Filmové premiéry: povstání nejsilnějšího mutanta X-Menu a bláznivá cesta do minulosti
zdroj: Bontonfilm

Filmové premiéry: povstání nejsilnějšího mutanta X-Menu a bláznivá cesta do minulosti

18. 5. 2016 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Pomsta prvního a nejsilnějšího mutanta ze světa X-menu, oslava dne matek, cesta do středu slavné Francouzské revoluce a snímek vyprávějící o jednom z nejpodivnějších únosů, které se kdy odehrály. Ve 20. týdnu tohoto roku nás čekají 4 filmové premiéry, které vtrhnou do českých kin ve čtvrtek, 19. května.

X-Men: Apokalypsa
Na počátku lidské civilizace byl uctíván jako bůh. Apocalypse (Oscar Isaac), první a nejsilnější z mutantů marvelovského světa X-Menů, v éře prastarých civilizací získal sílu ostatních mutantů a stal se tak nesmrtelným a neporazitelným. Teď se po tisíci letech probudil a je hluboce rozčarovaný ze světa, který kolem sebe nachází. Nikdo jej už neuctívá jako boha. Světu a lidem už nevládnou jen ti nejsilnější. Země je znečištěná, plná konfliktů, násilí a lidé se klaní falešným modlám.

Apokalypse proto chce zničit současnou civilizaci, očistit planetu a nastolit nový světový řád, kterému chce vládnout. K naplnění tohoto úkolu potřebuje následovníky, jezdce Apokalypsy. Proto získá na svou stranu čtveřici mutantů včetně zklamaného Magneta (Michael Fassbender).

Osud lidstva visí na vlásku a tento pomyslný vlásek tvoří především další mutanti, studenti školy pro nadané žáky vedené profesorem Charlesem Xavierem (James McAvoy). Tato skupina mutantů, označovaných jako X-Meni, je poslední silou, která se může účinně postavit Apocalypsovi a jeho pomocníkům. Osud lidstva závisí nejen na jejich nadpřirozených schopnostech ale i na jejich vůli za jeho záchranu bojovat.

zdroj: Cinemart

Svátek matek
Do Dne matek zbývá už jen několik dnů a několik rodin se musí vyrovnat s tím, jak tento velký den letos stráví. Ať už to znamená strávit ho s novou láskou, ztracenou láskou či úplně bez lásky, letošní Den matek se určitě nezapomenutelně zapíše do historie romantických komedií – a na několik dalších desetiletí i do povědomí diváků. Laskavý, starostlivý, vtipný a dojemný – stejně jako matky na celém světě.

zdroj: Vertical Entertainment

Návštěvníci 3: Revoluce
Magoři ze středověku se znovu pustí do cestování časem a stanou se návštěvníky v době, o které samozřejmě nemají ani páru. Jean Reno a Christian Clavier se vrací ve svých slavných rolích v pokračování legendární komedie Návštěvníci. Napoprvé v roce 1993 se rytíř a jeho sluha dostali omylem až k nám do současnosti. V novém a stejně bláznivém dobrodružství je labyrint času vhodí doprostřed slavné Francouzské revoluce na konci 18. století. Historie se srazí s historií, někdo z toho bude mít pořádnou bouli a natlučený nos a diváci v kinech si bezvadně procvičí bránici.

Středověký rytíř Godefroy de Montmirail a jeho oddaný sluha Jacquouille jsou chyceni v labyrintu času, který je nakonec vyplivne do vzrušující doby epochálních dějinných změn a převratů. Do doby Velké francouzské revoluce. Kromě nepochopitelných pořádků musí oba čelit i svým potomkům. Extravagantní a zhýralí aristokraté v linii rytíře Godefroye to mají v revoluční době trošku nahnuté a potřebují se dostat z Francie pryč. Zatímco z pradětí sluhy Jacquouille La Fripouille jsou nadšení revolucionáři a mají v plánu zabavit jejich hrad i veškeré bohatství.

Doba nevratných sociálních kotrmelců by zamotala hlavu leckomu a klasicky uspořádaná dvojka ze středověku „pán a kmán“ to bude mít dvojnásobně těžké. Tolik situačních gagů, šílených situací, dialogů a hlášek už žádná jiná revoluce nezažije. A slavný tyran Robespierre si bude přát, aby tyhle dva magory nikdy nepotkal.

zdroj: Cinemart

Cena slávy
Film inspirovaný skutečnými událostmi vypráví o jednom z nejpodivnějších únosů, které se kdy odehrály – o únosu Chaplinovy mrtvoly ve švýcarském městě Vevey.

Eddymu je čtyřicet, právě ho propustili z vězení a krom toho, že patří do čeledi drobných zlodějíčků, není ničím zajímavý. Jeho kamarád Osman bydlí v karavanu, má chytrou sedmiletou dceru, ženu v nemocnici a žádné peníze, kterými by rodinu zabezpečil. Když Eddy v televizi zahlédne reportáž o smrti Charlie Chaplina, dostane brilantní nápad, jak vyřešit neradostné vyhlídky všech zúčastněných. Otázka je, zda únos Chaplinovy rakve není až příliš geniální na to, aby ho pochopil i někdo jiný.

zdroj: Film Europe

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na X-Men: Apokalypsa
Kam zajít na Svátek matek
Kam zajít na Návštěvníci 3: Revoluce
Kam zajít na Cena slávy

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub X-Men: Apokalypsa
Fanklub Svátek matek
Fanklub Návštěvníci 3: Revoluce
Fanklub Cena slávy

Zatím bez komentáře, buďte první!