Filmové premiéry: Skupinka českých turistů na Marsu a návrat zabijáka
zdroj: Cinemart

Filmové premiéry: Skupinka českých turistů na Marsu a návrat zabijáka

15. 10. 2018 – 11:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Hodiny s kouzelnou mocí, návrat maskovaného zabijáka Michaela Myerse, skupinka českých turistů na povrchu Marsu, největší loupež diamantů v britské historii a česká komedie o obyčejné maloměstské rodině. Tento týden přináší hned desítku filmových novinek, včetně Čapkových Hovorů s TGM, nebo podivínské a samotářské celní úřednici.

Čarodějovy hodiny

Desetiletý chlapec Lewis se po smrti rodičů odstěhuje do panského sídla svého strýce Jonathana. Strýce i jeho sousedku si brzy oblíbí. V domě se však dějí podivné věci, strýček i jeho sousedka totiž ovládají kouzla. Lewis pomáhá svému kouzelnickému strýčkovi vypátrat hodiny, které by svou kouzelnou mocí mohly způsobit konec světa. Film je natočen podle klasického fantasy románu Johna Bellairse.

zdroj: Universal Pictures

Halloween

Před čtyřiceti lety dokázala Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) jako jedna z mála přežít řádění maskovaného zabijáka Michaela Myerse. Útok, který se odehrál o halloweenské noci, v ní však zanechal hluboké jizvy na duši. Od noci, během které vyšinutý mladík ubodal její přátele, jen aby mohl připravit o život i ji, se důsledně připravuje na jeho návrat. Žije v ústraní, v domě plném důmyslných pastí, zoufale si nerozumí s dcerou (Judy Greer), která ji kvůli téhle posedlosti považuje za blázna, a velmi těžce si hledá i cestu k dospívající vnučce. To vše navzdory tomu, že Myers dožívá v jedné z nejpřísněji střežených psychiatrických léčeben a možnost jeho útěku je jen teoretická.

Blíží se však Halloween a všechny Lauriiny obavy se rázem zhmotní po havárii vězeňského autobusu, který převážel nebezpečné psychiatrické pacienty do nového ústavu. Některým z nich se podařilo uprchnout. Michael Myers byl mezi nimi a o svou nezdravou fixaci na Laurii nepřišel.

zdroj: Cinemart

Mars

Mars je vztahová romance o láskách, přátelstvích, nadějích a obavách, které sbíráme celý život na Zemi a pak si je odneseme na jinou planetu. Ale i tam nás stahují k zemi, tedy k Marsu. Gravitace prostě funguje všude, jak už všichni vědí, protože doba, kdy byla rudá planeta v módě, dávno minula. Marťanskou vědeckou stanici udržuje v nouzovém režimu zastaralý robot Bot, ponechaný kdysi na Marsu svému osudu. Přežil pět velkých prachových bouří, četl jen komiks o Indiánech a několikrát ho trefil blesk. Už nechce být sám. Ale místo náhradních dílů přiletí česká výprava. Turisty přivádí různé důvody, někteří se na Marsu chtějí oženit, jiní jsou přesvědčení, že se účastní dobrodružné reality show. Členové expedice jsou tak rozdílné osobnosti, že to mezi nimi brzy začne skřípat a robot Bot zatouží po době, kdy lety na Mars dávno vyšly z módy.

zdroj: Falcon

Králové zlodějů

Kriminální drama inspirované neuvěřitelným pravdivým příběhem. V roce 2015 se v londýně odehrála jedna z největších loupeží diamantů v britské historii. Odhalení, že ji má na svědomí gang důchodců a vysloužilých podvodníků, způsobilo senzaci.

zdroj: Bioscop

Jak se moří revizoři

Zábavná komedie o obyčejné maloměstské rodině, jako je každá druhá. Seznamte se a uvidíte, jak se její členové nebezpečně podobají vám či vašemu okolí. Syn Marko spěje k tomu být úspěšným zločincem. Naneštěstí je jeho první obětí přepadení vlastní matka, což mu značně přitíží ve vysněné kariéře kriminálníka. Dcera Karin je sebevědomá a své půvaby využívá jen, co to jde. Veškerý čas věnuje „chození" s více chlapci naráz a posouváním hranic, co všechno muži vydrží. Matka Anna zase ujíždí na slevových portálech, výhodných nákupních akcích a soutěžích. A otec? Ten je tím nejobyčejnějším z obyčejných - dopravním revizorem, a i přesto mu život shodou náhod umožní zažít pár minut slávy.

zdroj: APK Cinema Service

Hovory s TGM

Toho dne na podzim roku 1928 jsou dva symboly československé demokracie na vrcholu, stejně jako celé Československo. Jejich kniha, která vznikala celý rok, je konečně hotová. Karel Čapek proto vyhledá v zámecké zahradě prezidenta Masaryka a chce mu nabídnout část honoráře za knihu jejich hovorů, která vzniká k 10. výročí stále mladé republiky. Prezident ale není v dobrém rozmaru, jeho dcera mu totiž zakázala knihu vydat. Toto setkání nebude snadné.

