Filmové premiéry: Dobrodružství ze světa Ninjago a nové výzvy hrdinů ze světa Kingsmanu
zdroj: Cinemart

Filmové premiéry: Dobrodružství ze světa Ninjago a nové výzvy hrdinů ze světa Kingsmanu

20. 9. 2017 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Lego dobrodružství ze světa Ninjago, zbylí hrdinové světa Kingsmanu čelící nové výzvě, portrét zapomenuté Luby Skořepové, zoufalá cesta městským podsvětím, nekonvenční love story dvou odlišně zmrzačených lidí a dokumentární film o smyslu rodiny. V tomto týdnu nás čeká 6 filmových premiér a pásmo jedenácti krátkých filmů ze 6 zemí s názvem Zkrátka kraťas.

Lego® Ninjago® Film
Ve filmovém dobrodružství ze světa Ninjago se mladý Lloyd, známý také jako Zelený Nindža, společně se svými přáteli, tajnými bojovníky a držiteli titulu LEGO Master Builder, zapojí do bitvy o Ninjago City. Pod vedením vtipem sršícího a učitele kung fu Mistra Wu musí porazit zlého válečníka Garmadona, nejhoršího padoucha všech dob, který je shodou okolností také Lloydovým otcem. Ve výpravném měření sil, ve kterém bude stát stroji proti stroji a otec proti synovi, se prověří schopnosti nelítostné, ale také nedisciplinované skupiny moderních nindžů, kteří se musí naučit ovládat své ego a táhnout za jeden provaz, aby mohli naplno využít své skutečné schopnosti a sílu.

zdroj: Vertical Entertainment

Kingsman: Zlatý kruh
S tajnými agenty ještě tajnější organizace Kingsman jsme se rozloučili v poněkud rozpačité situaci. Sice na poslední chvíli zachránili svět s většinou jeho obyvatel, ale sami na tom nebyli zrovna nejlépe. Harry Hart (Colin Firth) má prostřelenou hlavu a je tedy potenciálně mrtvý, za sebou to má i proradný šéf Arthur. Mladý agent Eggsy (Taron Egerton) sice přežil a zamířil nejen do náruče dánské princezny, ale jinak by se dal počet přeživších elitních agentů této tajné organizace spočítat na prstech jedné invalidní ruky.

A nyní čelí zbylí hrdinové nové výzvě. Jejich tajnou centrálu totiž zničil kdosi s pořádným arzenálem a celý svět se stává rukojmím dalšího šíleného padoucha. Jak jinak, že? Kingsmany čekají nové úkoly a překážky, a i když jim hrdost velí jinak, spojí se se spřátelenou americkou špionážní organizací trefně pojmenovanou Statesman. Jmenovitě s agenty nazývanými Tequila (Channing Tatum), Whiskey (Pedro Pascal), Champagne (Jeff Bridges) a Ginger (Halle Berry). Agentury Kingsman a Statesman musí společnými silami porazit pravděpodobně pořádně cáklou a více než pravděpodobně i mimořádně nebezpečnou padoušku jménem Poppy (Julianne Moore). A při tom zachránit tak trochu zase celou Zemi a většinu jejích obyvatel.

zdroj: Cinemart

Sama
Film o staré ženě, která zůstala na všechno sama, se odehrává pouze v jejím bytě. 92 letá herečka je jeho jedinou aktérkou. Zájem přátel, rodiny a divadel slábne a tak se rozhodne, že její poslední šancí vrátit se na jeviště, je zprodukovat si představení sama. Pomocí svého mobilního telefonu zařizuje pronájem sálu, shání režiséra a kolegyni, která by s ní ve hře vystupovala. Objektiv kamery se stává jediným svědkem leckdy zoufalé snahy přesvědčit svět, že za to ještě stojí. Během nelehkého procesu zkoušení ze svého bytu neustále volá o pomoc. Zamýšlí se nad touhou po uznání, smyslem života i nad blížící se smrtí.

zdroj: Media offline

Dobrý časy
Bratr Constantina Nikase se po zpackané bankovní loupeži ocitá ve vězení. Constantine (Robert Pattison) se kvůli jeho vysvobození vydává na zoufalou cestu městským podsvětím. Během jediné šílené noci závodí s časem, aby získal dostatek peněz na bratrovu kauci a vlastně zachránil i sám sebe, protože si postupně začíná uvědomovat, že životy jich obou jsou v totálním hajzlu. Constatinův trip do samého nitra zla doprovází soundtrack od Oneohtrix Point Never, který dodává snímku neopakovatelnou atmosféru. Na tomto soundtracku se podílel i legendární Iggy Pop.

zdroj: Bohemia MP

O těle a duši
Nekonvenční love story dvou odlišně zmrzačených lidí: stárnoucího finančního ředitele jatek, jemuž tělesný handicap brání v navázání bližšího vztahu a mladé uzavřené kvalitářky masa s dokonalou pamětí, ale nepřekonatelnou fobií z tělesného kontaktu i potenciálního citového vzplanutí. Oba hrdinové, postupně ohromováni zjištěním, že sdílejí totožné sny (v nichž jsou laní a jelenem uprostřed zasněženého lesa), se je následně pokoušejí společně naplnit.Lehce excentrická, taktilní i odtažitá romance s prvky všednodenního dramatu a černé komedie sugestivně tematizuje dualitu bdělosti a snění, zvířeckosti a humanity, duše a těla.

zdroj: Film Europe

Nerodič
Dokumentární film Jany Počtové s názvem Nerodič má silné téma, které se týká každého z nás a které každý z nás řešil, řeší nebo bude řešit. A možná i několikrát. Rodina měla vždy jasnou podobu – přeci máma, táta a děti. Dnes už má rodina až překvapivé množství různých jiných podob. A stále více lidí si klade otázku, která odporuje našemu nejzákladnějšímu instinktu . . . zda se vůbec stát rodičem.

zdroj: Bontonfilm

Zkrátka kraťas
Pásmo tvoří 11 krátkých filmů ze 6 zemí: kromě dvou „domácích“ zástupců také Slovenska, Polska, Maďarska, Slovinska a Chorvatska. Z českých snímků jde o Happy End (2015) absolventa FAMU, režiséra, scenáristy a kameramana Jana Sasky; a o výtvarně nápaditý snímek Čím víc vím (2015) režiséra a scénáristy Marka Náprstka. Pásmo dále obsahuje tyto snímky: Země kovbojů (2015), Ploty (2015), Kompozice (2015), Řeky (2014), Za hranicí (2015), Mozaika, valčík splínu (2015), Vlčí hrátky (2015), Divné zvuky (2015) a Pohádka (2014).

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Lego® Ninjago® Film?
Kam zajít na Kingsman: Zlatý kruh?
Kam zajít na Sama?
Kam zajít na Dobrý časy?
Kam zajít na O těle a duši?
Kam zajít na Nerodič?

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Lego® Ninjago® Film
Fanklub Kingsman: Zlatý kruh
Fanklub Sama
Fanklub Dobrý časy
Fanklub O těle a duši
Fanklub Nerodič

Zatím bez komentáře, buďte první!