Filmové premiéry: Přání k mání a partička matek na tahu
zdroj: Bontonfilm

Filmové premiéry: Přání k mání a partička matek na tahu

6. 12. 2017 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Příběhy několika podob lásky, nerozlučné přátelství dvojice vojínů, matky na vánočním tahu, střet dvou naprosto odlišných žen, dokument popisující osudy hudebníků budujících českou heavy metalovou scénu, animák o dětech v sirotčinci a záhadný muž připraven vyslyšet a vyplnit největší přání návštěvníků restaurace The Place. V tomto týdnu přichází do českých kin 7 filmových premiér.

Přání k mání

Přání k mání poetickou, hravou a humornou formou vypráví příběhy několika podob lásky: o trampotách náctiletého Alberta, který je až po uši – a hlavně neopětovaně – zamilován do sestry svého nejlepšího kamaráda, o lásce mezi Albertovými rodiči, tedy o varietním kouzelnickém duu prožívajícím krizi středního věku, a také o lásce rodičovské, kdy se floutek a lamač dívčích srdcí Bosák junior snaží získat pozornost a lásku svého otce, mocného hoteliéra. Albert a všichni ostatní nakonec přijdou na to, že ke štěstí není zapotřebí kouzel a magie, ale hlavně odvaha věci kolem sebe změnit k lepšímu. To ovšem neznamená, že opravdová kouzla a čáry neexistují.

zdroj: Bontonfilm

Na shledanou tam nahoře

Listopad 1918. Do konce světové války zbývá jen pár dní. Poručík Henri d´Aulnay-Pradelle je přesto ochotný kvůli uznání a povýšení jít i přes mrtvoly a posílá svou jednotku do nesmyslného útoku. Tato zbytečná zteč na kótu 113 nerozlučitelně spojí dva vojíny, nenápadného účetního Alberta Maillarda a nadaného umělce z bohaté rodiny Édouarda Péricourta. Albert skončí po výbuchu zasypaný v zákopu a Édouard ho vyhrabe a zachrání. Hned nato jej ale zásáhne střepin a přijde o kus obličeje. Toto znetvoření ovlivní životní příběh obou vojáků i po demobilizaci. Albert se stane Édouardovým pečovatelem a nakonec společně připraví monumentální podvod postavený na národním uctívání válečných hrdinů pomocí pomníků. A poručík Pradelle mezitím bezostyšně vydělává na státní zakázce založené na exhumaci padlých a na výstavbě válečných hřbitovů. Jejich cesty se tak musí zákonitě protnout.

zdroj: Cinemart

Matky na tahu o Vánocích

Amy, Carla a Kiki, matky na tahu... Tentokrát o Vánocích:-)

zdroj: STX Entertainment

Polibek od Beatrice

Claire žije podle pravidel. Pracuje jako porodní asistentka a svůj život zasvětila službě ostatním. Jenže porodnici, kde pracuje, budou brzy zavírat. A do toho se znovu objevuje Béatrice, bývalá milenka jejího zemřelého otce, vrtošivá a sobecká žena, která je jejím pravým opakem.

zdroj: Artcam

Motorband: Restart

Hudební dokumentární film se ohlíží za osudy hudebníků, kteří v osmdesátých letech budovali heavy metalové podhoubí v tehdejším Československu. Dokument mapuje spletité životní cesty lidí, kteří zasvětili svůj život hudbě. Silné příběhy neobyčejných muzikantů očima muže, jenž tenkrát žil v jejich světě. Ústřední postavou dokumentu je kytarista Libor Matejčik, zakladatel a kapelník teplické skupiny Motorband, a jeho příběh plný odhodlání dostat se na vrchol. Během let kapelou prošla řada dnes úspěšných hudebníků. Kde jsou bývalí členové kapely, jak se jim daří a jak daleko to dotáhli?

 

Můj život Cuketky

Cuketka není žádná padavka, ale malý čiperný chlapec. Poté, co přijde o maminku, má pocit, že je sám na světě. To ale ještě neví, s kým se ve svém novém životě – v dětském domově – setká. Simon, Ahmed, Jujube, Alice a Béatrice: ti všichni si procházejí nelehkým dětstvím, ale zároveň zůstávají malými hravými dětmi. A pak je tu ještě Camille. Když vám je 9 let, je tak snadné se zamilovat a objevovat nové věci. A co takhle být kromě toho ještě šťastný?

 

Místo splněných přání

Záhadný muž sedí každý den u stejného stolu restaurace The Place, připraven vyslyšet a vyplnit největší přání návštěvníků. Co budou schopni udělat, aby získali to, co chtějí?

zdroj: Film Europe

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Přání k mání
Kam zajít na Na shledanou tam nahoře
Kam zajít na Matky na tahu o Vánocích
Kam zajít na Polibek od Beatrice
Kam zajít na Motorband: Restart
Kam zajít na Můj život Cuketky
Kam zajít na Místo splněných přání

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Přání k mání
Fanklub Na shledanou tam nahoře
Fanklub Matky na tahu o Vánocích
Fanklub Polibek od Beatrice
Fanklub Motorband: Restart
Fanklub Můj život Cuketky
Fanklub Místo splněných přání

Zatím bez komentáře, buďte první!