Čapek nemůže nechat celou situaci bez odezvy a nechává se zatáhnout do vzrušené a dramatické debaty. Debaty o světě, o politice i politicích, o Češích, i do osobní debaty o lásce, o ženách a zradách. Masaryk ukazuje, že není pouze tatíček zakladatel a chladná ikona z učebnic, ale muž z masa a kostí. Vedle svých dějotvorných myšlenek odhaluje schopnost intrik a hovoří i o svém mileneckém poměru a znovuobjevené sexualitě.

zdroj: Bontonfilm

Tina a Vore

Tina, podivínská a samotářská celní úřednice s ne právě přívětivým vzhledem, má podivný dar nepřirozeně vyvinutých čichových schopností. Na švédské hranici s Dánskem dokáže identifikovat kontraband tak, že u cestujících vycítí čichem strach, úzkost, provinění i jiné emoce. Ačkoli je v práci při odhalování pašeráků úspěšná, její soukromý život za moc nestojí. S povalečským přítelem žije prázdný „pro forma“ vztah ve skromné chatě u lesa, a z rodiny jí zůstal jen dementní otec v ústavu. Přitahuje ji příroda a mnohem více než s lidmi si rozumí s divokými zvířaty. Všechno se změní, když při své práci potká záhadného podezřelého vyvrhele, s podobně zvláštní tváří, jménem Vore. Oba jsou k sobě až záhadně silně přitahováni.

zdroj: Pilot film

Na Chesilské pláži

Je léto roku 1962 a Anglie bude ještě minimálně rok čekat na velké společenské změny: beatlemánii, sexuální revoluci a The Swinging Sixties. S hlavními hrdiny, dvacátníky Florence a Edwardem, se poprvé setkáváme během jejich svatebního dne. Novomanželé jsou ubytovaní ve staromódním hotelu v Dorsetu blízko Chesilské pláže. Když se pomalu začne blížit okamžik prvního manželského sexu, napětí se stupňuje a do pokoje se vkrádá trapnost. Po katastrofě prvního sexuálního pokusu následuje hádka a zásadní rozhovor na Chesilské pláži…

Jako diváci poznáváme hrdiny filmu prostřednictvím flashbacků ilustrujících historii jejich vztahu, jejich rodinná zázemí i osobnostní odlišnosti. Společně s hrdiny jdeme jejich cestou, která se po scéně na Chesilské pláži vydá zásadně jiným směrem…

zdroj: AČFK

…a dělo bylo ještě žhavé

Sarajevo 1994. Z okolních kopců dopadají na město denně desítky dělostřeleckých granátů vypálených silami bosenských Srbů. Jeden z nich zasáhne panelový dům a zabije rodiče malého srbského chlapce. Hoch utrpí šok a přestane mluvit. Ve zdemolovaném bytě jej najde bosenská sousedka. Vezme jej k sobě a stará se o něj jako o vlastního. Chlapec ale neustále utíká do svého zdevastovaného bytu. Když jej odtud vyžene skupina rabujících „obránců“ města, toulá se ulicemi ostřelovaného Sarajeva. Potká svého bývalého spolužáka, který jej učí, jak v obléhaném městě přežít. Dostává se předčasně do světa dospělých plného násilí, strachu, alkoholu a kriminality.

zdroj: Balkan Film

Až přijde válka

Petr vede život na první pohled spořádaného hocha – žije s rodiči, má hezkou dívku, dostal se na vysokou. Jeho skutečný život je ale jinde, v čele domobrany Slovenskí branci, čítající dvě stě mladých lidí, s oddíly po celém Slovensku. V horských lesích je nechává podřizovat drsným pravidlům, která ani tak nepřipomínají vojenský výcvik jako hru na diktaturu. Šéf domobrany věří, že jeho modelová organizace má budoucnost. Je odhodlaný uniformu jednou odložit a se svou vizí oslovit celou společnost a stát se velkým politikem.

zdroj: Bontonfilm

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Čarodějovy hodiny
Kam zajít na Halloween
Kam zajít na Mars
Kam zajít na Králové zlodějů
Kam zajít na Jak se moří revizoři
Kam zajít na Hovory s TGM
Kam zajít na Tina a Vore
Kam zajít na Na Chesilské pláži
Kam zajít na …a dělo bylo ještě žhavé
Kam zajít na Až přijde válka

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Čarodějovy hodiny
Fanklub Halloween
Fanklub Mars
Fanklub Králové zlodějů
Fanklub Jak se moří revizoři
Fanklub Hovory s TGM
Fanklub Tina a Vore
Fanklub Na Chesilské pláži
Fanklub …a dělo bylo ještě žhavé
Fanklub Až přijde válka

Zatím bez komentáře, buďte první!