Filmové premiéry: Příběh Václava Havla a opravdová továrna na sny
zdroj: Bontonfilm

Filmové premiéry: Příběh Václava Havla a opravdová továrna na sny

22. 7. 2020 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Příběh jedné z nejvýraznějších osob naší historie, představivost a vlastní fantazie jako zdroj továrny na sny a na první pohled idylický život trojice sourozenců. Tento týden se nám v českých kinech představí trojice filmových premiér.

Havel
Celovečerní film Havel přináší příběh jedné z nejvýraznějších osob naší historie Václava Havla z časů disentu, kdy ještě nebyl slavnou osobností. „Portrét státníka nečekejte,“ slibuje režisér Slávek Horák. Film se soustředí na Havlův bouřlivý osobní život, kterému dominuje boj za pravdu a správnou věc, pronásledování, věznění a také milostné vztahy, vlastní pochyby a humor. V centru všeho je pak neobvyklý a o to silnější vztah s manželkou Olgou.

Film Havel se odehrává mezi roky 1968 a 1989 a zachycuje dlouhou cestu a proměnu hlavního hrdiny od lehkovážného a úspěšného dramatika šedesátých let, přes bojovníka za lidská práva v letech sedmdesátých až po vůdčí osobnost sametové revoluce a celosvětovou ikonu. Dějiny jsou ale až v druhém plánu, film Havel nabízí především velký, vzrušující a málo známý příběh, jakých není ve světě mnoho.

zdroj: Bontonfilm

Vzhůru za sny
Život dvanáctileté holky Míny se obrátí vzhůru nohama hned nadvakrát. Poprvé, když proti své vůli dostane nevlastní sestru Jenny. Ta je stejně stará jako ona, zničehonic se přistěhovala, je strašně otravná a všichni očekávají, že se z nich stanou nejlepší kamarádky. A pak podruhé, když ve spaní během jednoho snu objeví senzační tajemství. Přijde totiž na to, jak vlastně sny vznikají. Díky šťastné nehodě zjistí, že svět snů má podobu nekonečných filmových studií, které připomínají Hollywoodskou továrnu na sny. A že každý z nás tam má vlastní filmový štáb a režiséra svých snů. Samozřejmě je ohromena. Pracovníci a pomocníci snových filmových studií vypadají trochu jako Marťani, Mína se s nimi hned seznámí, nechá si všechno pěkně vysvětlit a taky ukázat sny svých blízkých.

Všechno je báječné, Mína se začne do snového zákulisí vracet a potom ji k hrůze všech lidí ze štábu napadne to, co asi každého. Co se stane, když zkusí ovlivnit snění někoho jiného a zasáhnout do jeho scénáře? Tady přidat něco legračního a tady něco trošku strašidelného? Jde to! Je to úžasný objev, který slibuje obrovskou zábavu. Upřímnou, ale i škodolibou. Mína se rozhodne měnit sny svojí nevlastní sestře Jenny a trochu jí to nandat. Nejdřív trošku, pak o něco víc. Vždyť je tak nesnesitelná! Zahrávat si s lidskými sny může mít ale velké následky. Ve světě, kde se staví sny, čeká nakonec Mínu i její nevlastní sestru obrovské dobrodružství. Představivost a fantazie jsou v tomto případě pouze začátek.

zdroj: Bontonfilm


Všechna moje láska
Život sourozenců Stefana, Julie a Tobiase se na první pohled zdá fajn. Stefan pracuje jako pilot, má velký byt, rychlá auta a mnoho žen. Až zmizení jeho dcery Vicky ho vytrhnou z jeho povrchních vztahů a probudí v něm nový a mnohem hlubší druh citu. Julie a její manžel Christian si užívají pár dní v Itálii, aby trochu prohřáli jejich unavený vztah. Julie ale brzy zjišťuje, že ani na dovolené se nedokáže vymanit ze svých úzkostných pečovatelských zlozvyků a místo manželovi věnuje pozornost zraněnému toulavému psovi. Tobias je otec tří dětí a manžel úspěšné manažerky, který akorát dokončuje (konečně) svá vysokoškolská studia. To mu jeho sourozenci „zpříjemní“, když na něj padne úloha pečovatele o nemocného otce. Bude Tobias pokračovat v obětování se pro druhé, nebo uchopí otěže života pevně do svých rukou? A jak zvládnou tuto „krizi středního věku“ jeho dva starší sourozenci?

zdroj: Bioscop

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Havel?
Kam zajít na Vzhůru za sny?
Kam zajít na Všechna moje láska?

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Havel
Fanklub Vzhůru za sny
Fanklub Všechna moje láska

Zatím bez komentáře, buďte první!