Filmové premiéry: Smrtící kletba a agresivní forma mimozemského života
zdroj: Vertical Entertainment

Filmové premiéry: Smrtící kletba a agresivní forma mimozemského života

22. 3. 2017 – 9:29 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Hrůzný původ skrytého zla, vzrušující práce v luxusním hotelu jako životní sen, posádka Mezinárodní vesmírné stanice v boji s novou formou života a příběh děvčátka trpícího hypertrichózou na počátku 20. století. V tomto týdnu čekají na české diváky 4 filmové premiéry, koncertní show skupiny Rammstein, restaurovaná verze prvního celovečerního loutkového filmu Jiřího Trnky a cestopisný film jednoho z nejvýraznějších současných českých filmařů Martina Ryšavého.

Skryté zlo
Když tři kamarádi z vysoké školy narazí na hrůzný původ skrytého zla, zjistí, že existuje jediný způsob, jak se vyhnout této kletbě: nemyslet na ni, nevyslovovat ji. Ale jakmile skryté zlo pronikne do vaší hlavy, je to právě to, co všechno řídí. Existuje způsob, jak se vymanit z této posedlosti a přežít?

zdroj: Vertical Entertainment

Rande naslepo
Vzrušující práce v luxusním hotelu – to je vysněná budoucnost, kterou si hýčká Saliya (Kostja Ullmann) už od dětství. Pak ale jako teenager začne ztrácet zrak, až nakonec vidí jen mlhavé světlo a matné obrysy. Svět vidí jako by na něj koukal skrze tlusté mléčné sklo. Zdá se, že jeho životní sen je v naprostých troskách.

Saliya i přes svůj handicap postupně získává větší sebevědomí, vrací se do normální školy a nakonec se dokonce odváží poslat přihlášku na stáž do pětihvězdičkového hotelu. Díky důkladné přípravě, pozitivnímu přístupu a hlavně s podporou velkého blafování uspěje a místo získá. Jen nikomu nepřizná, že vlastně tak trochu skoro vůbec nevidí. Odhalí jej až jeho nový přítel a kolega Max (Jacob Matschenz), který mu pak pomáhá, aby se vypořádal i s těmi nejobtížnějšími situacemi a úkoly, které provoz velkého a špičkového hotelu přináší. Saliya se po nocích učí nazpaměť všechny trasy, počty schodů, prostírání stolů. Vtlouká si do hlavy tvary předmětů, rozmístění věcí na baru, na pokojích pro hosty… V jeho případě opravdu platí, že je nakonec schopen dělat svou práci poslepu.

Během své praxe v hotelu si i přes svou zrakovou vadu všimne Laury (Anna Maria Mühe), bláznivě se do ní zamiluje a vypadá to, že kromě zraku navíc ztratí i srdce a bohužel i rozum. Jeho blamáž začne dostávat praskliny a hrozí, že nakonec neuspěje ani v lásce a ani v hotelu… Naštěstí nejen film, ale i skutečný život mívá rád šťastné konce.

zdroj: Cinemart

Život
Snímek Život vypráví příběh šestičlenné posádky Mezinárodní vesmírné stanice, která se ocitá na samotném pokraji jednoho z nejdůležitějších objevů lidských dějin: prvního důkazu o existenci mimozemského života na Marsu. Jak členové posádky pokračují ve svém výzkumu, mají jimi uplatňované metody nezamýšlené následky, a forma života, kterou zkoumají, se ukazuje být mnohem inteligentnější, než kdokoliv očekával.

zdroj: Falcon

Lví žena
Příběh nás zavádí do chladného severu Evropy na začátku 20. století. Děvčátko Eva se narodilo s hypertrichózou – onemocněním, díky kterému jí po celém těle roste nadměrné množství chlupů. Odmala tak prochází rukama doktorů, kteří si s ní nevědí rady, a spolužáků, kteří se jí smějí. Ani vlastní otec netuší, jak má ke své dceři přistupovat, a drží ji raději v ústraní. Eva se ale rozhodne, že svůj sen žít jako ostatní naplní za každou cenu.

zdroj: Fénix Distribution

Rammstein: Paris
Zachytit ve filmu koncertní show kapely Rammstein je téměř nemožné. Slavní metalisti z Německa posouvají vizuální laťku s každým dalším unikátním vystoupením výš a výš. Renomovaný švédský režisér Jonas Åkerlund se o to pokusil a na kameru zachytil pařížský koncert z března roku 2012. Halu Bercy tehdy zaplnily tisíce fanoušků, jež se staly svědky neopakovatelné podívané. Koncertní film Rammstein: Paris je hostinou pro smysly, je to temná kontroverzní pohádka a benzínem načichlá show, jejímž podtitulem by mohlo být ‚nezkoušejte to doma'.

zdroj: YouTube.com

Špalíček
První celovečerní loutkový film Jiřího Trnky poeticky zobrazuje lidové zvyky a tradice, po staletí udržované na českém venkově. Filmová suita, na motiv Alšova Špalíčku národních písní, sestává ze šesti na sebe navazujících částí, situovaných do jednotlivých ročních období. Lyrické vyprávění a hru prostých loutek, inspirovaných lidových uměním, dokresluje hudba Václava Trojana s motivy lidových písní, zpívaných dětmi z Kühnova sboru.

zdroj: NFA

Slepý Gulliver
Jeden z nejvýraznějších současných českých filmařů, držitel ocenění Magnesia Litera, Martin Ryšavý je ústřední postavou svého nového filmu. Aby mohl svou profesi filmaře cestujícího po vzdálených cizích krajích vykonávat i nadále, nechává si v pražské optice korigovat zrak. Filozoficky laděný cestopisný film z Ukrajiny a Ruska je přerušován vstupy z vyšetření zraku a rozprava s optikem slouží jako rámcová situace filmového vyprávění.

zdroj: Background Films

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Skryté zlo
Kam zajít na Rande naslepo
Kam zajít na Život
Kam zajít na Lví žena
Kam zajít na Rammstein: Paris
Kam zajít na Špalíček
Kam zajít na Slepý Gulliver

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Skryté zlo
Fanklub Rande naslepo
Fanklub Život
Fanklub Lví žena
Fanklub Rammstein: Paris
Fanklub Špalíček
Fanklub Slepý Gulliver

Zatím bez komentáře, buďte první!