Filmové premiéry: Nejničivější nepřítel X-Menu a filmové zakončení TvMiniUni
zdroj: Cinemart

Filmové premiéry: Nejničivější nepřítel X-Menu a filmové zakončení TvMiniUni

6. 6. 2019 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

X-Meni čelící svému nejbližšímu a zároveň nejničivějšímu nepříteli, nová dobrodružství milovaného psa Baileyho, filmové zakončení oblíbeného seriálu TvMiniUni dětské televizní stanice D:čko a neo noir čínského filmaře Gana Biho. Tento týden přináší 4 filmové premiéry a digitálně restaurovanou verzi klasiky Lásky jedné plavovlásky, režiséra Miloše Formana.

X-Men: Dark Phoenix
Když skupina X-Menů vyrazí na celkem rutinní záchrannou misi na oběžné dráze k ohrožené posádce raketoplánu, zdá se, že mají vše pod kontrolou a operace probíhá zdárně. Ale zdání klame. Jean Grey (Sophie Turner) je zasažena neznámou a smrtící kosmickou silou, která ji promění v jednoho z nejsilnějších mutantů. I s podporou ostatních X-Menů Jean zápasí nejen se svou nově nabitou a nestabilní silou, ale i se svými osobními démony. Postupně se dostává do děsivé spirály a ztrácí nad sebou kontrolu. Navíc její myšlení začíná ovlivňovat tajemná postava (Jessica Chastain), která přichází s nebezpečnými návrhy na využití její ničivé síly. Grey se mění v Dark Phoenix a stává se hrozbou nejen pro své nyní již bývalé přátele z řad mutantů, ale pro celou planetu. X-Meni tak musí čelit svému nejbližšímu i nejničivějšímu nepříteli – jednomu z nich.

zdroj: Cinemart

Psí poslání 2
Některá přátelství jsou věčná a to i v pokračování celosvětově úspěšného rodinného filmu Psí poslání. Ve filmu Psí poslání 2, nalezne milovaný pes Bailey nový smysl života. Naváže pevné pouto s těmi, které zbožňuje, a společně se vydají na místa, která si nedokázali ani ve snu představit.

Tak začíná Baileyho dobrodružná cesta několika životy naplněnými láskou, přátelstvím, věrností a také několika fakt skvělými drbáními na bříšku.

zdroj: Vertical Entertainment


TvMiniUni: Zloděj otázek
Televize TvMiniUni vysílá, a i tentokrát tvrdí, že odpoví i na ty nejvšetečnější dětské otázky. Ovšem popravdě pan Vrána dnes nemá moc dobrou náladu, a tak žádá pana praještěra Voráčka, aby vybral jenom lehké otázky a ty složité vyřadil… ale pozor!!! Žádné otázky od dětí tu nejsou, všechny zmizely! A s nimi zmizel i lapač otázek.

Do TvMiniUni navíc začínají volat znepokojení rodiče. Něco se stalo s jejich dětmi. Najednou už se na nic neptají, nemají žádné otázky! Žádné proč, nač, jak, kde, kolik, a co když? Všem z TvMiniUni začíná být jasné, že se děje něco závažného. Rozjíždí se velké pátrání plné dobrodružství i záhad. Stopy nakonec vedou až k herně, kterou řídí chlapeček Bambino a strašidelná a nepříjemná paní Konvičková. Spolu ukradli lapač otázek, aby všem dětem vysáli z hlav jejich otázky. Na Bambina totiž nemá jeho maminka čas a táta po jedné hádce od nich odešel a vůbec. Rodiče jsou často nespokojení, když se jich dětí na něco ptají, nemají čas, potřebují pracovat a chtějí ticho a pokoj. Tak teď mají všichni, co chtěli. Klid bez otázek.

Bez nich je ale nuda a taky chybí odpovědi. Jak tohle celé dopadne?

zdroj: Bontonfilm

Poslední večery na Zemi
Hypnotický romantizující neo noir nejtalentovanějšího ze současných čínských filmařů Gan Biho je magickou meditací o prostoru a času i enigmatickou básní o ztrátě a bolesti. Film jako sen utkaný z nespolehlivé paměti a ještě nespolehlivější skutečnosti – barevně, světelně i kompozičně uhrančivý přelud narozený z melancholicky rozostřené přítomnosti a minulosti, která dost možná ani nebyla. Podmanivý rytmus a truchlivá obrazotvornost filmu o muži, který hledá svou dávno ztracenou lásku, evokuje ponuřejší a abstraktnější verzi raných filmů Wong Kar-Waie či vrcholných děl Andreje Tarkovského. Film, který nás zavádí do fantaskních ruin provinčního města Kaili na jihovýchodě Číny, vrcholí více než 50 minut trvajícím záběrem-zjevením natočeným bez jediného střihu ve 3D. Poslední večery na Zemi staví na mesmerizujícím efektu a náladě více než na zápletkách a zřetelné distribuci informací, činí tak ale z dobrého důvodu. Čím méně toho totiž víme, tím méně toho zapomeneme.

zdroj: Film Europe

Lásky jedné plavovlásky
Mladá dívka Andula (Hana Brejchová) je jednou ze dvou tisíc pracovnic velké továrny v malém městečku, kde žijí necelé dvě stovky mužů, z toho stopadesát ženatých ... Nezkušená dívka, odkázaná na internát a vychovatelku, touží po troše prosté lidské LÁSKY, a snadno uvěří slibům, lichotkám a dárkům.

Vesnický frajer Tonda ji nachytá na prstýnek, ženatý myslivec ji zaujme naivním vyprávěním o lese a zvěři. Když se pak na taneční zábavě seznámí s klavíristou Mildou (Vladimír Pucholt), je přesvědčena, že konečně našla pravou LÁSKU.

zdroj: NFA

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na X-Men: Dark Phoenix? Ve vybraných kinech také ve 3D!
Kam zajít na Psí poslání 2
Kam zajít na TvMiniUni: Zloděj otázek
Kam zajít na Poslední večery na Zemi? Ve vybraných kinech také ve 3D!
Kam zajít na Lásky jedné plavovlasky

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub X-Men: Dark Phoenix
Fanklub Psí poslání 2
Fanklub TvMiniUni: Zloděj otázek
Fanklub Poslední večery na Zemi
Fanklub Lásky jedné plavovlasky

Zatím bez komentáře, buďte první!