Filmové premiéry: Nevšední cesta řidiče Uberu a rozzuření aligátoři toužící po krvi
zdroj: Cinemart

Filmové premiéry: Nevšední cesta řidiče Uberu a rozzuření aligátoři toužící po krvi

10. 7. 2019 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Řidič Uberu na cestě za dopadením drogového dealera, hurikán otevírající nové cesty hladovým aligátorům, hudební ikona v dokumentu Rona Howarda, příběh dospívajícího Darka a jeho sestry z prostředí odloučené divočiny Lužických hor, animák z prostředí neznámé divoké planety, nezapomenutelné léto v Kalifornii devadesátých let a snaha o záchranu kariéry úspěšné moderátorky večerní talkshow. Tento týden přináší 7 filmových premiér a restaurovanou verzi legendárního Spalovače Mrtvol od Juraje Herze.

Spolujízda
Nesmělý řidič Uberu Stu (Kumail Nanjiani) touží po pětihvězdičkovém hodnocení od svých zákazníků a tak se snaží udělat vše pro jejich maximální pohodlí a naprostou spokojenost. Od milého úsměvu, nekonečné trpělivosti až po bonbóny zdarma. Ale když mu do auta nastoupí nevrlý obrovský chlap jménem Vic (Dave Bautista), zjistí, že úsměv a trpělivost na něj zrovna nezabírají. A bonbóny už vůbec ne.

Z nerudného pasažéra se vyklube tajný policajt, který má zrovna po oční operaci, a tak nemůže řídit auto. Na cestu do akce, na jejímž konci by mělo být dopadení drogového dealera, si proto poněkud netradičně objedná právě Stuův Uber. Tím začíná jejich neuvěřitelná bláznivá spolujízda, kdy se nejistý Stu chtít nechtíc postupně zapojuje do Vicovy policejní akce. Zpočátku mu nahrazuje jeho nejistý zrak, ale jak akce nabírá obrátky, přebírá iniciativu a stává se pro tento den postrachem celého podsvětí. A pětihvězdičkové hodnocení a úsměvy už příliš neřeší. Ale možná bude Vic nakonec patřit mezi jeho nejspokojenější pasažéry a pomůže Stuovi vylepšit skóre.

zdroj: Cinemart

Kořist
Nadějná plavkyně Haley Kellerová (Kaya Scodelario) není sebevrah. Do uzavřené zóny na Floridě, která se připravuje na jeden z největších hurikánů za posledních pár desítek let, se vypravila jen kvůli tátovi (Barry Pepper). Ten se snažil na poslední chvíli zabezpečit svůj dům, ale už měl být z oblasti dávno evakuovaný, přesto se neozývá. Haley ho najde v už částečně zaplaveném sklepě, v bezvědomí a těžce zraněného. Než ho stačí odtáhnout do relativního bezpečí, připomenou se nezvaní hosté, kteří jejímu otci to zranění způsobili. Stoupající hladina vody totiž výrazně rozšířila loviště zdejších aligátorů, kteří jsou poměrně hladoví a zvědaví. Situace je vážná a poměrně beznadějná. Hurikán udeřil naplno, sklep se plní vodou a Haley je jasné, že bude záhy čelit volbě, zda se utopit nebo nechat sežrat při pokusu o záchranu.

zdroj: Cinemart

Pavarotti
Jméno Pavarotti zná celý svět. Hudební ikona, která svým významem, uměním a popularitou daleko překročila hranice operního žánru. Dost možná nejlepší tenor historie, kterého si v roce 1972 obecenstvo Metropolitní opery v New Yorku 17x vytleskalo před oponu. Dokument o něm, ale není jen filmem o celebritě, je to především hluboký portrét samotného Luciana. Dokument Pavarotti ukazuje, jaký byl, jak žil, co ho pohánělo kupředu, z čeho měl obavy a strach, co ho trápilo, co ho dělalo šťastným. Vedle veřejných záběrů z vystoupení nebo televize tvůrci získali a využili množství soukromých videozáběrů od jeho přátel, spolupracovníků, rodiny a manželky. Většina z unikátních záběrů a osobních hovorů s Pavarottim dosud nespatřila světlo světa, Pavarotti je na nich mezi svými nejbližšími otevřený a upřímný.

zdroj: Bontonfilm

Uzly a pomeranče
Dospívající Darek žije se svým otcem a mladší sestrou v horské vesnici na česko-německo-polském pomezí v odloučené divočině Lužických hor. Po smrti matky se jeho život změnil. Jeho otec se uzavřel, smutek zalévá alkoholem a nakládá Darkovi víc, než kluci v jeho věku unesou. Darek dospívá rychle a všichni to vidí. Není náhoda, že se o něj zajímá i hezká a všemi obletovaná Hanka.

