Filmové premiéry: Nový příběh Fantastických zvířat a zhýralé večírky Silvia Berlusconiho
zdroj: Vertical Entertainment

Filmové premiéry: Nový příběh Fantastických zvířat a zhýralé večírky Silvia Berlusconiho

15. 11. 2018 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Nový příběh z pera oblíbené J.K. Rowling, zhýralé večírky Silvia Berlusconiho, plán útěku v čase vrcholící studené války, pozoruhodný průzkum lidské intimity, šestnáctiletá dívka v empatickém snímku o odvaze přijmout sebe samu, pátrání po zmizelé dceři, živý a autentický náhled do práce novinářů tradičních médií a drama, sledující dvacetiletou Irisz po jejím příjezdu do Budapešti. Tento týden přináší 8 filmových premiér.

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny
Na konci prvního filmu KOKUSA (Kouzelnícký kongres USA) zajme s pomocí Mloka Scamandera (Eddie Redmayne) mocného černokněžníka Gellerta Grindelwalda (Johnny Depp). Grindelwald ale splnil svou hrozbu, že uteče z vazby, a začal shromažďovat své stoupence, z nichž většina vůbec nic netušila o jeho skutečných cílech: připravit vládu čistokrevných čarodějů nad všemi nemagickými bytostmi.

Ve snaze zmařit Grindelwaldovy plány, Albus Brumbál (Jude Law) získá svého bývalého studenta Mloka Scamandera, který souhlasí s tím, že pomůže, aniž by si uvědomoval, jakému nebezpečí se tím vystavuje. Bitevní linie jsou vytyčeny a ve stále více znesvářeném světě čarodějů je podrobena zkoušce láska a loajalita, dokonce i mezi nejvěrnějšími přáteli a rodinou.

zdroj: Vertical Entertainment

Oni a Silvio
Jaká je největší lidská touha? Láska? Peníze? Sex? Neomezená moc? A je možné toho všeho dosáhnout a cestou neztratit vlastní tvář? Nejúspěšnější italský režisér současnosti Paolo Sorrentino (Velká nádhera, Mládí) se vrací do českých kin s velkolepým provokativním komediálním dramatem. Sorrentinův dvorní herec Toni Servillo tentokrát v hlavní roli ztvárňuje Silvia Berlusconiho – notoricky známého miliardáře, skandalistu, mediálního magnáta a dlouholetého předsedu italské vlády, jenž se proslavil zejména svým excentrickým způsobem života a zhýralými večírky, které svět zná pod označením „bunga bunga“.

zdroj: Aerofilms

Balón
1979, východní Německo v čase vrcholící studené války. Dvě normální rodiny toužící po životě ve svobodné zemi vymyslí v tajnosti velký plán útěku na západ. Jejich hlavní zbraní je odvaha a vynalézavost, díky nimž tajně postaví horkovzdušný balón, s kterým se všech osm členů obou rodin pokusí přeletět nad Berlínskou zdí. Při prvním pokusu však neuspějí, celý plán útěku je ohrožen, hrozí jim odhalení a zatčení. Vydávají se tedy na nebezpečný závod s časem s policií v patách … Napínavý příběh o vzdoru a touze po svobodě byl natočen podle skutečných událostí.

zdroj: Cinemart

Touch Me Not
„Proč ses mě nikdy nezeptal, o čem tenhle film je? A proč jsem ti to vlastně nikdy sama neřekla?“ táže se, spíše řečnicky, rumunská autorka v úvodu pozoruhodného průzkumu lidské intimity, aby jeden z možných důvodů nalezla o něco později: „Asi proto, že odpověď neleží ve sféře slov.“ Na průsečíku autenticky působící fikce a imaginativního dokumentu nalézáme empatický film-dotyk mezi debutující režisérkou a trojicí odvážných protagonistů, Laurou, Tomasem a Christianem. Dílo pokoušející se zachytit tělesnou blízkost k sobě i druhým, po níž neustále toužíme, o to více se jí však bojíme. Film získal cenu Zlatý medvěd za nejlepší film letošního Berlinale.

zdroj: Pilot film

Dívka
Šestnáctiletá Lara se chce stát baletkou. Kromě náročného studia však každý den svádí bez nároku na odpočinek ještě jeden boj: již od dětství ví, že se narodila do špatného těla… Empatický snímek o odvaze přijmout sebe sama získal cenu Camera d’Or pro nejlepší debut na letošním festivalu v Cannes.

