Filmové premiéry: Fantastická zvířata a Tom Hanks v roli amerického obchodníka
zdroj: Vertical Entertainment

Filmové premiéry: Fantastická zvířata a Tom Hanks v roli amerického obchodníka

16. 11. 2016 – 10:01 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Sbírka vzácných magických tvorů, postranní úmysly filmového producenta, idylický život rozbitý sociálním a politickým chaosem 60. let, hluboká analýza jedné rodiny, a americký obchodník v neznámém světě. 44. týden tohoto roku přináší 5 filmových premiér a dokument zobrazující tragické osudy legendy dvou československých revolucí.

Fantastická zvířata a kde je najít
Newt Scamander přichází do New Yorku se svým záhadným kufříkem, ve kterém se nachází obrovská sbírka vzácných magických tvorů z jeho cest kolem světa. Co se může stát, když se nadaný britský kouzelník vydá do Ameriky a jeho zvířata (některá i trochu nebezpečná) uniknou z kufříku?

zdroj: Vertical Entertainment

Planetarium
Paříž, konec 30. let. Kate a Laura jsou sestry, které provádějí veřejné spiritualistické seance, a právě končí svoje světové turné. Upoutají pozornost Andrého Korbena, vlivného producenta, vlastnícího jedno z největších filmových studií. I přes svůj skeptický pohled si André vyžádá osobní seanci. Výsledek ho natolik překvapí, že dívkám nabídne možnost bydlet v jeho vile. Je pevně rozhodnutý změnit svět kinematografie, a tak sestry obsadí do úplně prvního duchařského filmu. Laura však brzy pochopí, že André má i postranní úmysly, které se ve víru filmování a nových pocitů snadno přehlédnou…

zdroj: Fénix Distribution

Americká idyla
Snímek natočený podle stejnojmenného románu Philipa Rotha oceněného Pullitzerovou cenou sleduje příběh rodiny, jejíž zdánlivě idylický život je rozbit sociálním a politickým chaosem 60. let. Ewan McGregor přichází s režijním debutem a hraje roli Seymoura „Švéda“ Levova, kdysi legendárního středoškolského atleta, který je teď úspěšný podnikatel provdaný za Dawn, někdejší královnu krásy. Pod naleštěným pozlátkem Švédova života ale rostou potíže. Když jeho milovaná náctiletá dcera Merry zmizí poté, co je obviněná ze spáchání násilného činu, věnuje Švéd všechnu energii jejímu nalezení a záchraně rodiny. To, co objevuje, otřásá jeho samotným jádrem a nutí ho podívat se pod povrch a konfrontovat chaos tvořící svět okolo něj.

zdroj: Cinemart

Sieranevada
Na ploše jednoho bytu provádí významný rumunský tvůrce brilantní a hlubokou analýzu jedné rodiny i celé postkomunistické společnosti.

Tři dny po teroristických útocích na pařížskou redakci časopisu Charlie Hebdo a čtyřicet dní po smrti otce přijíždí Lary, úspěšný lékař, do rodičovského bytu, aby tu strávil sobotu se zbytkem rodiny a uctil památku zesnulého. Vrcholem má být příchod kněze a zádušní hostina. Vše je naplánováno, ale nic nevychází. Program narušují drobné nehody, pozdní příchody, vpády nezvaných hostů, neustávající sled rozmíšek, které odhalují mnohé o samotných aktérech i společnosti, jíž jsou součástí.

zdroj: Film Europe

Hologram pro krále
Když je americký obchodník (Tom Hanks) vyslán do Saúdské Arábie, aby zde, jak doufá, uskutečnil nejlepší obchod svého života, naráží zde na značné kulturní rozdíly. Navzdory počátečnímu překvapení místními zvyky a neprůhlednou byrokracií se mu nakonec s pomocí upovídaného taxikáře (Alexander Black) a krásné saudské doktorky (Sarita Choudhury) začíná dařit v neznámém světě orientovat.

zdroj: Falcon

Bratříček Karel
Film Bratříček Karel ukazuje tragické osudy legendy dvou československých revolucí – 1968 a 1989. Dokument přibližuje spoustu neznámých událostí ze života Karla Kryla a představí zajímavé archivy, které zatím nebyly širší veřejnosti známy. Texty jeho písní jsou dodnes aktuální – byl vizionář, předvídal budoucnost, ale zároveň výborně reflektoval současnost. Věčný rebel…

Co bylo tak přitažlivého na „malém zpěvákovi s velkým hlasem“, že více než dvacet let po jeho smrti lidé stále zpívají jeho písničky a čtou jeho poezii? Jaké je místo umělce v tragických dějinách vlasti? Může jednotlivec ovlivnit chod dějin? Jaký vliv na psychiku tvůrce mají jeho traumatické zážitky z dětství? Byl Kryl obětí dějin svého národa? Milovaly ho davy, ale umíral opuštěný a zatrpklý – protože nikdy nedělal kompromisy. Tyto a další otázky se rozhodla položit autorka filmu Krystyna Krauze.

zdroj: Artcam

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Fantastická zvířata a kde je najít?
Kam zajít na Planetarium?
Kam zajít na Americká idyla?
Kam zajít na Sieranevada?
Kam zajít na Hologram pro krále?
Kam zajít na Bratříček Karel?

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Fantastická zvířata a kde je najít
Fanklub Planetarium
Fanklub Americká idyla
Fanklub Sieranevada
Fanklub Hologram pro krále
Fanklub Bratříček Karel

Zatím bez komentáře, buďte první!