Filmové premiéry: Boj o život v nehostinné džungli a souboj tenisových rivalů
zdroj: Bontonfilm

Filmové premiéry: Boj o život v nehostinné džungli a souboj tenisových rivalů

27. 12. 2017 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Boj o život v nehostinné jihoamerické džungli, vizionář, jehož upřímné nadšení je naprosto nakažlivé a nejlepší světoví tenisté uvězněni vlastní kariérou. Poslední týden tohoto roku přináší tři filmové novinky.

Ztracen v džungli
Mladý muž chce na cestách po světě uniknout rutinně a nudě západoevropského života. V bolívijské metropoli La Paz potkává nové parťáky z různých koutů světa a tajuplného průvodce. Ten je vezme na expedici do neprobádaných míst amazonského pralesa s tím, že mohou nalézt neznámý indiánský kmen, zcela nedotčenou přírodu a možná i naleziště zlata. Jenže uprostřed divočiny průvodce zmizí a skupina cestovatelů se při ztroskotání na divoké řece rozpadne. Hlavní hrdina Yossi zůstane uprostřed neprostupné, nehostinné a nebezpečné džungle sám. Bez nože či jiné zbraně, bez zásob a bez jakéhokoli přístřeší . . úplně sám. Má sice za sebou tři roky vojenské služby, ale ty ho zdaleka nedokázaly připravit na všechno, co ho v dusném jihoamerickém pralese čeká. Krásná příroda se proměňuje v zelené peklo a v nepřítele plného útočných tvorů, jedovatých rostlin i hadů, odporného hmyzu a ohavných parazitů, jaké si ve středoevropských poměrech nedokážeme ani představit. Džungle má jasný vzkaz: sem lidé nepatří.

zdroj: Bontonfilm

Největší showman
Největší showman je originální muzikál inspirovaný životem P. T. Barnuma, muže, pro nějž každá překážka a nezdar byly jen dalším odrazovým můstkem na pouti ke hvězdám. A právě díky jeho vizionářství a energii vznikl showbyznys.

Phineas Taylor Barnum (Hugh Jackman) je vizionář, jehož upřímné nadšení je naprosto nakažlivé. A to i v časech, kdy jeho nezlomný optimismus a energie jsou jediným bohatstvím, které zrovna má k dispozici. Barnum začíná svou životní cestu vedoucí až k hvězdnému úspěchu s naprosto prázdnou kapsou, za to však s hlavou plnou fantastických nápadů. Díky nim vytvoří a postupně sestaví fascinující show zaplněnou úžasnými žongléry, tanečníky, akrobaty, vousatými zpěvačkami, nejsilnějšími, nejmenšími i nejvyššími muži. Z jeho představení se navzdory mnohým předsudkům stává celosvětová senzace. A Barnum úspěch své show dokáže náležitě podpořit pomocí do té doby nevídané reklamní kampaně, která mu vyslouží označení „princ humbuků“ a jeho jméno se stává synonymem pro pořádně nafouknutou propagaci.

zdroj: Cinemart

Borg/McEnroe
Wimbledon, 1980. Nejdeštivější léto desetiletí. Svět se těší, až uvidí tenisovou jedničku Björna Borga obhajovat svůj pátý titul Wimbledonu. Jen málokdo zná drama v zákulisí: v pouhých 24 letech je Borg blízko konci, uštvaný a svíraný úzkostí. Jeho 20letý vyzyvatel John McEnroe se rozhodl nahradit svého bývalého hrdinu na trůnu Wimbledonu. Borg/McEnroe je příběh o ceně úspěchu. Nejlepší světoví hráči tenisu jsou uvězněni vlastní kariérou. Oba sportovci jsou neustále tlačeni proti sobě komerčním tenisovým průmyslem: jako protiklady postav ”lce Borg” a ”Superbrat”. Rivalové jsou nuceni si přiznat během Wimbledonu 1980, že jediný, kdo chápe čím si prochází, je jejich největší nepřítel.

zdroj: A-Company

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Největší showman
Kam zajít na Borg/McEnroe
Kam zajít na Ztracen v džungli

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Největší showman
Fanklub Borg/McEnroe
Fanklub Ztracen v džungli

Zatím bez komentáře, buďte první!