Lara je trans žena, která se narodila s tělem a jménem chlapce. Podstupuje hormonální a chirurgické procedury, které z ní udělají ženu. Zároveň se zapisuje na prestižní baletní školu, kde si chce splnit sen a stát se tanečnicí. Jeden z nejsilnějších motivů Dívky, od kterého režisér Lukas Dhont od začátku do konce neuhýbá, je ten, že všichni z Lařina okolí, ať už doma či ve škole, plně podporují její touhy a snahy. Její rodina se přestěhovala do jiného města, aby Lara mohla chodit na baletní školu, její učitelé k ní přistupují úplně stejně jako ke všem ostatním studentům a studentkám, její otec pečlivě sleduje léčbu a doprovází ji na schůzky s lékaři a pokládá konstruktivní otázky.

Síla filmu z velké části vychází z drsné pravdy: všechna tato podpora Laře proměnu nijak neusnadňuje. Jen zabraňuje tomu, aby byla horší, než je.

zdroj: Artcam

Sklep
Dlouholeté manželství Milana a Táni je v troskách, spojuje je už jenom jejich jediná dcera Lenka. Když se ale 16-ti letá teenegerka nevrátí domů z mejdanu, jejich život se obrátí naruby. Oba rodiče pohltí bezmoc, strach a pocit viny. Kamarádi, spolužáci, sousedé, nikdo jim neumí pomoct. Milan už nevěří ani policejnímu pátrání, které nikam nevede a rozhodne se odhalit pravdu sám.

zdroj: Mirius FD

Mimořádná zpráva
Jeden den, dvě zpravodajské redakce, jedna událost stojící v centru pozornosti. Český prezident má dnes večer na Pražském hradě svým příznivcům a podporovatelům oznámit, zda bude či nebude znovu kandidovat do funkce. Novináři sem připuštěni nejsou, s prezidentovým rozhodnutím se mají seznámit až následujícího dne. O to více je ale pochopitelně zajímá už dnes. Také v newsroomech České televize a Hospodářských novin věnují celé věci už od rána zvýšenou pozornost.

V průběhu jednoho stejného dne tu díky tomu můžeme zblízka sledovat, jak dva různé týmy redaktorů, reportérů a editorů vytvářejí svou “mimořádnou zprávu” o jedné totožné události.

A když dva dělají totéž, není to úplně totéž…

Výsledkem je velmi živý a autentický vhled do práce novinářů tradičních médií v dnešní zrychlené, informacemi přehlcené epoše.

zdroj: Pilot film

Soumrak
Režijní debut Saulův syn maďarského režiséra Lászlo Nemese byl absolutní senzací: snímek, který získal mj. Velkou cenu poroty v Cannes i Oscara za nejlepší cizojazyčný film, se stal nejchmurnějším a nejtvrdším obrazem Šoa v dějinách kinematografie. Nemesův snímek vyjadřoval naléhavou potřebu mladší filmařské generace vyhranit se proti vyprázdněnému melodramatickému zobrazování holocaustu a najít pro toto téma dynamický a objevný filmový jazyk, který by více zohledňoval perspektivu i traumata přímých pamětníků. Po tomto triumfu přichází někdejší asistent žijícího klasika Bély Tarra s novinkou , která se odehrává v jeho rodné Budapešti na počátku 20. století. Drama sleduje dvacetiletou Irisz Leiter, která přijíždí do maďarského hlavního města poté, co strávila dospívání v sirotčinci, a je náhle konfrontována s vlastní minulostí a temným tajemstvím obestírajícím její rodinu.

zdroj: Film Europe

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny? Ve vybraných kinech také ve 3D
Kam zajít na Oni a Silvio
Kam zajít na Balón
Kam zajít na Touch Me Not
Kam zajít na Dívka
Kam zajít na Sklep
Kam zajít na Mimořádná zpráva
Kam zajít na Soumrak

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny
Fanklub Oni a Silvio
Fanklub Balón
Fanklub Touch Me Not
Fanklub Dívka
Fanklub Sklep
Fanklub Mimořádná zpráva
Fanklub Soumrak

Zatím bez komentáře, buďte první!