Filmové premiéry: schůze v jednom činžovním domě a zrádce v řadách mafie
zdroj: Cinemart

Filmové premiéry: schůze v jednom činžovním domě a zrádce v řadách mafie

22. 11. 2019 – 9:54 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Nelehká domluva na společné schůzi v postarším činžovním domě, nová dobrodružství oblíbené Elsy, zrádce v řadách klanů sicilské mafie, zločin a trest po francouzsku a strhující příběh trojice žen různého věku v různých fázích závislosti na alkoholu. Tento týden přináší pět filmových premiér.

Vlastníci
Mnozí majitelé bytů to asi znají z vlastní zkušenosti. Hrdinové filmu Vlastníci jsou totiž jedněmi z nich, patří jim byty v jednom postarším činžovním domě a právě mají společnou schůzi, na které se musí dohromady na mnohém dohodnout a rozhodnout. Najdou se mezi nimi idealisté, kteří jednají ve prospěch celku, jsou zde i vypočítaví prospěcháři nebo dokonce rafinovaní manipulátoři, ale také lidé ztracení v pocitech vlastní bezvýznamnosti. Všichni se ale nakonec musí společně domluvit na správě domu, ve kterém mají své byty…

Paní Zahrádková (Tereza Voříšková) s manželem (Vojta Kotek) idealisticky chtějí, aby společnými silami dům zachránili. Novomanželé Bernáškovi (Jiří Černý, Maria Sawa) se s nadšením připojují. Paní Roubíčková (Klára Melíšková) pedantsky kontroluje řádný průběh schůze. Paní Horvátová (Dagmar Havlová) všechno iniciativně komentuje. Naivní pan Švec (David Novotný) zastupuje svojí maminku. Paní Procházková (Pavla Tomicová) s panem Novákem (Ondřej Malý) hledá způsoby jak zhodnotit svůj majetek. Pan Nitranský (Andrej Polák) touží po půdě v domě a pan Kubát (Jiří Lábus) důsledně sabotuje jakékoliv rozhodnutí. A v pozadí číhají bratři Čermákovi (Kryštof Hádek, Stanislav Majer), jen starý pan profesor Sokol (Ladislav Trojan) zatím nic nekomentuje.

zdroj: Cinemart

Ledové království 2
Proč se Elsa narodila s kouzelnou mocí? Odpověď ji svůdně volá a zároveň hrozí, že zničí její ledové království. Společně s Annou, Kristoffem, Olafem a Svenem se královna Elsa vydává na nebezpečnou a pozoruhodnou cestu. Ve filmu Ledové království se Elsa obávala, že je pro svět příliš mocná. Ve snímku Ledové království II musí doufat, že je mocná dostatečně.

zdroj: Falcon

První zrádce
Osmdesátá léta v Itálii. Klany sicilské mafie mezi sebou nelítostně válčí o moc. Vláda si se situací neví rady, dokud se neobjeví první zrádce. Tommaso Buscetta udělá dosud nemyslitelné. Poruší přísahu, popíše praktiky největší mafiánské organizace Cosa Nostra a pomůže soudci Falconemu dostat stovky jejích příslušníků za mříže. Brzy se ale začne schylovat k tvrdé pomstě.

zdroj: Aerofilms

Slitování
Vánoční noc v Roubaix. Policejní šéf Daoud projíždí městem, ve kterém se narodil. Vypálená auta, násilná přepadení… Tváří v tvář chudobě, podvodům a úzkosti, Daoud pozná, kdo lže a kdo říká pravdu. Louis je nováček z policejní akademie, který nedávno přibyl do Daoudova týmu. Je mladý, nešikovný a nechá se snadno zmást. Daoud a Louis jsou konfrontováni s vraždou staré ženy. Vyslýchány budou dvě mladé ženy – Claude a Marie – zcela bez prostředků, alkoholičky, milenky.

zdroj: Film Europe

Zábava, zábava
Film přináší strhující příběhy tří žen různého věku, které jsou v různých fázích závislosti na alkoholu. Čtyřicetiletá Dorota je úspěšná prokurátorka, která pije podle svých slov proto, aby se nezbláznila. Chrání ji imunita, díky níž se snaží vyhnout odpovědnosti za přestupky, kterých se pod vlivem alkoholu dopustila. Další z hrdinek je uznávaná chiruržka Teresa, která už kvůli pití přišla o rodinu a zůstala jí jen práce v nemocnici, situace se však vymkne kontrole, když jednou přijde opilá do služby. Studentka Magda miluje bouřlivé večírky, a protože jí studium jde skvěle a má i dobrou práci, nikdo jí nic nevyčítá. Přijde však chvíle, kdy ztrácí půdu pod nohama a dojde k tragédii.

zdroj: APK Cinema Service

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Vlastníci?
Kam zajít na Ledové království 2?
Kam zajít na První zrádce?
Kam zajít na Slitování?
Kam zajít na Zábava, zábava?

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Vlastníci
Fanklub Ledové království 2
Fanklub První zrádce
Fanklub Slitování
Fanklub Zábava, zábava

Zatím bez komentáře, buďte první!