Filmové premiéry: Česká komedie ordinující nevěru a zatajování vládních informací
zdroj: Bioscop

Filmové premiéry: Česká komedie ordinující nevěru a zatajování vládních informací

21. 2. 2018 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Česká komedie ordinující nevěru, válka o zveřejnění tajných vládních informací, fotbalový zápas v době kamenné, tajemství na závodní dráze, fantasticky pojaté vnímání života očima dětí, Juliette Binoche hledající životní lásku, oslňující analýza posedlosti horami a Čapkova hra, kde se hmyz chová jako lidi a lidé jako hmyz. V tomto týdnu se můžeme těšit na 8 filmových premiér.

Věčně tvá nevěrná
Josef a Miluška jsou manželé snad celou věčnost. Josef svou ženu sice miluje, ale má také slabost pro krásné ženy. A tak se občas s některou spřátelí o něco víc. Miluška jako bývalá tělocvikářka svého manžela i jejich dospívající dceru neúnavně zahrnuje neutuchající péčí a terorem zdravého životního stylu.

Jejich manželství a Josefovo krachující nakladatelství se pomalu řítí do záhuby…

Do toho přijíždí Josefova teta Marta, zkušená psycholožka z manželské poradny. Rodinu svého synovce se rozhodne zachránit velmi originálním způsobem. Musejí se rozvést. Ne jen tak, na oko, ale na základě pádného důvodu. Marta jim naordinuje nevěru. Je ale nezbytně nutné, aby se navzájem přistihli in flagranti.

zdroj: Bioscop

Akta Pentagon: Skrytá válka
Film líčí příběh novinářů deníků The Washington Post a The New York Times, kteří zveřejnili tajnou zprávu označovanou jako Pentagon Papers o angažovanosti americké vlády během války ve Vietnamu. Snaha o ututlání skutečností trvající čtyři prezidentská období donutila první americkou vydavatelku Kate Graham (Meryl Streep) a ambiciózního šéfredaktora Bena Bradleeho (Tom Hanks) z deníku The Washington Post vyhlásit vládě bezprecedentní válku o zveřejnění tajné vládní zprávy Pentagon Papers.

zdroj: Vertical Entertainment

Pračlověk
Dug je typický neohrožený hrdina dosud žijící v celkem poklidně probíhající době kamenné. A teď, spolu se svým čtyřnohým přítelem Čenichem, musí zachránit svůj kmen a milovaný domov před velkou hrozbou. Vtrhla k nim doba bronzová v čele s padoušským lordem Bafoněm. Dug se nakonec díky náhodě ocitá přímo uprostřed nepřátelského území a tam vsadí budoucnost svého kmene do podivné hry, ve které se dvě stejně velké skupiny bojovníků snaží kopat do kožené koule.

Dug má jedinou šanci: naučit sebe a dalších deset hodně nemotorných pralidí hrát fotbal a pak vyhrát zápas proti elitnímu reprezentačnímu klubu Real Bronzio. Jen tak můžou získat zpět své území. To se na začátku jeví naprosto nemožné. Vypadá to spíše na naprostou katastrofu, totální debakl a po ní následující dlouhodobou práci v dolech vítězné civilizace. Naštěstí se jim podaří na svou stranu získat velkou fotbalovou fanynku Tynu a díky jejím trenérským metodám, využívajícím i bublající sopky a vroucí gejzíry, se vše začíná obracet k lepšímu. Dokáže však doba kamenná překonat dobu bronzovou? Vyhraje Dug a jeho tým zápas a získá své území zpět? Nic není jisté.

zdroj: Cinemart

Darebák a závodnice
Gino potkává na závodní dráze Bénédicte a je to z toho vášnivá láska. Jenže Gino skrývá tajemství – takové, které je nebezpečné pro něj i pro jeho okolí. S Bénédicte tak budou muset za svůj vztah bojovat: proti všemu a proti všem.

