Filmové premiéry: Návrat vraždícího klauna a mimozemský dědeček
zdroj: Vertical Entertainment

Filmové premiéry: Návrat vraždícího klauna a mimozemský dědeček

4. 9. 2019 – 14:25 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Návrat zla v pokračování nejúspěšnějšího hororu všech dob, pátrání po původu vlastního dědečka a případ "uloupeného novorozence" opírající se o skutečnou událost. Tento týden přináší kromě trojice filmových premiér i tři skvělé snímky pocházející z balkánských zemí.

To Kapitola 2
V pokračování nejúspěšnějšího hororu všech dob, se do města Derry vrací zlo a členové Klubu smolařů spojují své síly na místě, kde to všechno začalo.

Uběhlo dvacet sedm let. Nyní již dospělí přátelé se dávno rozešli a žijí vlastní životy. Mike, jediný, který zůstal v jejich rodném městě, ale svolává ostatní členy klubu domů. Přestože jsou poznamenaní hrůznými zážitky z minulosti, musí každý z nich překonat svůj nejniternější strach… a čelit klaunovi, který je nyní mnohem nebezpečnější než kdy jindy.

zdroj: Vertical Entertainment

Moj dedo spadol z Marsu
Una je malá holka a její život se v jednom okamžiku naprosto převrátí vzhůru nohama. Jejího milovaného dědečka totiž unesou mimozemšťané a maminka se z toho zhroutí a skončí v nemocnici. A tak všechno je jen na Uně. Tím však pro ni překvapení nekončí. Při svém pátrání zjistí, že její děda je vlastně také mimozemšťan, jehož raketa před mnoha roky havarovala na Zemi. Ve sklepě totiž objeví dědova pilota, malého a hodně mrzutého robota. Una a tento její nový parťák teď mají necelých 24 hodin na to, aby dědu našli a zachránili. Díky výjimečnému dobrodružství se Una i robot spřátelí, pilotovu racionální robotickou logiku nahradí city a nezištná láska Uny zachrání její částečně mimozemskou rodinu.

zdroj: Continental film

Stehy
Ana žije zdánlivě poklidný život švadleny a matky dospělé dcery. Hluboko uvnitř ji ale sžírá traumatický zážitek. Před dvaceti lety ji bylo okamžitě po porodu oznámeno, že její dítě zemřelo. Ana tomu ale odmítá uvěřit. Sílí v ní podezření, že novorozeně jí bylo ukradeno a skončilo v jiné rodině. Film Miroslava Terziče vychází hned z několika skutečných případů „uloupených novorozeňat“, které nedávno otřásly srbskou společností a mistrně kombinuje intimní drama a napínavý thriller. Hnací silou filmu je bezchybná Snežana Bogdanovič v hlavní roli ženy, která volí mezi rozumem a mateřským instinktem.

zdroj: Artcam

Agape
Miran rozhodně nesplňuje tradiční představu o tom, jak vypadá katolický kněz. Po městě se prohání závratnou rychlostí na silné motorce, chodí do posilovny, na bazén, hraje počítačové hry a po kázání se nebojí sednout si v blízké zahrádce na pivo. U svých farníků sdružených okolo moderního záhřebského kostela je však velmi oblíben. Kromě kázání v kostele vede také výuku náboženství v třídě problematických adolescentů pocházejících z větší části z dětského domova. Ke svým žákům, zvláště pak k dospívajícímu sirotkovi Goranovi, má velmi kamarádský vztah. Goran jej nepokrytě obdivuje a jejich vztah se nejvíce podobá vztahu otce a syna. Když ale do třídy přijde nový žák - starší, velmi inteligentní a citlivý Gabriel, obrací se Miranova pozornost hlavně na něj. Goran to vnímá jako zradu a Mirana obviní ze sexuálního zneužívání.

zdroj: Balkan Film

Lidožrout vegetarián
Gynekolog Danko Babič přichází na nové oddělení kliniky a snaží se budit u svých kolegů respekt. Ovšem pod rouškou sympatického a kolegiálního doktora se skrývá nelidská hyena, která využívá nejsprostších praktik pro své obohacení. Doktor se stále hlouběji ponořuje do spárů mafie, korupce, vyhrožování, nelegálních potratů a falšování dokumentů. Režisér Branko Schmidt převedl na plátno velmi aktuální téma dnešní doby. Svižný a moderní styl filmu byl oceněn nominací v hlavní soutěži moskevského festivalu a šesti vavříny z festivalu v Pule.

zdroj: Balkan Film

Comic Sans
Záhřeban Alan se může pochlubit dobře nastartovanou kariérou grafického designéra v bohaté slovinské reklamní agentuře. V osobním životě ale tak úspěšný není. Přestože působí na první pohled jako sympaťák a s dívkami navazuje známosti velmi snadno, nedokáže udržet dlouhodobější vztah. To, co bral dříve na lehkou váhu, jej začíná s přibývajícím věkem trápit stále víc. Když se s ním rozejde jeho poslední dívka Marina, dostává se do hluboké krize, která končí totálním zkratem při firemní oslavě za účasti firemní generality a rvačkou s kolegy.

Tato událost se stává impulsem pro zásadní změny v Alanově životě. Konec ve firmě zapříčiní, že nečekaně vyrazí se svým otcem, bohémským malířem Brunem, na ostrov Vis na pohřeb tety. Dlouhá cesta a následný pobyt v ospalé rybářské vesnici mu dává příležitost k obnovení vztahu s otcem a k přehodnocení životních postojů a priorit.

zdroj: Balkan Film

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na To Kapitola 2?
Kam zajít na Moj dedo spadol z Marsu?
Kam zajít na Stehy?
Kam zajít na Agape?
Kam zajít na Lidožrout vegetarián?
Kam zajít na Comic Sans?

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub To Kapitola 2
Fanklub Moj dedo spadol z Marsu
Fanklub Stehy
Fanklub Agape
Fanklub Lidožrout vegetarián
Fanklub Comic Sans

Zatím bez komentáře, buďte první!