Filmové premiéry: Komiksový drsňák a písně Michala Davida
zdroj: tisková zpráva

Filmové premiéry: Komiksový drsňák a písně Michala Davida

10. 2. 2016 – 11:13 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Fiktivní komiksová postava od Marvelu, původní i nově zkomponované písně Michala Davida, superšpióni tajné vládní agentury a vytříbeně kritický pohled na íránskou společnost. V tomto týdnu čekají české diváky čtyři filmové premiéry.

Deadpool

Po celém světě mezi námi žijí nenápadní, stateční a skromní superhrdinové… a taky Deadpool, což je poněkud zvláštní a netradiční komiksový bourák ze stáje vydavatelství Marvel. Deadpool ze stáda slušňáckých týpků vybavených superschopnostmi poněkud vybočuje, jelikož je neodolatelně oprsklý, vulgární, brutální a …hlavně vtipný.

Než se stal Deadpoolem, byl Wadem Wilsonem (Ryan Reynolds), bývalým členem speciálních jednotek. Když mu lékaři diagnostikovali pokročilé stadium rakoviny, podrobil se experimentální léčbě v rámci programu Weapon X, známého a populárního především mezi x-menovskými mutanty. Díky tomu se Wade zbavil rakoviny, a nejenže zůstal naživu, ale také jako bonus získal schopnost rychlého samouzdravování...

Více informací o Marvelovském Deadpoolu naleznete na Osobnosti.cz

zdroj: Cinemart

Decibely lásky

Děj hudební filmové romance se odehrává v současnosti a zachycuje odvěkou touhu po lásce, životním partnerství, nápravě křivd i omylů, to vše napříč všemi generacemi. Je také jakýmsi holdem tvorbě Michala Davida, jehož hity se staly nedílnou součástí mnoha filmů, provází jejich diváky i v současnosti a jejichž protagonisté se proto i zde objeví.

Jakýmsi průvodcem děje je Ruda Hovorka (Rudolf Hrušínský nejml.), čtyřicátník, pracující na Plzeňském magistrátu na útvaru technických služeb kde má na starosti úklid města...

Další informace, fotografie a kompletní herecké obsazení Decibelů lásky naleznete na Osobnosti.cz

zdroj: Falcon

Agenti Dementi

Mortadelo a Filemón jsou dva „nejcennější“ superšpióni tajné vládní agentury T.I.A. a jsou připravení rozlousknout všechny zločiny, které žádný jiný agent nevyřeší… nebo spíše jsou schopní zpackat všechno tak, jak to nikdo jiný nedokáže.

Mortadelo a Filemón běžně využívají naprosto šílené převleky a naprosto nepoužitelné nápady, které spolu s jejich originálním ostrovtipem změní každou jejich tajnou misi v bláznivé dobrodružství, které ve světě zločinu nemá obdoby.

Tentokrát musí čelit dvěma ukrutným hrozbám: jednou z nich je Jimmy Plašan, šílený zlosyn, který ukradne trezor přímo z kanceláře šéfa T.I.A. a to tak, že nakloní budovu, aby mohl těžký trezor vypadnout oknem ven. A druhou hrozbu představuje Mezek Cruncher, obrovský třítunový kriminálník s šedesáti gramovým mozečkem, který chce na Filemónovi vykonat velmi osobní pomstu...

Více o animované komedii Agenti dementi naleznete na Osobnosti.cz

zdroj: Intersonic

Taxi Teherán

Renomovaný iránský tvůrce se ve svém druhém snímku natočeném v rámci nuceného domácího vězení proměnil v taxikáře, který prostřednictvím rozhovorů s rozličnými klienty nabízí vytříbeně kritický pohled na íránskou společnost. Panahí tu bez jakékoli sebelítosti a s odzbrojujícím humorem nastoluje otázku, jak se má chovat umělec v zemi, která mu neumožňuje svobodu projevu. S kamerou připevněnou za předním sklem svého vozu natočil Panahí film výmluvnější než mnohé sociopolitické studie.

Další informace o iránském dramatu Taxi Teherán naleznete na Osobnosti.cz.

zdroj: Film Europe

Zaujal vás některý z filmů, jejichž premiéra je plánovaná na 11. února? Koukněte, v kterých kinech je můžete vidět:

Kam zajít na Deadpool?
Kam zajít na Decibely lásky?
Kam zajít na Agenti Dementi?
Kam zajít na Taxi Teherán?

Staňte se fanoušky jednotlivých filmů:

Fanklub Deadpool
Fanklub Decibely lásky
Fanklub Agenti Dementi
Fanklub Taxi Teherán

Zatím bez komentáře, buďte první!