Filmové premiéry: Malý velký boss a triková jízda ruských superhrdinů
zdroj: Cinemart

Filmové premiéry: Malý velký boss a triková jízda ruských superhrdinů

19. 4. 2017 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Malý velký boss, vraždy v malé osadě na česko-polském pohraničí, dospívání citlivé sedmnáctileté dívky, trojice kamarádů snažících se opatřit si peníze na důchod, hledání ztracené civilizace, ruská odpověď na americké filmy o superhrdinech, zdánlivě nevinný nápad odhalující mnohá tajemství a magicko-realistický příběh o touze uniknout hrůzám války. Tento týden přináší 8 filmových premiér.

Mimi šéf
Režisér filmu Madagaskar Tom McGrath vás zve na animovanou komedii Mimi šéf, v které se seznámíte s hodně zvláštním batoletem. Nosí totiž elegantní oblek s kravatou, mluví hlubokým hlasem a nemístně vtipkuje. A taky se chová jako tajný agent. Toho si všimne jeho starší bratr Tim, který z jeho příchodu do rodiny zrovna velkou radost nemá. Doteď byl jedináčkem, který měl veškerou rodičovskou lásku, a to mu skvěle vyhovovalo. Navíc se zdá, že rodiče si ničeho podivného na novém přírůstku nevšímají. A tak se Tim snaží novému sourozenci podívat na zoubek. Tedy pokud už nějaký má.

Mimi šéf je ve skutečnosti velký boss. Navenek sice působí jako roztomilé batole, ale uvnitř je to protřelý byznysmen posedlý obchodními úspěchy. Pracuje pro organizaci BabyCorp a jeho hlavním posláním je zjistit, proč teď děti prohrávají na trhu rodičovské lásky. Zatímco lásky k dětem ubývá a podíl BabyCorp na trhu klesá, o to rychleji rostou výsledky konkurenční společnosti Štěně a.s. Ta místo dětí prosazuje do rodin chlupaté, roztomilé mazlíčky a její zakladatel Francis E. Francis si může spokojeně mnout ruce a věřit, že děti z byznysu s láskou úplně vyšoupne.

Mimi šéf se musí se svými pomocníky z BabyCorp vydat na speciální misi za záchranou rodičovské lásky. A aby v boji proti konkurenci uspěl, musí na svou stranu získat i svého staršího brášku. A jak to dopadne? Na to si musíte počkat do kina.

zdroj: 20th Century Fox

Přes kosti mrtvých
Film Přes kosti mrtvých je natočen na motivy knižního morálního thrilleru spisovatelky Olgy Tokarczuk ze současného česko-polského pohraničí, který vyšel v českém překladu pod názvem Svůj vůz i pluh veď přes kosti mrtvých. Hlavní postavou příběhu je Janina, energická, notně excentrická učitelka angličtiny a milovnice zvířat v důchodovém věku. Děj se odehrává v malé osadě na česko-polském pohraničí, kde se v rychlém sledu stane několik záhadných vražd bez jasně vysvětlitelné logiky či motivu. Hrůza a zděšení z vražd zároveň kontrastují s nezájmem místních občanů, kterým nevadí masové vyvražďování divokých zvířat v právě probíhající lovecké sezóně.

zdroj: Cinemart

Špína
Špína je film o dospívání citlivé, sedmnáctileté Leny (Dominika Morávková). Prožíva svou první lásku a touží po svobodě a dobrodružství. Její magický svět se ale v jediné chvíli rozpadne na kusy, když ji znásilní učitel matematiky Robo (Róbert Jakab), doposud sympatický muž, kterého platonicky milují všechny spolužačky. Místo toho, aby se Lena s traumatickým zážitkem někomu svěřila, rozhodne se mlčet, a to dokonce i před svou nejlepší kamarádkou Rózou (Anna Rakovská) . Pocity viny, hanby a strachu, že jí nikdo neuvěří ji doženou až k pokusu o sebevraždu, což všechny vyděsí a Lena se ocitne na psychiatrické klinice. Tam postupně zjišťuje, že není jediná, komu se něco podobného přihodilo. Po propuštění z nemocnice se Lena rozhodne přestat mlčet a a začne jednat. Dostaví se hněv, který už neobrací proti sobě. Nechce být dál obětí, ale zároveň si uvědomuje, že už je pozdě na spravedlivé potrestání viníka. Aby se opravdu osvobodila, potřebuje se s Robem střetnout a donutit ho, aby se ke svému činu přiznal.

zdroj: Falcon

Loupež ve velkém stylu
Držitelé Oscara Morgan Freeman, Michael Caine a Alan Arkin ztvárnili v komedii režiséra Zacha Braffa „Loupež ve velkém stylu“ celoživotní kámoše Willieho, Joea a Ala, kteří se poté, kdy banka zpronevěří jejich našetřené peníze, rozhodnou poprvé v životě vstoupit na šikmou plochu a rychle si opatřit peníze na důchod.

