Filmové premiéry: Příběh českého leteckého esa a podivné lékařské experimenty
zdroj: Bontonfilm

Filmové premiéry: Příběh českého leteckého esa a podivné lékařské experimenty

22. 1. 2019 – 13:36 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Silný a napínavý příběh českého leteckého esa, psí mazlíček hledající cestu ke svému páníčkovi, mrazivý detektivní příběh odhalující podivné lékařské experimenty, zákeřná společnice neslavné královny Anny, poslední z rodu Stuartovců, spolupracující tým oveček a vlků v ruském animáku, a režisér nacházející se na černé listině islámistického režimu. Tento týden přináší šest filmových premiér a obnovenou premiéru jednoho z nejzásadnějších filmů všech dob, Schindlerova seznamu, doplněná o předmluvu režiséra Stevena Spielberga.

Narušitel
Silný a napínavý příběh českého leteckého esa, jeho kamarádů i bezbřehou lásku k létání přináší do kin film Narušitel. Život armádních letců socialistického Československa naplňovaly opojné chvíle svobody v oblacích a přátelství na celý život, z velké části ho ale ničil dozor státní bezpečnosti a jejích udavačů. Čtveřice kamarádů a jejich letecký mentor spolu létají a slouží v armádě dvacet let. Pak se ale po dlouhé době začne rozmotávat smrt bývalého pilota RAF při pokusu o přelet na západ a hlavní hrdina nemá jiné východisko, než se ho pokusit napodobit. „Jste narušitel, následujte mě, jsou slova, která sám často hlásí do vysílačky, když nutí k přistání ty, kdo se na západ za svobodou vydávají vzduchem v letadlech. Teď se o stejně zoufalý útěk musí pokusit i on.

zdroj: Bontonfilm

Psí domov
Když si Lucas Bellu adoptoval, byla ještě malé štěně. Od té doby se stali nejlepšími přáteli. Jednoho dne však Bella zmizí a ocitne se více jak 600 km od svého pána. Láska k páníčkovi je však silnější než nepřízeň osudu a Bella se rozhodne vrátit se domů. Cestou ji čeká mnoho dobrodružství, noví přátelé, ale i nebezpečí a nástrahy velkého neznámého světa…

zdroj: Falcon

Složka 64
Podivné lékařské experimenty, zneužívání a převýchova „necudných“ dívek. Do rukou detektiva Carla Mørcka a jeho asistenta Assada z kriminálního Oddělení Q se dostává další nevyřešený případ. Jak souvisí děsivé, půl století staré tajemství opuštěného ostrova Sprogø se třemi mumifikovanými těly nalezenými za falešnou stěnou jednoho kodaňského bytu? A komu patřila čtvrtá, prázdná židle u prostřeného stolu? Mrazivý detektivní příběh založený na skutečné kapitole dánských dějin je čtvrtým severským thrillerem natočeným podle bestsellerů Jussiho Adler-Olsena.

zdroj: Aerofilms

Favoritka
Na královském dvoře nešťastné a slabé britské panovnice Anny Stuartovny dochází ke každodennímu boji o její vrtkavou přízeň. Usilují o ni nejen ministři a vojevůdci, ale především její dvě společnice, Lady Sarah a komorná Abigail. Tyto dvě dámy se v dramatu plném černého humoru nezastaví před ničím.

Na začátku 18. století vládne Velké Británii královna Anna (Olivia Colman), poslední z rodu Stuartovců, která se do historie zapsala spíše neslavně. Je plachá a přehlížená, trpí bolestivou dnou a není příliš vzdělaná, což z ní činí perfektní oběť manipulátorů.

