Filmové premiéry: Strhující marvelovské finále a restaurovaná Cesta do pravěku
zdroj: Marvel Studios

Filmové premiéry: Strhující marvelovské finále a restaurovaná Cesta do pravěku

25. 4. 2019 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Strhující finále Marvelu, majestátný lev jako ten nejlepší kamarád, hledání moderního výtvarného stylu, život na palubě kosmické lodi hluboko ve vesmíru, život komika v době, kdy humor může zabíjet a zoufalý otec s touhou po spravedlnosti. Tento týden přináší 6 filmových premiér a legendární Cestu do pravěku v nových barvách.

Avengers: Endgame
Hrozivé události způsobené Thanosem, který vyhladil polovinu života ve vesmíru a silně oslabil Avengers, vedou zbylé superhrdiny k tomu, aby ve strhujícím finále 22 filmů studia Marvel zvaném Avengers: Endgame sebrali poslední síly a pokusili se vrátit úder.

zdroj: Falcon

Mia a bílý lev
Král přírody, majestátný lev jako ten nejlepší kamarád a domácí mazlíček? Proč ne? Jedenáctiletá dívka Mia se s rodinou přestěhuje na farmu v jižní Africe, kde se jí ve lví rezervaci splní dávný sen snad všech dětí světa. Dostane malého lvíčka, mládě vzácného bílého lva. Charlieho. Během pár dalších let se z nich stanou nerozluční přátelé, parťáci na celý život, jejichž pouto a láska stírá rozdíl mezi světem lidí a zvířat. Z mláděte ale vyroste opravdové zvíře, z roztomilého lvíčka se stane skutečný úžasný silný lev. A Mia zjistí, že rodinné farmě se zase tak dobře nedaří a táta musí obětovat jejího jedinečného bílého lva jako trofej pro lov turistů. Mia a bílý lev nemají jinou možnost, než utéct, a vydat se spolu na úžasnou cestu do africké savany, aby v divočině daleko od pušek lovců našli pro Charlieho bezpečné místo a lví království. Přátelství totiž není jenom slovo, ale závazek a opravdové dobrodružství.

zdroj: Bontonfilm

Nikdy neodvracej zrak
Kurt (Tom Schilling) se poprvé s moderním uměním seznámil jako dítě na výstavě „zvrhlého umění“ pořádané nacisty. Po válce pak prokáže svůj talent a studuje výtvarnou akademii ve východoněmeckých Drážďanech. Zde potkává Ellie (Paula Beer) a je přesvědčen, že našel lásku svého života. Její otec, prominentní lékař Carl Seeband (Sebastian Koch), s jejich vztahem však zásadně nesouhlasí a snaží se jej jakýmikoliv prostředky zničit. To, co nikdo z nich zatím netuší, je skutečnost, že jejich životy jsou již dávno propojeny hrozným zločinem, do kterého byl Seeband za války zapleten. Kurtovi a Ellie se nakonec podaří odejít do západoněmeckého Düsseldorfu. Kurt pokračuje ve studiu a hledá ve svobodném světě svůj nový, moderní výtvarný styl. Životní prožitky a traumata se Kurtovi nakonec stávají inspirací, díky níž začíná tvořit osobité obrazy, které odrážejí nejen jeho vlastní osud, ale i pocity celé poválečné generace.

zdroj: Cinemart

High Life
Monte (Robert Pattinson) a jeho malá dcera Willow žijí společně v naprosté izolaci na palubě kosmické lodi hluboko ve vesmíru. Monte, pro kterého byla přísná sebekázeň obranným štítem proti touze, se stal otcem proti své vůli. On i žena, která dítě porodila, byli členové posádky vězňů – odsouzenců k smrti. Pokusní králíci poslaní na misi s cílem najít alternativní zdroje energie. Mise se účastní také lékařka (Juliette Binoche), která zkoumá lidskou sexualitu v extrémních podmínkách a s vězni má své vlastní záměry. Otec a dcera se společně přibližují cíli – černé díře, kde čas a prostor přestávají existovat. Filozofická sci-fi režisérky Claire Denis o hledání podstaty lidskosti ve vesmírných kulisách.

zdroj: Film Europe

Humorista
Borise Arkadije živí humor v době, kdy vás smích může existenčně zlikvidovat. Polovina 80. let. Brežněv zemřel, Andropov zemřel a o Černěnkovi se šeptá, že to má taky za pár. Boris vystupuje s neškodným skečem o opičce a žije život prominenta, komika režimem nejen tolerovaného, ale i podporovaného. Pod povrchem se ale dusí. Humor je z podstaty svobodný a pohrdá hloupostí mocných. V Borisovi zuří vnitřní boj mezi konformistou a buřičem. A to vše v době, kdy humor může zabíjet.

zdroj: Artcam

Ostrým nožom
Příběh otce, kterému zavraždili syna, smutek otce, který musí pochovat své dítě, emotivní drama otce, který si pro spravedlnost musí dojít sám. Po útoku neonacistů na partu studentů zůstane na zemi ležet mrtvý ubodaný kluk. Policie koná, pachatelé jsou dopadeni, společnost se bouří proti holohlavým náckům, ale to všechno je jenom na chvíli. Zděšená rodina brzy sleduje, jak jsou vrazi po chybném rozhodnutí soudkyně propuštění na svobodu, nikoho už to to nezajímá a jednání policie připomíná chování zkorumpované instituce. Zůstává jen zlomená rodina bez jakékoliv šance na spravedlnost a viníci, kteří se jí smějí do očí.

Zoufalý otec s touhou po spravedlnosti se pouští do boje se všemi. S policií bez zájmu, s podplaceným soudnictvím, s mafií, která kdesi v pozadí tahá za nitky. Dokáže tváří v tvář zavedenému prohnilému systému uspět? Dokáže zároveň překonat vlastní výčitky a odpustit sám sobě?

zdroj: Bontonfilm

Cesta do pravěku
Český barevný fantasticko-naučný film o výpravě čtyř chlapců do pravěku. Jeden z chlapců najde u jeskyně, z které vytéká řeka, trilobita. Nemůže však pochopit, že je to tvor, který žil před mnoha miliony lety. Nepomáhají ani výklady z knih, ani návštěva museí. Nakonec se chlapci rozhodnou vypravit se jako ve starých verneovkách do pravěku. Vplují do jeskyně loďkou a skutečně se dostanou do doby ledové, Třetihor, Druhohor, Carbonu a Siluru. Poznají, jakými mnohotvárnými změnami prošla Země a život na ní. Naukovost filmu je jemně spojena s jednotlivými dobrodružstvími chlapců, takže film bude pozorně sledovat i ten nejmenší divák.

zdroj: Bontonfilm

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Avengers: Endgame? Ve vybraných kinech také ve 3D!
Kam zajít na Mia a bílý lev
Kam zajít na Nikdy neodvracej zrak
Kam zajít na High Life
Kam zajít na Humorista
Kam zajít na Ostrým nožom
Kam zajít na Cesta do pravěku

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Avengers: Endgame
Fanklub Mia a bílý lev
Fanklub Nikdy neodvracej zrak
Fanklub High Life
Fanklub Humorista
Fanklub Ostrým nožom
Fanklub Cesta do pravěku

Zatím bez komentáře, buďte první!