Filmové premiéry: Marvelovské dobrodružství a experimenty s obojživelným monstrem
zdroj: Falcon

Filmové premiéry: Marvelovské dobrodružství a experimenty s obojživelným monstrem

14. 2. 2018 – 12:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Marvelovské dobrodružství válečníka T’Chally, experimenty s podivuhodným obojživelným monstrem, úspěšný kardiochirurg a jeho boj za spravedlnost. V tomto týdnu na nás čekají tři filmové premiéry a dokument mapující desetiletou kariéru zpěvačky Ewy Farné.

Black Panther
Film od studia Marvel Black Panther je dobrodružstvím válečníka T’Chally, který se po smrti svého otce, krále Wakandy, vrací domů do odloučené, avšak technologicky vyspělé africké země, aby se stal novým právoplatným králem. Když se však znovu objeví mocný dávný nepřítel, jsou T’Challovy schopnosti jako krále a Black Panthera podrobeny těžké zkoušce, neboť T’Challa je vtažen do konfliktu ohrožujícího nejen Wakandu, ale i celý svět. Tváří tvář zradě a ohrožení musí mladý král zmobilizovat své spojence a využít naplno sílu Black Pantera, aby porazil své nepřátele a zajistil svému národu a jeho kultuře bezpečnou budoucnost.

zdroj: Falcon

Tvář vody
V utajované americké vládní laboratoři probíhají experimenty s podivuhodným obojživelným monstrem nalezeným v Amazonii. Ví se o něm velmi málo – domorodci jej uctívali jako boha, může dýchat na vzduchu i pod vodou, podobá se člověku a je považován za nebezpečného tvora. V laboratoři jej drží a bezohledně zkoumá ambiciózní vládní agent Richard Strickland (Michael Shannon). Zachází s ním spíše jako s biologickým materiálem než s živou bytostí. Jeho experimenty neberou ohledy na to, zda objekt zkoumání zůstane na živu. Ve stejné laboratoři pracuje němá uklízečka Elisa (Sally Hawkins) a když se náhodou střetne s uvězněným stvořením, dokáže s ním navázat takovou komunikaci, k níž není potřeba žádných slov. Stačí jim gesta a emoce. Elisa jej nevnímá jako nebezpečnou zrůdu, cítí především jeho strašlivou osamělost. Je to i tím, že tato záhadná bytost má jednu základní vlastnost vody. Jak voda přijímá tvar nádoby, tak stejně tento vodní tvor přijímá vlastnosti každého, s kým se potkává, a odráží tak jeho agresivitu i osamělost nebo bezpodmínečnou lásku. Díky tomu se mezi ním a vnímavou Elisou vytvoří silné pouto. V okamžiku, kdy hrozí další brutální pokusy, Elisa pochopí, že je čas na společný útěk. A protože jsme v 60. letech minulého století, neobejde se to bez účasti sovětských špiónů.

zdroj: Cinemart

Darkland
Úspěšný kardiochirurg Zaid má důvod k oslavě: spolu se svou půvabnou ženou očekávají přírůstek do rodiny. Společnou oslavu v kruhu přátel však nečekaně přeruší návštěva Zaidova bratra Yasina, který se dostal do problémů kvůli organizovanému zločinu. Poté, co mu Zaid odmítne poskytnout pomoc, Yasin je drasticky potrestán vůdcem gangu. A protože policie má pro nedostatek důkazů ruce svázané, rozhodne se Zaid zjednat spravedlnost sám. Darkland je stylovou variací na revenge thriller.

zdroj: Film Europe

Ewa Farna 10: Neznámá známá
Dokument Ewa Farna 10: Neznámá známá mapuje 10 let zpěvaččiny kariéry a také přípravy na jubilejní koncert. Kolem této události se také původně mělo točit dějství celého dokumentu. V tomto období se ale po dlouhých 10 letech zpěvačka nečekaně rozešla se svým managementem a poslední singly si navíc vydala pod vlastním vydavatelstvím. Postavila se více na vlastní nohy a ze slečny se stihla stát vdanou paní. Nic nepíše lepší scénář, než život sám.

zdroj: APK Cinema Service

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Black Panther
Kam zajít na Tvář vody
Kam zajít na Darkland
Kam zajít na Ewa Farna 10: Neznámá známá

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Black Panther
Fanklub Tvář vody
Fanklub Darkland
Fanklub Ewa Farna 10: Neznámá známá

Zatím bez komentáře, buďte první!