Filmové premiéry: Smrtící experiment a marvelovští superhrdinové
zdroj: Falcon

Filmové premiéry: Smrtící experiment a marvelovští superhrdinové

4. 7. 2018 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Smrtící sociologický experiment, nová kapitola o zmenšujících se superhrdinech, rozmazlený playboy s totální ztrátou paměti, dlouho očekávaný film režisérského mistra Terryho Gilliama, spolek zločinců s vysokoškolskými tituly a dobrodružné drama inspirované skutečným příběhem dvou svobodomyslných lidí prožívajících největší dobrodružství svého života. Tento týden přináší 6 filmových premiér.

První očista
Přežít dvanáct hodin, během nichž pro vás nehnou prstem ani policajti ani záchranáři. To je cíl potenciálních obětí Očisty. Ti ostatní tuhle noc chtějí využít k beztrestnému vybití agrese a vyřízení účtů. Dnes večer to bude poprvé. Co se stane, nikdo neví, ale hezký pohled to asi nebude. Úspěšná hororová série od mistrů hrůzy ze studia Blumhouse přichází po třech dílech se svou první kapitolou.

Vláda původně naplánovala Očistu jako svérázný sociologický experiment. Aby na zbytek roku snížila úroveň kriminality pod jedno procento, vytipovala si jednu velkou městskou čtvrť, která by se kvůli míře zločinnosti mohla s klidem přejmenovat na „Peklo“, a v ní povolila zločin. Celá oblast je samozřejmě prošpikována kamerami a národ dostává zdarma zvrácenou reality show, která však diváky příliš nebaví, aspoň zpočátku. Byť je oblast plná nebezpečných gangsterů a zvrácených úchylů, nic moc se neděje, potenciální vrazi jsou moc ostýchaví. Organizátoři projektu „naštěstí“ počítali i s tím a mají metody, jak vlnu násilí zvednout do pořádné výšky. Stačí sem zvenčí poslat pár vyzbrojených propagátorů Očisty. Je jasné, že kdo tuhle noc přežije, bude jiný, než byl před pouhými dvanácti hodinami. Jako třeba bezohledný vůdce gangu, který dá před ochranou svého byznysu přednost svým sousedům, nebo dívka, zoufale v nočních ulicích hledající bratra, který se chtěl také „zapojit“.

zdroj: Cinemart

Ant-Man a Wasp
Filmový svět studia Marvel se rozrůstá o snímek Ant-Man a Wasp, který je novou kapitolou o superhrdinech, kteří se umějí zmenšovat. Po událostech filmu Captain America: Občanská válka musí Scott Lang čelit následkům svých rozhodnutí nejen jako superhrdina, ale i otec. Sotva se mu podaří najít rovnováhu mezi osobním životem a povinnostmi, které má jako Ant-Man, objeví se Hope van Dyne a dr. Hank Pym s novou naléhavou misí. Scott musí znovu obléci zmenšovací oblek, naučit se bojovat po boku Wasp a pomoci jí odhalit tajemství z minulosti.

zdroj: Falcon

Manžel na zkoušku
Leonardo Montenegro je bohatý a rozmazlený playboy, který si celý život jen užíval. Ale jak se říká - karma není zdarma. Když z rozmaru odmítne zaplatit za služby úklidové služby, netuší, jak mu to osud vrátí. Po jedné divoké párty vypadne z jachty a druhý den ho najdou, jak se bezradně motá v ulicích Oregonu. V nemocnici konstatují, že utrpěl totální ztrátu paměti a vyhlásí pátrání po jeho rodině. A tehdy nastupuje na scénu Kate - přesně ta, kterou nedávno tak ponížil. Vybavená širokým úsměvem a falešným oddacím listem si pro něj přijde jako zákonitá manželka! Začátek bude těžký, ale i život běžného pracujícího muže s třemi dětmi a úžasnou manželkou má něco do sebe. Jak dlouho však dokáže Kate tajit před ním jeho skutečnou identitu a udržet příjemnou idylku?

zdroj: Forum Film CZ & SK

Muž, který zabil Dona Quijota
Toby býval idealistickým filmovým studentem. Jeho ztvárnění příběhu Dona Quijota, které natočil v malebné španělské vesnici, mělo obrovský úspěch. Ale to bylo kdysi. Z Tobyho se stal arogantní a cynický režisér reklam. Peníze a sláva ho změnily k nepoznání. A tak zatímco se ve Španělsku snaží dokončit natáčení nové reklamy, užívá si s manželkou svého šéfa.

Poté, co se Tobymu dostane do rukou stará kopie jeho studentského filmu, vydává se na místo, kde před mnoha lety svůj opus vytvořil. Zjišťuje, že jeho tehdejší počin měl na obyvatele ospalé vesnice stašlivý vliv.

Potkává starého pomateného výrobce obuvi, který se domnívá, že je Don Quijot a Toby jeho Sancho Panza. Toby se ocitá uvězněný v bizarních fantaziích starého pána. Rozlišit realitu od fikce je pro něj stále těžší. V průběhu svých komických a stále více surrealistických dobrodružství je Toby nucen čelit tragickým důsledkům filmu, který navždy změnil naděje a sny malé vesničky.

Může Toby získat zpět svou lidskost? Může Don Quijot přežít své šílenství?

zdroj: Bioscop

Profesoři zločinu - Velké finále
Pietro Zinni a jeho spolek zločinců s vysokoškolskými tituly nikdy neprohrává. Ale bohužel ani nevyhrává. Namísto vytoužené svobody si jeho členové odpykávají tresty za zločin, který nespáchali. Zároveň je pronásledují přízraky z minulosti, především tajemná droga zvaná Sopox. Pietro odhalí, že slouží jako nástroj rafinované pomsty a jeho profesorská banda je jediná, která tomu dokáže zabránit. Bude při tom čelit více než vyrovnanému protivníkovi. Nechybí mu ostré lokty, nenávist… ani vysokoškolský diplom.

zdroj: Film Europe

Než přišla bouře
Dobrodružné drama s Shailene Woodley a Samem Claflinem v hlavních rolích je inspirováno skutečným příběhem dvou svobodomyslných lidí, kteří se po náhodném setkání nejdříve zamilují, a potom spolu prožijí největší dobrodružství svého života.

Nezapomenutelný příběh o nezdolnosti lidského ducha a vše překonávající síle lásky.

zdroj: Vertical Entertainment

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na První očista
Kam zajít na Ant-Man a Wasp
Kam zajít na Manžel na zkoušku
Kam zajít na Muž, který zabil Dona Quijota
Kam zajít na Profesoři zločinu - Velké finále
Kam zajít na Než přišla bouře

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub První očista
Fanklub Ant-Man a Wasp
Fanklub Manžel na zkoušku
Fanklub Muž, který zabil Dona Quijota
Fanklub Profesoři zločinu - Velké finále
Fanklub Než přišla bouře

Zatím bez komentáře, buďte první!