Filmové premiéry: Ledová událost roku a náprava nájemného zabijáka
zdroj: Cinemart

Filmové premiéry: Ledová událost roku a náprava nájemného zabijáka

13. 7. 2016 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Ledová událost roku, snaha o nápravu nájemného zabijáka, život bez otcových peněz, netradiční výchova dětí, zábavná komedie z nádherně nasnímaných exteriérů severní Francie a sny o budoucnosti, barevné a zářivé jako mýtický Neonový býk. Ve 27. týdnu tohoto roku nás čeká 5 filmových premiér a obnovená premiéra legendárního sci-fi s Arnoldem Schwarzeneggerem.

Doba ledová: Mamutí drcnutí
Jestli lze nějaké období pozemských dějin označit za hodně zajímavé časy nabité všemožnými katastrofickými událostmi, za časy, které každému pořádně prověří schopnosti přežít, pracovat pro tým a také sílu jeho charakteru, pak je to určitě doba ledová. Jedno jaká. Jestli první, druhá nebo pátá. A právě v pátém dílu jedné z nejpopulárnějších animovaných filmových sérií opět potkáváme všechny staré známé hrdiny a pár úplně nových. Přichází ledová událost roku a s ní mamuti Manny, Ellie a Broskvička, něco jako lenochod jménem Sid, tygr Diego nebo vačičáci Crash a Eddie.

Nezapomněli jsme na někoho? Samozřejmě – na toho nejdůležitějšího, veverčáka Scrata. Ten, jak je jeho nedobrým zvykem, ve snaze ulovit konečně věčně prchající žalud způsobí nehodu, z níž se vyklube karambol a z něj úplná katastrofa. Začne to tím, že vytrvalého Scrata hon za žaludem katapultuje do vesmíru. A tam, díky třaskavé směsi své pověstné nešikovnosti a nekončící smůly, náhodně spustí sérii kosmických, nikoliv komických, katastrof. Což vede i k zcela zásadnímu ohrožení naší planety, na kterou rázem míří asteroid jako hrom a ohrožuje ledový svět i s jeho obyvateli.

A protože se naše parta skládá ze samých nefalšovaných a neohrožených hrdinů, nečeká na své vyhubení, ale vydává se na záchrannou výpravu do tajemné Geotopie, během níž ji potká nejen řada nebezpečenství, dobrodružství a komických chvilek. Sice jim tu a tam bude tuhnout krev v žilách, ale to především zimou, jinak to bude hlavně legrace. A jestli se Scrat konečně setká se žaludem? Kdo ví…

zdroj: Cinemart

Pan Dokonalý
Martha (Anna Kendrick) se po bolestivém rozchodu setkává s mužem, který by mohl být tím pravým. Tedy jenom do momentu, než zjistí, že "Pan Pravý" (Sam Rockwell) má jednu zásadní chybu - je to nájemný zabiják na útěku před kartelovým gangem, který ho zaměstnává. Než to však Martha zjistí, jsou už do sebe bezhlavě zamilovaní. Rozhodne se tak, že jediným řešením bude „Pana Dokonalého" napravit... Jeho napravením je přesvědčená natolik, že pro vysněný vztah hodlá čelit i následkům v podobě útěku před zabijáckým gangem. Martha postupem času v sobě objeví skrytý talent, jak být užitečným parťákem svému vyvolenému zabijákovi. Ostatně přeci – pro lásku se někdy i vraždí.

zdroj: Bohemia Motion Pictures

Bláznivá pětka
Pět kamarádů z dětství si užívá ve společném bytě v srdci Paříže díky velkorysosti jednoho z nich – Samuela. Jeho otec mu však nečekaně zastaví přísun peněz a Samuel, ve snaze neprozradit nepříjemnou situaci kamarádům, se pouští do riskantních projektů. Štěstí mu však nepřeje – zaplete se s místní mafií, poštve si proti sobě dealery drog, neuspěje ve světě diskoték a nakonec ho ještě začne hledat policie. Nezbývá mu nic jiného, než přiznat pravdu svým spolubydlícím kamarádům a požádat je o pomoc.

zdroj: Mirius FD

Tohle je náš svět
Hluboko v lesích mimo civilizaci vychovává svérázný a charismatický otec (Viggo Mortensen) svých šest dětí podle vlastních představ. Jejich život připomíná letní tábor v ráji, plný neotřelých pravidel a her. Dokud nepřijde zpráva, která všechno změní. Začíná překvapivá a zábavná cesta, při které jsou zásady této volnomyšlenkářské rodiny vystaveny zkouškám našeho světa. Pozitivně laděný americký film byl v premiéře uveden na festivalu v Sundance a jeho režisér Matt Ross si z festivalu v Cannes odnesl cenu za nejlepší režii v prestižní sekci Un Certain Regard.

zdroj: Aerofilms

Líná zátoka
Francouzský režisér Bruno Dumont před dvěma lety rozesmál karlovarské publikum svou minisérií Malej Quinquin. Nyní po uvedení v soutěži na festivalu v Cannes vstupuje do kin se svou zdivočelou komedií a retro detektivkou v jednom. Líná zátoka představí slavné herce (Juliette Binoche, Valeria Bruni Tedeschi ad.) ve velmi neotřelých hereckých polohách. Zábavná francouzská komedie odehrávající se v nádherně nasnímaných exteriérech severní Francie ukazuje, že i Francouzi si umí dělat legraci sami ze sebe.

zdroj: Aerofilms

Neonový býk
Pohledný kovboj Iremar, tanečnice Galega a její malá dcera Cacá žijí v divokém a smyslném světě brazilského rodea. Domovem provizorní rodiny je náklaďák, ve kterém převážejí býky na další štace. Životy lidí a zvířat se na brazilském venkově prolínají v živočišné směsi vášně a naděje. Skrz prach a pot tvrdé práce probleskují sny o budoucnosti, barevné a zářivé jako mytický Neonový býk.

zdroj: Aerofilms

Terminátor
Legendární akční podívaná přichází! Rok 2029. Gigantické super počítače ovládly planetu a jsou rozhodnuty vyhladit lidskou rasu! Chtějí zničit budoucnost lidí, proto musí změnit jejich minulost, a tak posílají zpátky v čase nezničitelného kyborga - Terminátora (Arnold Schwarzenegger), aby zabil Sarah Connor (Linda Hamilton) a s ní ještě nenarozeného syna, který se má stát jedinou nadějí lidstva.

zdroj: YouTube.com

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Doba ledová: Mamutí drcnutí?
Kam zajít na Pan Dokonalý?
Kam zajít na Bláznivá pětka?
Kam zajít na Tohle je náš svět?
Kam zajít na Líná zátoka?
Kam zajít na Neonový býk?
Kam zajít na Terminátor?

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Doba ledová: Mamutí drcnutí
Fanklub Pan Dokonalý
Fanklub Bláznivá pětka
Fanklub Tohle je náš svět
Fanklub Líná zátoka
Fanklub Neonový býk
Fanklub Terminátor

Zatím bez komentáře, buďte první!