Filmové premiéry: Dobrodružná cesta medvídka Paddingtona a sedm identických sester
zdroj: StudioCanal

Filmové premiéry: Dobrodružná cesta medvídka Paddingtona a sedm identických sester

29. 11. 2017 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Dobrodružná cesta medvídka Paddingtona, příběh sochaře Auguste Rodina, bojující aktivisté z hnutí ACT UP, poněkud nesourodá čtveřice hudebníků, životy našich hereckých idolů, služebná v přestrojení za tajemnou šlechtičnu, akční thriller o sedmi identických sestrách a skutečný příběh rodičů producenta filmu Nádech pro lásku. Poslední listopadový týden přináší 7 filmových premiér.

Paddington 2
Náš kamarád Paddington se už šťastně usadil s rodinou Brownových a je oblíbeným členem místní komunity. Aby mohl koupit ten nejlepší dárek ke 100. narozeninám jeho tety Lucy, začne pracovat. Cesta za dobrodružstvím začne, když je tento dárek ukraden.

zdroj: Vertical Entertainment

Rodin
V roce 1880 získává Auguste Rodin svou první státní zakázku: Bránu pekel. Následně poznává mladou nadanou žačku Camille Claudel, která se stává nejprve jeho asistentkou a později i milenkou. Snímek Jacquese Doillona portrétuje Rodina jako senzualistu, pro něhož je proces tvorby hluboce sexuálním zážitkem.

zdroj: Film Europe

120 BPM
Raná devadesátá léta. AIDS si už deset let vybírá kruté oběti na životech, přesto aktivisté z hnutí ACT UP bojují s nezájmem veřejnosti, otupělostí vlád a machinacemi farmaceutických firem. Nováček Nathan se seznamuje s Seanem, radikálem hnutí, jehož politický boj je zároveň bojem o život. Sean je HIV pozitivní a jeho čas se krátí.

zdroj: Film Europe

Kvarteto
Poněkud nesourodá čtveřice v čele s Robertem, který je silně závislý na své matce (Lukáš Melník), jeho atraktivní a rozháranou cellistkou Simonou (Barbora Poláková), mladým hudebníkem Tomášem (Jaroslav Plesl), který se rád předvádí, a postarším znalcem historie, uzavřeným „Funésem“ (Zdeněk Julina), spolu zažívá na cestě za svou nejsvobodnější skladbou řadu humorných situací, ale i nedorozumění. Hodně času tráví v legendární hospodě Ponorka ve svém rodném menším městě s bohatou historií, kam dochází i jejich přátelé: odvázaná „Batrflaj“ (Pavlína Štorková) a psychoterapeutka dvou členů kvarteta Sylva (Lenka Krobotová). Mezi členy kvarteta dochází k neustálým zádrhelům a lehce bizarním situacím, až konečně jeden večírek u Roberta se Simonou přinese jistou katarzi a na řadu přijde radost a s ní i vytoužený pocit štěstí.

zdroj: Falcon

Rock’n Roll
Guillaume Canet (43) žije pohádkový život. Má všechno, o čem mohou muži pouze snít. A potom, přímo během natáčení, mu jeho dvacetiletá herecká kolegyně suše oznámí, „že už nejede rock´n´roll“. A další uzemňovačka přijde vzápětí – na žebříčku „šukatelnosti“ herců se prý propadnul na úplné dno. Domácký život s Marion, syn, koně, dům na venkově – to vše je pro mladé herečky totálně antisexy. Guillaume si umíní, že se musí radikálně změnit. Hned. Proměna ale zachází tak daleko, jak nikdo z přítomných nečekal.

zdroj: AČFK

Madam služebná
Bohatý a dobře situovaný americký pár Anne (Toni Collette) a Bob (Harvey Keitel) se rozhodne okořenit svůj upadající vztah a přestěhuje se do zámku v romantické Paříži. Při přípravě obzvláště luxusní večeře pro sofistikované přátele najednou arogantní paní domu zjistí, že u stolu je prostřeno jen pro 13 hostů, a to ve své pověrčivosti v žádném případě nemůže dovolit. Hostitelka tedy vymyslí plán. Trvá na tom, aby se její věrná služebná Mária (Rossy de Palma) přestrojila za tajemnou španělskou šlechtičnu, čímž odvrátí "neštěstí" u stolu. Jenže stačí trochu víc vína a Maria si to začne u stolu užívat. Její osobitý šarm očaruje extravagantního britského makléře (Michael Smiley) a vznikne z toho pěkně vášnivý románek. To se ale Anne vůbec nelíbí, pronásleduje svou služku po celé Paříži a rozhodne se stůj co stůj tuto milostnou aférku zničit. Vynikající Rossy de Palma (často nazývaná múzou Pedra Almodóvara) se vrací na plátna kin v této neobvyklé „popelkovské" komedii, kde je láska silnější než jakýkoli společenské postavení.

zdroj: Bohemia Motion Pictures

7 životů
Sedm životů, sedm sester, jedna společná identita. Originální akční sci-fi thriller o sedmi identických sestrách, které tají svou existenci před okolním světem. Dokud jedna z nich nezmizí.

Přelidněný svět roku 2073 se řídí drastickým zákonem jednoho dítěte na rodinu. Pokud úřady objeví přestupek, mladší sourozenec je nesmlouvavě odebrán. V jednom bytě se ale už třicet let skrývá a žije sedm sester. Vypadají stejně, přesto je každá jiná a každá je svá. Všechny dohromady pak mají jednu identitu pro pohyb venku, kde vystupují jako jedna osoba a žijí jeden společný oficiální život. Chodí do školy, do práce, s kolegy do baru, vztahy pouze na jednu noc. Každá ze sester chodí ven jeden den v týdnu . . Pondělí vychází v pondělí, Úterý v úterý a tak dále až je řada na Neděli. Jejich systém funguje po mnoho let skvěle. Až do toho dne, kdy se Pondělí nevrátí domů.

Šest zbylých sester musí opustit svůj úkryt a zjistit, co se stalo. Jakákoliv chyba je ale může prozradit a jejich život se z pevného klidného řádu mění v napínavou futuristickou akci plnou adrenalinu a nečekaných momentů.

zdroj: Bontonfilm

Nádech pro lásku
Životopisný romantický příběh Nádech pro lásku je natočen podle skutečného příběhu rodičů Jonathana Cavendishe, který je producentem filmu. Scénář napsal William Nicholson, který má na svém kontě dvě nominace na Oscara (Gladiátor, Bídníci, Everest).

zdroj: Bioscop

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:

Kam zajít na Paddington 2
Kam zajít na Rodin
Kam zajít na 120 BPM
Kam zajít na Kvarteto
Kam zajít na Rock’n Roll
Kam zajít na Madam služebná
Kam zajít na 7 životů
Kam zajít na Nádech pro lásku

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Paddington 2
Fanklub Rodin
Fanklub 120 BPM
Fanklub Kvarteto
Fanklub Rock’n Roll
Fanklub Madam služebná
Fanklub 7 životů
Fanklub Nádech pro lásku

Zatím bez komentáře, buďte první!