Filmové premiéry: Hledání zmizelého synka a vyšetřování vraždy během studené války
zdroj: Cinemart

Filmové premiéry: Hledání zmizelého synka a vyšetřování vraždy během studené války

2. 8. 2017 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Potomek rytíře Bořka na útěku z domova v touze dosáhnout Svaté země, Charlize Theron v roli agentky vyšetřující vraždu kolegy, skupinka neúspěšných filmařů s cílem natočit velkolepý film o královně Isabele I, a návrat významného spisovatele do rodného města. V tomto týdnu čekají české diváky 4 filmové premiéry.

Křižáček
Malý Jeník, jediný potomek rytíře Bořka (Karel Roden), se jednoho letního dne obléká do dětského brnění a utíká z domova v touze dosáhnout Svaté země. Samota, klopýtání přes kořeny a překonání strachu ze tmy se samy o sobě stávají vzrušujícím zážitkem; neznaje však směru cesty, brzy se ztrácí a archetypálně dětský element vyprávění s ním. Zoufalý otec se vydává po stopách zmizelého synka. Jako by mu ale osud nepřál, všude přichází pozdě a zastihne vždy jen svědky tvrdící, že chlapce viděli. Bořka postupně přemáhá beznaděj, zmatené vědomí se drolí a okolní krajina se stává krajinou jeho mysli.

zdroj: Cinemart

Atomic Blonde: Bez lítosti
Agentka MI6 Lorraine Broughton (Charlize Theron) je vyslána během studené války do Berlína, aby vyšetřila vraždu kolegy.

zdroj: Focus Features

Španělská královna
Po druhé světové válce se do fašistického Španělska začínají sjíždět filmaři. I přes vládu pevné ruky generála Francisca Franca tu nacházejí zázemí a skvělé lokace, ve kterých mohou natočit velkolepý film o královně Isabele I. Právě Franco je do projektu velice zainteresovaný a je připraven do něj vložit nemalé peníze. Neví však, že režisér nikdy nenatočil zvukový film, scenárista nikdy nenapsal kvalitní scénář a producent nikdy nevyprodukoval nic dobrého. Jedinou skutečnou hvězdou tak je Macarena Granada (Penélope Cruz), která několik let strávila v Hollywoodu. Po návratu do Španělska Macarena sama zjišťuje, že většinu kolegů už potkala při natáčení snímku Dívka tvých snů – profesionalita týmu se od té doby ale nezměnila…

zdroj: YouTube.com

Vážený občan
Spisovateli Danielu Mantovanimu leží svět u nohou. Právě získal Nobelovu cenu za literaturu, ale místo zadostiučinění se dostavila kocovina. Autor, který si vyslouží takové uznání, už dávno není provokatér, ale jen spořádaná položka v kánonu. Zhrzený Daniel se uzavře přede všemi, přestane psát a zatvrzele odmítá pozvání na prestižní akce, rozhovory i setkání. Cosi se v něm zlomí ve chvíli, kdy mezi přívalem oficiálních listů nalezne nenápadné psaní z rodného argentinského zapadákova, odkud kdysi utekl. Má mu být přidělen čestný titul váženého občana. Daniel Mantovani se rozhodne vrátit – ke vzpomínkám, dávným láskám, starým přátelstvím. Přijíždí do povědomých ulic jako velká hvězda a z jeho návštěvy se rychle stává groteska, která ale postupem času hořkne. Nejen úspěch se neodpouští. Daniel pomalu přichází na to, že nikdo neumí tak milovat a nenávidět jako lidé, kteří vás znají od dětství. Vrátí mu rodné město chuť psát, nebo jen posílí jeho samotářství?

zdroj: Film Europe

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Křižáček?
Kam zajít na Atomic Blonde: Bez lítosti
Kam zajít na Španělská královna
Kam zajít na Vážený občan

Staňte se fanoušky premiérových filmů:   
Fanklub Křižáček
Fanklub Atomic Blonde: Bez lítosti
Fanklub Španělská královna
Fanklub Vážený občan

Zatím bez komentáře, buďte první!