zdroj: Film Europe

The Florida Project
Nedaleko Disneylandu na Floridě stojí řada kdysi populárních pestrobarevných motelů. Okouzlující šestiletá Moonee (Brooklynn Prince) a její kamarádi, kteří si naplno užívají léta, bydlí v jednom z nich. Radost ze svobody, potulování a neodolatelných kopečků zmrzliny nemá nudný a složitý svět dospělých šanci ohrozit. Co na tom, že její 22letá máma (Bria Vinaite) každý týden divoce shání peníze na činži a pozdními platbami dráždí starostlivého správce Bobbyho (Willem Dafoe). Je na čase seznámit se s novou sousedkou a naplánovat pár dalších lumpáren! Režisér Sean Baker přichází s neobyčejně silným snímkem, který se stal miláčkem kritiků i diváků ihned od svého uvedení na festivalu v Cannes.

zdroj: Aerofilms

Vnitřní slunce
Rozvedená umělkyně Isabelle, v podání okouzlující Juliette Binoche, hledá životní lásku. Své naděje ale vkládá do mužů, kteří jsou spíše opakem tohoto ideálu. Režisérka s bravurou sobě vlastní neprezentuje plynulý příběh, ale odhaluje pouze ty nejvýmluvnější pasáže z Isabellina života, které dohromady skládají osobnost nerozhodné, neurotické, ale přesto stále neodolatelně šarmantní ženy, která až na samém konci prozradí divákovi, co je jejím vodítkem k nalezení „toho pravého".

zdroj: Ad Vitam

Hora
Snímek je oslňující analýzou naší posedlosti horami. Ještě před 300 lety byly snahy zdolat horské vrcholy považovány za něco velmi blízkého šílenství. Nikdo tehdy nepředpokládal, že by divoká a opuštěná horská krajina mohla někoho zajímat. Vrcholy hor byly považovány za místa, kde sídlí nebezpečí, nikdo je nevnímal jako místa plná krásy. Proč jsou nyní horami přitahovány miliony lidí? Dokument Hora nám ukazuje okouzlující sílu výšin a jejich věčnou moc, se kterou formují naše životy i naše sny.

zdroj: AČFK

Hmyz
Hospoda na malém městě. Je zavřeno, židle jsou převráceny na stolech. Na věšáku visí „hmyzí šatičky“: sukénky z krepového papíru, papundeklová motýlí křídla, pestře pomalovaná a černé lesklé krovky brouků. U stolu v koutě místnosti sedí šest místních ochotníků: režisér, Růžena, pan Václav, pan Borovička, ajznboňák Kopřiva a slečna Jitka. Tulák leží doma s ischiasem. Chrobáčice a Kukla ještě nepřišly. Během zkoušky se prolnou životy ochotníků s osudy Čapkových postav. Režisér – Cvrček umoří pana Václava, milence své ženy. Pan Kopřiva, hrající Parazita sežere slečnu Jitku – Larvičku. Panu Borovičkovi se podaří převtělení do chrobáka tak přesvědčivě, že opustí nadobro svoji lidskou podobu. Během zkoušky se rodí i umírá, čas nehraje roli. A to vše se odehrává na pozadí Čapkovy hry, kde se hmyz chová jako lidi a lidé jako hmyz.

zdroj: Cinemart

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Věčně tvá nevěrná
Kam zajít na Akta Pentagon: Skrytá válka
Kam zajít na Pračlověk
Kam zajít na Darebák a závodnice
Kam zajít na The Florida Project
Kam zajít na Vnitřní slunce
Kam zajít na Hora
Kam zajít na Hmyz

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Věčně tvá nevěrná
Fanklub Akta Pentagon: Skrytá válka
Fanklub Pračlověk
Fanklub Darebák a závodnice
Fanklub The Florida Project
Fanklub Vnitřní slunce
Fanklub Hora
Fanklub Hmyz

Zatím bez komentáře, buďte první!