Filmové premiéry: Nová čertovská pohádka a vdovy dědící dluhy
zdroj: Falcon

Filmové premiéry: Nová čertovská pohádka a vdovy dědící dluhy

26. 11. 2018 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Jan Cina a Ondřej Vetchý v nové čertovské pohádce, příběh čtyř žen bojujících s dluhy svých zesnulých manželů, drama o posledním interview s Romy Schneider a obrazová esej o odcizení a agresi současného světa. Tento týden přináší čtyři filmové premiéry.

Čertí brko
Příběh nás zavede do městečka Pytlov na úpatí kopce Pervidle. Místní, kteří tu žijí běžným životem řemeslníků nebo sedláků možná ani netuší, že všechny jejich přestupky a nepravosti jsou pečlivě monitorovány místní pekelnou pobočkou. Hříchy zapisuje spravedlivě a neomylně kouzelné Čertí brko. Jednoho dne však přestane fungovat.

Lucifer se rozhodne pověřit doručením nového čertího brka na pobočku Pervidle trochu zmateného čerta Bonifáce. Je to ten nejlepší úkol, aby se mladý čert otrkal ve světě. Bonifác se vydává do Pytlova a hned jeho první zkušeností je, že mu zdejší šejdíř kouzelné brko ukradne. Tím se zpustí řetěz událostí, kdy Pytlov ovládnou místní vychytralci, lenoši a podvodníci, jimž se nakonec podaří uvěznit i samotného vládce pekel. Je na Bonifácovi, aby v sobě našel ty nejlepší vlastnosti a osvobodil Pytlov, Lucifera i získal srdce krásné Markétky.

zdroj: Falcon

Vdovy
Dnešní Chicago, město špinavé brutálními zločiny a prorostlé korupcí. Čtyři ozbrojení zločinci jsou policií nemilosrdně odpraveni při pokusu o loupež hodně velkého balíku peněz. Skoro nic po nich nezůstane, jen jejich vdovy, kterým zanechají hrozivé dluhy u hodně nepříjemných věřitelů. A právě tyto dluhy, vztek a zármutek náhle osamělé ženy spojí dohromady. Pochopí, že když potáhnou za jeden provaz, dokáží všechno. Promění se na velmi schopnou údernou jednotku rozhodnutou vzít své osudy do vlastních rukou.

zdroj: Cinemart

3 dny v Quiberonua
Pro generace diváků je Romy Schneider naplněním romantického snu – noblesní císařovnou Sissi. Do francouzského letoviska Quiberon přijíždí ale jako zlomená žena, herečka na soumraku kariéry, matka, která se marně snaží navázat vztah k vlastnímu dítěti, osobnost výrazně rozkolísaná sklony k alkoholismu a depresím. V melancholických kulisách přímořského střediska má podstoupit pomyslné vzkříšení, jehož součástí je vedle ozdravných procedur i rozsáhlé interview, které přijíždí udělat novinář německého deníku Stern Michael Jürgs a zdokumentovat fotograf Robert Lebeck, Romyina dávná známost. Film Emily Atef je hluboce působivým a dojemným portrétem výrazné osobnosti.

zdroj: Film Europe

Kniha obrazů
Jean-Luc Godard se opět hlásí ke slovu s nekompromisní razantností filmového aktivisty a umělce, který stále věří v nezastupitelnou roli kinematografie. Jeho obrazový esej o odcizení a agresi současného světa je nápadně prodchnutý hororovou atmosférou.

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Čertí brko
Kam zajít na Vdovy
Kam zajít na 3 dny v Quiberonu
Kam zajít na Kniha obrazů

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Čertí brko
Fanklub Vdovy
Fanklub 3 dny v Quiberonu
Fanklub Kniha obrazů

Zatím bez komentáře, buďte první!