Její jedinou oporou v životě je lady Sarah (Rachel Weisz) a jejich vztah postupně přerůstá až do jakési milostné symbiózy. Sarah se díky tomu dostala do nejvyšších kruhů britské aristokracie a za nejistou královnu prakticky vládne. Zpoza královnina trůnu činí všechna důležitá rozhodnutí ohledně chodu státu a probíhající války o španělské dědictví. Zároveň si svou pozici ostře střeží a nikoho, kdo by se pokusil královnu ovlivnit, k ní nepustí. Podcenila jen svou sestřenici Abigail (Emma Stone), která na dvůr přijela prosit o práci služebné poté, co její rodina zbankrotovala. Sarah ji z lítosti přijala. Netuší však, že by ctižádostivá Abigail mohla ohrozit její roli královniny favoritky. Zatímco tedy Abigail díky oblibě panovnice rychle stoupá společenským žebříčkem, od Sarah se začíná přízeň odvracet. A to nemůže zůstat bez odplaty.

zdroj: Cinemart

Ovečky a vlci: Veliká bitva
Ovečky a vlci se dohodli, že budou žít společně v míru. Tak tomu taky je až do chvíle, kdy se ve vesnici objeví neočekávaní hosté – černí vlci, kteří chtějí, aby se život vrátil do starých kolejí, kde vlci jsou šelmy a ovce kořist. Ovečky a vlky teď může zachránit jen spojení sil a týmová práce. Podaří se jim vrátit do vesnice klid a harmonii?

zdroj: Bohemia MP

Prase
Íránské režiséry kdosi brutálně vraždí; jednoho po druhém. Hasan Kasmai je sice také režisér a podobně jako takový Džafar Panahí se nachází na černé listině islamistického režimu, ale smrt ne a ne přijít. Proč se tajemný zabiják vyhýbá zrovna jemu? Ambiciózní, lehce hysterický a pořádně chcípácký filmař se tedy vydává po krvavé stopě. Z jeho života se od té chvíle stává delirický trip plný nesmyslů, jinotajů a omylů. Mani Haghighi natočil částečně autobiografické ztřeštěné podobenství společnosti, která žije na pokraji strachu, ale nebojí se o své existenci promluvit s cynickým šklebem. Prase je drzý politický jinotaj, buranská crazy komedie i pokřivené kytarové sólo v cele autoritářského státu.

zdroj: Film Europe

Schindlerův seznam
Polský Krakov 1939. Židovská obec je vystavována stále se zvyšujícímu tlaku ze strany nacistů. Do této vřavy vstupuje Oskar Schindler, nacistický obchodník, který by rád získal od židovských předáků finance na vybudování továrny. Uzavírá dohodu s Izákem Sternem, který mu má jako účetní vést všechny finanční záležitosti. Ze strany židovských investorů není ale prozatím zájem.

Březen 1941. Krakovská židovská komunita je přesunuta do ghetta, kde nemají peníze žádnou váhu. Několik židovských předáků se rozhodne investovat do Schindlerovy továrny na výrobu nádobí. Jako dělníci jsou najati židé (jsou levnější než Poláci) a největším odběratelem je německá armáda.

Březen 1943. Ghetto je zlikvidováno, V této době se Schindler spřátelí s nacistou Amonem Goethem a své známosti začne využívat k záchraně mužů, žen a dětí před jistou smrtí. Spolu s Izákem Sternem dají dohromady seznam 1100 jmen. Tito "dělníci" jsou přesunuti do zbrojní továrny na Moravu. Během přesunu dojde k chybě a vlak s ženami a dětmi je poslán do tábora k likvidaci. Bez ohledu na hrozící nebezpečí se Schindler vydává do tábora, aby své židy zachránil. Na záchranu 1100 životů obětoval Oskar Schindler veškeré své jmění ...

zdroj: YouTube.com

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Narušitel?
Kam zajít na Psí domov?
Kam zajít na Složka 64?
Kam zajít na Favoritka?
Kam zajít na Ovečky a vlci: Veliká bitva?
Kam zajít na Prase?
Kam zajít na Schindlerův seznam?

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Narušitel
Fanklub Psí domov
Fanklub Složka 64
Fanklub Favoritka
Fanklub Ovečky a vlci: Veliká bitva
Fanklub Prase
Fanklub Schindlerův seznam

Zatím bez komentáře, buďte první!