Filmové premiéry: Smrtící experimenty a idylické Vánoce jedné zvláštní rodinky
zdroj: Falcon

Filmové premiéry: Smrtící experimenty a idylické Vánoce jedné zvláštní rodinky

22. 11. 2017 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Nebezpečné experimenty na hranici života a smrti, zkoumání sterilního světa cizího muže, idylické Vánoce jedné velké šťastné rodinky. Tento týden přináší 3 filmové premiéry a časosběrný dokument o dětech, které opustily "děcák" a musí se postavit na vlastní nohy.

Hráči se smrtí
V mysteriózním thrilleru se skupina studentů medicíny snaží získat odpověď na otázku, zda existuje život po smrti. Opakovaně se dostávají do stavu klinické smrti, avšak stále nebezpečnější experimenty si na každém z nich vybírají svou daň.

zdroj: Falcon

Doma je tady
Hannah žije se svou matkou, českou imigrantkou, a malým bratrem v bývalé olympijské vesničce v rakouském Innsbrucku. Jednou se vloupá do moderně zařízené vily, domova osamělého mladého muže jménem Max. Vkrádá se tam zas a znova, aby zkoumala chladný, sterilní svět cizího muže. Postupně se mezi nimi tak rozvine bezeslovná komunikace prostřednictvím předmětů, které v jeho domě oba různě přesouvají.

zdroj: A-Company

Táta je doma 2
Z Dustyho (Wahlberg) a Brada (Ferrell) jsou teď kámoši, zvlášť když se Dusty vykašlal na svou dlouho pěstovanou image bouráka, a Brad přestal dělat psí kusy, aby se mu v tom vyrovnal. Dokonce se rozhodnou, že letošní Vánoce stráví všichni pohromadě jako jedna velká šťastná rodina, i s oběma manželkami a všemi svými i vyženěnými potomky. Plán dostane zásadní trhliny ve chvíli, kdy se na svátky pozvou jejich otcové. Copak, s vřelým a milujícím Bradovým tátou (John Lithgow) by v tomhle směru nebyl žádný problém. Horší to však bude s Dustyho taťkou (Mel Gibson), což je ultimativní tvrďák, který neuznává fyzický kontakt a s malými dětmi je schopen vtipkovat o mrtvých prostitutkách. Dusty se mu vždycky chtěl vyrovnat a teď se bojí, že ho svou vyměklostí totálně zklame. A ještě víc se obává toho, že otcova přítomnost promění idylické Vánoce ve válečnou vřavu. A přesně k tomu vše nevyhnutelně směřuje, protože ani Brad a jeho tatínek nechtějí v téhle nelítostné bitvě tahat za kratší konec provazu.

zdroj: Cinemart

Sbohem děcáku
Téměř celé své dětství vyrůstali v ústavu. Nemají domov, nemají rodinu, netuší, kde budou bydlet a jak si budou vydělávat. Lukáš chce být slavný hip hoper, Simona plánuje jít na operaci změny pohlaví, Jarda by chtěl mít velkou rodinu.

Dokumentární film sleduje časosběrnou metodou příběhy tří dětí, které opustily “děcák” a staví se na vlastní nohy. Sledovali jsme jejich cestu více jak čtyři roky. Měli stejnou startovní čáru, ale jejich cesty nabraly strmý a odlišný směr. Jak se sotva plnoletý člověk bez zkušenosti života v rodině dokáže zařadit do společnosti? Snažili jsme se zaznamenat klíčové okamžiky na jejich cestě, zásadní rozhodnutí, pády i vítězství. Často stále se opakující a bolestnou variaci na touhu někam patřit. Lze odpustit své matce, která v dětství tolik ublížila? Jak silné je krevní pouto? Dokáže se ani ne osmnáctiletý kluk proměnit v zodpovědného otce, který uživí rodinu? Je vůbec možné zbavit se od mala přisuzovaných nálepek jako je “problémový cikán” a nepropadnout se do pekla závislostí?

zdroj: Artcam

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Hráči se smrtí?
Kam zajít na Doma je tady?
Kam zajít na Táta je doma 2?
Kam zajít na Sbohem děcáku?

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Hráči se smrtí
Fanklub Doma je tady
Fanklub Táta je doma 2
Fanklub Sbohem děcáku

Zatím bez komentáře, buďte první!