V zoufalé snaze platit účty a přežít kvůli svým blízkým se trojice kamarádů odhodlá riskovat všechno a přepadnout banku, která je připravila o jejich peníze.

zdroj: Vertical Entertainment

Ztracené město Z
V roce 1906 se britský badatel Percy Fawcett (Charlie Hunnam) poprvé vydává do Amazonie. Během několika expedic pod záštitou Královské geografické společnosti podplukovník Fawcett a jeho asistent Henry Costin (Robert Pattinson) zmapují dosud neznámé území v Bolívii.

S pomocí domorodců se vydávají proti proudu Rio Verde. Výprava čelí kanibalům, nemocem, nekonečným dešťům a nedostatku potravin, ale Fawcett se nevzdává. Hluboko v srdci pralesa nachází důkazy o existenci neznámé, velmi vyspělé civilizace.

V Anglii sklízí Fawcett jen posměšky ze strany vědecké obce, která jeho ztracenou civilizaci nazývá pouhými divochy. Ale Percyho odhodlání a posedlost najít bájné město Z, je stále silnější. S podporou své oddané manželky (Sienna Miller) se v roce 1925 Percy, společně se synem (Tom Holland) a věrným přítelem Costinem, znovu vydávají do hluboké džungle…

zdroj: Bioscop

Ochránci
Během studené války dostala tajná vojenská organizace „Patriot“ za úkol vytvořit skupinu superhrdinů, kteří budou chránit svou vlast před nadpřirozenou hrozbou. Vědci vybrali čtyři jedince z různých koutů Sovětského svazu a úpravami jejich DNA u nich rozvinuli superschopnosti. Časy se však změnily a hrdinové museli po dlouhá léta žít v utajení. Když se ale objeví nová hrozba, strašlivější a nebezpečnější než cokoliv, s čím se „Ochránci“ kdy setkali, musí se vydat znovu do akce…

Ochránci, ruská odpověď na americké filmy o superhrdinech, jsou akční trikovou jízdou, které nechybí nezaměnitelná a pro současného diváka neokoukaná atmosféra ruských filmů. Kdo by se odvážil tvrdit opak, na toho si počká obří medvěd s rotačním kulometem!

zdroj: YouTube.com

Naprostí cizinci
Je dobrý nápad sdílet se svými nejbližšími obsah mobilního telefonu? Komediální drama o skupině přátel, kteří se o sobě během jediné večeře dozvědí víc než za celý dosavadní život.

Skupina přátel se schází k pohodové večeři. Znají se důvěrně celé roky a také další setkání by se neslo v duchu lehkého škorpení a nostalgických vzpomínek na to, co bylo… kdyby se nezrodil zdánlivě nevinný nápad: dát mobilní telefony na stůl a sdílet každou SMS i každý příchozí hovor. Kolik toho o sobě nesmíme vědět, abychom mohli zůstat přáteli, milenci, manželi, rodiči…? Během jediného večera se ukáže, že až příliš mnoho. I ti, které známe, mohou totiž být naprostými cizinci.

zdroj: Film Europe

Circus Fantasticus
Třetí autorský snímek slovinského režiséra Janeze Burgera vypráví magicko-realistický příběh o touze uniknout hrůzám války, přičemž prakticky celý film si vystačí jen s poetickými obrazy a hudbou. Stevovu manželku zabil granát a on zůstává v rozbombardovaném domě společně se svými dětmi. Další útok může přijít každou chvíli, místo toho však u domu zastaví karavan cirkusu Fantasticus. Je možné zažít ve válečné době něco kouzelného? Je možné zapomenout na tragickou ztrátu v prostředí cirkusu a varientních umělců?

zdroj: YouTube.com

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Mimi šéf, ve vybraných kinech také ve 3D
Kam zajít na Přes kosti mrtvých
Kam zajít na Špína
Kam zajít na Loupež ve velkém stylu
Kam zajít na Ztracené město Z
Kam zajít na Ochránci
Kam zajít na Naprostí cizinci
Kam zajít na Circus Fantasticus

Staňte se fanoušky premiérových filmů:    
Fanklub Mimi šéf
Fanklub Přes kosti mrtvých
Fanklub Špína
Fanklub Loupež ve velkém stylu
Fanklub Ztracené město Z
Fanklub Ochránci
Fanklub Naprostí cizinci
Fanklub Circus Fantasticus

Zatím bez komentáře, buďte první!