Filmové premiéry: Střet monster a nepolíbené šprtky na tahu
zdroj: Vertical Entertainment

Filmové premiéry: Střet monster a nepolíbené šprtky na tahu

29. 5. 2019 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Střed Godzilly s monstry, které byly pokládány za pouhé mýty, teenagerovské sny měnící se v noční můru, Taron Egerton v roli slavného Eltona Johna a dvojice nepolíbených šprtek na tahu. Tento týden přináší 5 filmových premiér včetně dokumentárního filmu o trojčatech, které byly ihned po narození adoptovány různými rodinami.

Godzilla II Král monster
Ve výpravném akčním dobrodružství se Godzilla střetne s jedněmi z nejznámějších monster v historii popkultury.

Nový film sleduje osudy kryptozoologické agentury Monarch, jejíž členové změří síly s armádou obrovských monster, včetně impozantní Godzilly. Ta se střetne s gigantickou radioaktivní můrou Mothrou, kaiju Rodanem a také svým největším nepřítelem, trojhlavým Kingem Ghidorahem. Když tyto předpotopní druhy, které byly doposud pokládány za pouhé mýty, opět ožijí, začnou bojovat o nadvládu a samotná existence lidské rasy tak visí na vlásku.

zdroj: Vertical Entertainment

Máma
Pro partičku středoškoláků z malého amerického městečka je klíčem k úspěšnému víkendu přemluvení libovolného dospělého, aby jim koupil alkohol. Osamělá paní Sue Ann (Octavia Spencer) je v tomhle směru přímo darem z nebes. Nejen že teenagerům bez mrknutí oka koupí bednu alkoholu, ale navíc jim nabídne sklepní prostory ve svém odlehlém domě, aby si ho tam mohli vypít a trochu přitom zablbli. „Máma“ Sue Ann má jen pár drobných podmínek. Aspoň jeden z účastníků musí zůstat střízlivý, aby ostatní bezpečně odvezl domů. V jejím domě se nesmí klít a nikdo nesmí chodit nahoru, do obytných prostor domu, což jsou všechno celkem rozumná pravidla. A tak se místní děcka scházejí u mámy čím dál častěji, jenže do pařící pohody se pomalu začínají vkrádat temnější tóny, když se z nadstandardní pohostinnosti paní domu postupně stane zvláštní druh posedlosti a jistota, že jednou přijde den, kdy za to bude něco chtít. Z dokonalého snu všech teenagerů se záhy vyklube noční můra a nejlepší místo ve městě se promění v nejhorší místo na Zemi. Ona vám to přece říkala, děcka. Nahoru jste neměly chodit.

zdroj: Cinemart

Rocketman
Než se stal Eltonem Johnem, jmenoval se Reginald a byl to malý brýlatý oplácaný kluk, který si příliš nerozuměl s rodiči, zato s klavírem mu to šlo náramně. Zpočátku jen dělal křoví úspěšnějším muzikantům, jenže pak potkal svou nejspřízněnější duši, textaře Bernieho Taupina. Od tohoto setkání vedla strmá cesta na absolutní vrchol, možná až příliš rychlá na to, aby se dala zvládnout bez chlastu a drog. Ty pomáhaly zejména ve chvílích, kdy se Elton cítil sám, opuštěný a nemilovaný, což se mu stávalo prakticky pořád. Jenže když jste duší rocker i showman, tak se z každého srabu prostě vyzpíváte.

Od chvíle, kdy Elton čuchnul k údernějším rytmům, není jeho příběh klasickým životopisem, ale živelnou a bláznivou hudební show, v níž se jeho koncertní čísla prolínají s muzikálovými výstupy. Největší hity Eltona Johna, jako například Your song, I´m still standing nebo titulní Rocketman se tu objevují ve velmi originálních aranžích, jichž se ujal herecký představitel hlavního hrdiny Taron Egerton (hvězda filmů série Kingsman), který nejen že se Eltonovi podobá, ale vyrovná se mu i pěvecky. Všechny slavné hity ve filmu zazní právě v jeho podání.

zdroj: Cinemart

Šprtky to chtěj taky
Nejlepší kámošky a zároveň nejlepší studentky ve třídě Amy (Kaitlyn Dever) a Molly (Beanie Feldstein) jsou velmi moudré, šikovné ... a dost neoblíbené. Myslí si, že život je ukryt jen v učebnicích a na své spolužáky s horšími známkami se dívají s neskrývaným despektem. Jenže den před ukončením studia si obě najednou uvědomí krutou pravdu - 4 roky šprtání byly v podstatě ztrátou času a ony si mohly užívat přesně jako všichni ostatní. A tak se rozhodnou, že poslední den na střední škole si to všechno vynahradí a roztočí to jak se patří. Čeká je velmi dlouhá noc plná dobrodružství, na jaké je žádná z knih nemohla ani zdaleka připravit.

zdroj: Forum Film CZ

Tři blízcí neznámí
Bobby, Eddy a David přišli na svět v New Yorku na začátku 60. let jako jednovaječná trojčata. Hned po narození ale byli rozděleni a adoptováni různými rodinami. Nikdo z nich neměl tušení, že má na vlas stejné sourozence. Po necelých dvaceti letech se souhrou šťastných náhod setkali a jejich neuvěřitelný příběh se stal senzací Ameriky. Kdo a proč je rozdělil? Jak ovlivnilo mnohaleté odloučení jejich životy? Znepokojivé tajemství experimentování s lidskými osudy odhaluje dokumentární film Tima Wardla, který se stal diváckou senzací a porota festivalu v Sundance ho ocenila Zvláštní cenou.

zdroj: Aerofilms

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Godzilla II Král monster? Ve vybraných kinech také ve 3D!
Kam zajít na Máma?
Kam zajít na Rocketman?
Kam zajít na Šprtky to chtěj taky?
Kam zajít na Tři blízcí neznámí?

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Godzilla II Král monster
Fanklub Máma
Fanklub Rocketman
Fanklub Šprtky to chtěj taky
Fanklub Tři blízcí neznámí

Zatím bez komentáře, buďte první!