Filmové premiéry: Poslední z Jediů a převtělení manželského páru
zdroj: Walt Disney Pictures

Filmové premiéry: Poslední z Jediů a převtělení manželského páru

13. 12. 2017 – 9:28 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Nová epizoda pro fanoušky Hvězdných válek, převtělení manželského páru, ze slavného filmaře maoistický umělec, uhrančivý thriller o nejtemnějších lidských touhách, zakázané lásce a rodinných prokletích a příběh padesátníka hledajícího práci v Pobaltí. Tento týden přináší 5 filmových premiér.

Star Wars: Poslední z Jediů
Návrat Hvězdných válek byl před dvěma lety nadšeně přijat fanoušky po celém světě. Jakkoliv však Síla se probouzí úspěšně navázala na původní trilogii zakončenou v roce 1983, nelze popřít, že její zápletka byla tak trochu remake Episody IV. Díl nový, kde by podobný přístup už zřejmě neprošel, bude proto skutečnou zkouškou ohně obnovených příběhů z jedné předaleké galaxie.

zdroj: Falcon

Manželka a manžela
Vztah dlouholetých manželů, uznávaného neurochirurga Andrei a ambiciózní televizní moderátorky Sofie, se ocitne v krizi. Po nevydařeném experimentu se manželé probudí v těle toho druhého. Přinuceni prožívat každodenní život svého partnera mají možnost vidět svůj vztah z úplně jiné perspektivy. Pomůže jim tato neobyčejná situace zachránit manželství?

zdroj: Mirius FD


Obávaný
Paříž, rok 1967. Jean-Luc Godard natáčí snímek La Chinoise s Anne Wiazemsky – ženou, se kterou se později ožení. Krize, kterou však vzápětí projde, ho zásadně promění: ze slavného filmaře se stává maoistický umělec, stejně nepochopený jako nepochopitelný.

zdroj: Film Europe

Thelma
Křehká Thelma právě nastoupila na vysokou školu. I přes urputnou snahu jejích rodičů kontrolovat každý její krok poprvé zakouší nezávislost a vír studentského života. Když se však zamiluje do krásné spolužačky Anjy, začnou se v jejím okolí dít nevysvětlitelné a děsivé věci a Thelma s hrůzou zjišťuje, že jejich příčinou je možná ona samotná. Uhrančivý thriller o nejtemnějších lidských touhách, rodinných prokletích a zakázané lásce natočil jeden z nejtalentovanějších skandinávských tvůrců současnosti Joachim Trier.

zdroj: Aerofilms

Out
Otřepané přísloví „Každý konec je začátkem něčeho nového" nebylo nikdy tak trefné jako v případě padesátníka Ágostona, Slováka maďarského původu, který přijde o práci a nechávaje rodinu za sebou, vyráží na sever, směr Pobaltí, hledat nové zaměstnání a zároveň si pořádně zarybařit. V lotyšském přístavu však na něj coby nového svářeče nečekají zrovna s otevřenou náručí, spíš naopak, a to jsme teprve na začátku jeho nepředvídatelné, mírně posmutnělé, avšak nikoli skličující odysey plné bizarních setkání. 

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Star Wars: Poslední z Jediů
Kam zajít na Manželka a manžel
Kam zajít na Obávaný
Kam zajít na Thelma
Kam zajít na Out

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Star Wars: Poslední z Jediů
Fanklub Manželka a manžel
Fanklub Obávaný
Fanklub Thelma
Fanklub Out

Zatím bez komentáře, buďte první!