových festivalech. A není to pohled ani krutý, ani černobílý nebo málomluvný. Vyprávění režiséra Václava Marhoula a (ne)herce Petra Kotlára se proplétají rozličnými peripetiemi vzniku filmu a nabízí své subjektivní pohledy od začátku až do poslední klapky rok a půl dlouhého natáčení. Někdy úsměvné, někdy tvrdé.

zdroj: Bioscop

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Bloodshot?
Kam zajít na Zapomenutý princ?
Kam zajít na Dokonalý pacient?
Kam zajít na Pro Samu?
Kam zajít na 11 barev ptáčete?

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Bloodshot
Fanklub Zapomenutý princ
Fanklub Dokonalý pacient
Fanklub Pro Samu
Fanklub 11 barev ptáčete

Zatím bez komentáře, buďte první!