Filmové premiéry: Mimozemský útok na lidstvo a fascinující česká příroda
zdroj: Cinemart

Filmové premiéry: Mimozemský útok na lidstvo a fascinující česká příroda

21. 3. 2018 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Mimozemský útok na lidstvo, rebelský králíček válčící o své teritorium, romantické drama z italského venkova, příběh jedné z nejzáhadnějších biblických postav, přízraky filmového režiséra, ucelený pohled na jednu z nejlepších rockových kapel na světě, první celovečerní film o fascinující české přírodě, podmanivý pohled do života teenagerů, kteří musí dospět dřív, než by sami chtěli, a příběh o velkých plánech a ještě větší absurditě. V tomto týdnu na nás čeká 9 filmových premiér.

Pacific Rim: Povstání
Poprvé jsme je dokázali zastavit. Jenže to, co mimozemští tvorové Kaiju napáchali na Zemi v prvním díle akčního sci-fi Pacific Rim, byla jen předehra k tomu, co si pro lidstvo připravili teď. Hvězda Star Wars John Boyega a Scott Eastwood z Rychle a zběsile vedou tým, který je poslední nadějí na přežití planety.

Členy tohoto týmu jsou piloti ovládající Jaegery, obří roboty, kteří jsou svou velikostí a vybavením schopní konkurovat stejně vybaveným Kaiju. Jake Pentecost (John Boyega) k nim dlouhou patřil, jenže pak se vykašlal na svůj talent i na odkaz svého otce, jenž v boji proti Kaiju obětoval vlastní život. Raději přežívá v ilegalitě a na živobytí si vydělává nejrůznějšími aktivitami za hranou zákona. Při jedné takové akci narazí na patnáctiletou Amaru, která dokázala ukrást a rozchodit původně k likvidaci určeného Jaegera. Než se tihle dva stačí pořádně seznámit, mají v patách Zákon. Aby unikli trestu, začlení se do programu výcviku nových pilotů Jaegerů. Jake po boku svého bývalého parťáka Lamberta (Scott Eastwood) jako instruktor a Amara jako nadějná pilotka. Všichni doufají, že si tréninkové schopnosti nikdy nebudou muset vyzkoušet v reálné válce. Jenže ta přichází. Dřív, než si všichni přáli, a ze směru, odkud ji nikdo nečekal.

zdroj: Cinemart

Králíček Petr
Rebelský králíček Petr žije veselý bezstarostný život spolu s ostatními zvířátky na farmě. Nový majitel statku se však o svůj životní prostor dělit nemíní - a už vůbec ne se zvířaty. A tak začíná bizarní válka o teritorium - mezi ním a obyvateli zahrady.

zdroj: Falcon

Dej mi své jméno
Když si rodiče sedmnáctiletého Elieho pozvou do své velké italské vily na léto hosta, jejich syn z toho není vůbec nadšený. Zpočátku se zdá, že toho s pohledným americkým 24letým studentem Oliverem nemají mnoho společného, když však spolu začnou trávit více času, začne mezi nimi vznikat něco mnohem hlubšího než je přátelství.

zdroj: Archiv

Máří Magdaléna
Máří Magdaléna patří k nejzáhadnějším biblickým postavám. Je opředena mnoha mýty, z nichž ten nejčastější z ní dělá bývalou prostitutku, kterou napravilo setkání s Ježíšem Kristem, a ten nejodvážnější jí přisuzuje úlohu jeho manželky. Garth Davis, režisér na Oscara nominovaného dramatu Lion, se z ní rozhodl tuhle mýtickou slupku sejmout a natočil dojemný a působivý příběh ženy, jež se provinila tím, že se narodila do špatné doby.

Mářině citlivé a přemýšlivé povaze se příčila představa, že skončí v domluveném sňatku s mužem, kterého jí vybral její otec. Neviděla však pro sebe jinou perspektivu, dokud se v její vesnici neobjevila skupina poutníků, kterou vedl charismatický Ježíš. Máří, okouzlená jeho povahou a názory, rázně zpřetrhala všechna pouta, která ji vázala k domovu, a stala se členkou Ježíšova průvodu směřujícího do Jeruzaléma. Jako jediná žena v jeho bezprostřední blízkosti od začátku pociťuje nevraživost ze strany Ježíšových učedníků. Ta narůstá úměrně tomu, kolik času s ní Ježíš tráví, a jak moc si začínají rozumět. Na obzoru se však již objevují hradby Jeruzaléma a s nimi i nevyhnutelná vidina mučednické Ježíšovy smrti na kříži. Na to však není Máří připravená.

zdroj: Cinemart

Ismaelovy přízraky
Ismael je filmový režisér, který o sobě prohlašuje, že je vdovec. Kdysi se oženil s mladou Carlottou, která však několik let nato beze stopy zmizela. Ismaela od té doby pronásledují noční můry, které zahání alkoholem a prášky. Dvacet let poté potkává Ismael na večírku astrofyzičku Sylvii, s níž se sblíží a naváže harmonický vztah. Náhle se ale objeví žena, která prohlašuje, že je Ismaelovou zmizelou manželkou… Začíná tak naprosto nepředvídatelný příběh, ve kterém se prolíná thriller, milostné i špionážní drama.