Když otec přijde o práci, zdá se, že rodinu nedokáže udržet pohromadě a Darkovu sestru jim odebere stát. V tom se však objeví dávný kamarád, který přinese naději a nové životní perspektivy: budou společně chovat koně. Otec se nápadu chytí jako záchranného kruhu a nabere dech. Zdá se, že problémy jsou zažehnány a Darek je nadšený. S nadšením pomáhá ohradit pastviny a opravit stáj. S koňmi do jeho nelehkého života přichází nový smysl, dobrodružství, prestiž a láska. Najednou se může blýsknout před Hankou a zabodovat před svým kamarádem i rivalem v lásce Hugem. Ale nic není napořád… končící léto udělá za Darkovým dětstvím definitivní tečku.

zdroj: Bontonfilm

Willy a kouzelná planeta
Malý Willy cestuje s rodiči vesmírem. Po nehodě vesmírné lodi se sám v záchranné kapsli dostává na neznámou,divokou planetu. Naštěstí má s sebou důležitého parťáka – robota Bucka. V cizím světě na ně číhá mnoho nástrah a objevů…

zdroj: Bioscop

Devadesátky
Kalifornské slunce, holky, mejdany, skejt a parta starších kluků, do které by hrozně rád zapadl. Tohle je prostě léto všech velkých poprvé, na které Stevie nikdy nezapomene. Tím spíš, že ho prožívá v polovině devadesátek - neopakovatelné době, jejíž atmosféru Jonah Hill (Vlk z Wall Street, Superbad) ve svém režijním debutu dokonale vystihl, hudbou počínaje a módou konče.

zdroj: Aerofilms

Late Night
Katherine Newbury (Emma Thompson) je jedinou ženou, které se kdy povedlo po několik let moderovat úspěšnou večerní talkshow. Když je však označena za „ženu, která nenávidí ženy“, rozhodne se urychleně přijmout nezkušenou Molly (Mindy Kaling), která je tak jedinou ženou mezi stávajícími scénáristy. Přijetí Molly možná přišlo pozdě. Hrůzu nahánějící Katherine totiž musí čelit nízké sledovanosti a rozhodnutí stanice nahradit ji za někoho sympatičtějšího, ideálně mladého muže. Molly je odhodlaná dokázat, že práci nezískala jen kvůli svému pohlaví a chce Katherine pomoci a oživit její talkshow a kariéru… Svými činy však docílí větších změn, než původně zamýšlela.

zdroj: Falcon

Spalovač mrtvol
Film Spalovač mrtvol natočil režisér Juraj Herz podle stejnojmenné novely Ladislava Fuks. Jeho hrdina Karel Kopfrkingl - zaměstanec krematoria, je člověk nenormální, zatížený svým povoláním, psychopat a maniak, posedlý představou člověka jako mrtvoly a její přeměny v prach a popel.

Člověk takto duševně narušený se dá pak snadno svést zrůdnou fašistickou idelogií k těm nejstrašnějším činům: zradě národa, ke kterému se dosud hlásil, udavačství, vraždám a spolupráci na masovém vyhlazování lidí. Rudolf Hrušínský zde v titulní roli vytvořil jednu ze svých největších filmových postav.

zdroj: NFA

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Spolujízda?
Kam zajít na Kořist?
Kam zajít na Pavarotti?
Kam zajít na Uzly a pomeranče?
Kam zajít na Willy a kouzelná planeta?
Kam zajít na Devadesátky?
Kam zajít na Late Night?
Kam zajít na Spalovač mrtvol?

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Spolujízda
Fanklub Kořist
Fanklub Pavarotti
Fanklub Uzly a pomeranče
Fanklub Willy a kouzelná planeta
Fanklub Devadesátky
Fanklub Late Night
Fanklub Spalovač mrtvol

Zatím bez komentáře, buďte první!