Filmové premiéry: Nová česká pohádka a zlatá éra Hollywoodu
zdroj: Bontonfilm

Filmové premiéry: Nová česká pohádka a zlatá éra Hollywoodu

14. 8. 2019 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Nová česká pohádka vyprávějící příběh o strastiplné cestě za bájnými hodinkami, adaptace slavného komiksu Bécassine a zlatá éra Hollywoodu. Tento týden přináší 3 filmové premiéry.

Hodinářův učeň
Nad kolébkou novorozeného Urbana stojí tři sudičky: dva dobří duchové osudu mluví o bohatství a lásce, zlá sudička o chudobě a nekonečných strastech. Čí sudba bude silnější? Z Urbana se brzy stává sirotek, kterého se ujme lakotný mistr Hodinář a vezme ho do učení. Když Urban dospěje, zamiluje se do hodinářovy dcery Laury a mistr pro jistotu pošle svého učně do světa hledat hodinky, o kterých nikdo neví, jestli vůbec existují. Bájné hodinky, které umí varovat před smrtí. Pokud je nepřinese, Laura se Urbanovou ženou nikdy nestane. Urban se vydává na dalekou cestu plnou překážek a úkolů, které musí překonávat statečností, hodinářským umem a dobrým srdcem. Láska k milované Lauře ho žene vpřed, zatímco v patách má své tři sudičky, dvě pomáhají a jedna škodí.

zdroj: Bontonfilm

Becassine!
Adaptace slavného komiksu Bécassine v podání Bruna Podalydèse. Bécassine je naivní, bezelstná, zasněná, vynalézavá, vždy upřímná, nevinná, jemná, optimistická, věrná, otevřená, legrační, nenapravitelná, nadšená, fascinovaná rychlostí, žasnoucí nad elektrickým osvětlením, velmi praktická, instinktivní, nešikovná, velkorysá, bojovná, vždy plnící své sliby, chápající vše doslova a vždy připravená říct své malé Loulotte, že ji má ráda všem navzdory.

zdroj: Film Europe

Tenkrát v Hollywoodu
V devátém filmu kultovního režiséra Quentina Tarantina se televizní herec (Leonardo DiCaprio) a jeho dlouholetý kaskadér (Brad Pitt) rozhodnou prosadit se u filmu na konci zlaté éry Hollywoodu - v roce 1969 v Los Angeles.

zdroj: Falcon

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Hodinářův učeň?
Kam zajít na Becassine!?
Kam zajít na Tenkrát v Hollywoodu?

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Hodinářův učeň
Fanklub Becassine!
Fanklub Tenkrát v Hollywoodu

Zatím bez komentáře, buďte první!