zdroj: Film Europe

No Manifesto film o Manic Street Preachers
V roce 1991 se na britské hudební scéně objevila kapela s podivným jménem Manic Street Preachers. Prohlásili, že vydají jednu desku, prodají 16 milionů kusů a pak se rozpadnou. O čtvrtstoletí, mnoho desek plných hitů a jednoho záhadně zmizelého člena kapely později, jsou stále tady. Film No Manifesto vypráví jejich příběh. Sleduje jejich turné, kombinuje záběry natočené doma i na cestách s cennými archivními záznamy a podává ucelený pohled na jednu z nejlepších rockových kapel na světě.

zdroj: BEVERLY MATOUS DISTRIBUTION

Planeta Česko
Naše příroda je pestrá jako málokde na světě. Krásu a dobrodružství máme na dosah ruky – stačí se jen dobře dívat! První celovečerní film o české přírodě ukazuje díky nejmodernějším technologiím fascinující dobrodružství zvířat a rostlin žijících kolem nás zcela zblízka. Seznamte se s s tetřevem tokajícím za úsvitu, se vzácnými sysly, s nimiž na louce laškují děti, ledňáčkem prorážejícím při lovu střemhlav vodní hladinu, s lososy putujícími z českých řek do moře a zpátky nebo s užovkami v dramatickém zápase s rybí kořistí. Prožijte vzrušující výpravu za muflony, bobry, modrajícími žabáky a desítkami dalších hrdinů. Některé z nich možná ani neznáte – divočina přitom začíná hned za vašimi dveřmi!

zdroj: Aerofilms

Nic jako dřív
Teovi, Renatě, Aničce a Nikole je 19 let a žijí obyčejné životy teenagerů dospívajících v českém pohraničním maloměstě, kde všichni čtyři navštěvují stejnou školu. Film zachycuje své hrdiny v situacích, kdy středoškolskou bezstarostnost pomalu střídá úzkost z blížícího se vykročení do světa dospělých. Každý sám čelí důležité životní výzvě, na jejímž konci už nic nebude jako dřív. A nejde přitom jen o maturitu. Kdo z nich tváří v tvář nové zodpovědnosti obstojí, kdo z nich skutečně dospěje?

Kamera je s postavami většinu času téměř srostlá a zblízka vtahuje diváka dovnitř do světa jednotlivých hrdinů. Dynamická střihová skladba podtrhuje roztěkanost a nesoustředěnost mladé generace. Nic jako dřív nabízí kinematograficky podmanivý pohled do života teenagerů, kteří musí dospět dřív, než by sami chtěli.

zdroj: AČFK

Švéd v žigulíku
Automobilka Lada v Toljatti měla v sedmdesátých letech západnímu světu ukázat zázrak sovětské prosperity. Byla dokonalou utopií, o které se nikdo neodvážil pochybovat. O více jak čtyřicet let později prodělává miliardy rublů ročně a pomalu se rozpadá. A nikdo se jí neodváží dotknout. Švédský krizový manažer má v upadající továrně předvést zázrak kapitalistického obchodního modelu. Bo Inge Andersson, bývalý voják, který už jednu ruskou automobilku vzkřísil, přichází do Toljatti s malým týmem a velkým cílem. Stát se prvním cizincem, který společnost dovede k zisku. A nikdo se mu neodváží vzdorovat. Zatím. S prvními kroky k záchraně se odhaluje podstata světa kolem. Sovětský sen v nadživotní velikosti za sebou zanechal jen opuštěná letní střediska a provinční vojenské přehlídky. Velké plány pro obyvatele Toljatti nic neznamenají. Co udělají, až jim někdo začne obracet svět vzhůru nohama? Švéd v Žigulíku je příběh o velkých plánech a ještě větší absurditě.

zdroj: Pilot film

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Pacific Rim: Povstání? Ve vybraných kinech také ve 3D.
Kam zajít na Králíček Petr?
Kam zajít na Dej mi své jméno?
Kam zajít na Máří Magdaléna?
Kam zajít na Ismaelovy přízraky?
Kam zajít na No Manifesto film o Manic Street Preachers?
Kam zajít na Planeta Česko?
Kam zajít na Nic jako dřív?
Kam zajít na Švéd v žigulíku?

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Pacific Rim: Povstání
Fanklub Králíček Petr
Fanklub Dej mi své jméno
Fanklub Máří Magdaléna
Fanklub Pacific Rim: Povstání
Fanklub Ismaelovy přízraky
Fanklub No Manifesto film o Manic Street Preachers
Fanklub Planeta Česko
Fanklub Nic jako dřív
Fanklub Švéd v žigulíku

Zatím bez komentáře, buďte první!