Filmové premiéry: Blade Runner nové generace a letecká havárie uprostřed zasněžených hor
zdroj: Falcon

Filmové premiéry: Blade Runner nové generace a letecká havárie uprostřed zasněžených hor

4. 10. 2017 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Pátrání po bývalém Blade Runnerovi losangelské policie, banda zvířecích přátel chránící místní džungli, boj o život uprostřed zasněžených hor, příběh nevidomého Jana odehrávající se v indiánské rezervaci v Novém Mexiku, belgická Pákistánka toužící po svobodě a psychologický experiment v opuštěném horském hotelu. Tento týden přináší 7 filmových premiér včetně nekompromisního, chaotického a nezapomenutelného pohledu na metalovou senzaci jménem SlipKnoT.

Blade Runner 2049
Třicet let po událostech prvního filmu odhaluje nový Blade Runner a důstojník losangeleské policie K (Ryan Gosling) dlouho ukryté tajemství, které je natolik zásadní, že by mohlo zcela rozvrátit poslední zbytky lidské společnosti. Toto odhalení ho nutí zahájit pátrání po Rickovi Deckardovi (Harrison Ford), bývalém Blade Runnerovi losangeleské policie, který je už 30 let nezvěstný.

zdroj: Falcon

Esa z pralesa
Maurice sice vypadá jako obyčejný tučňák, ale uvnitř jeho hrudi bije statečné srdce tygra. Však byl také vychován hrdou tygřicí. Maurice se touží stát nejlepším kung-fu mistrem na světě. To nebude vůbec snadné, protože vyniká spíše neohrabaností a nemotorností, ale také obrovským odhodláním.

Se svými zvířecími přáteli tvoří bandu známou jako Esa z pralesa, která se snaží udržovat v džungli pořádek a spravedlnost. Tak, jak to dříve dělala jeho matka tygřice.

Na prales si brousí zuby ďábelsky proradná koala Igor, který nadevše miluje chaos. Se svou armádou hloupých paviánů chce jednou provždy zničit celou džungli. Esa z pralesa se neohroženě vydávají do boje…

zdroj: Bioscop

Hora mezi námi
Alex (Kate Winslet) je fotoreportérka, která spěchá na vlastní svatbu. Má ji už za dva dny. Na letišti ji však zaskočí nečekané potíže, pravidelné lety jsou kvůli blížící se bouři zastaveny. Na letišti se setká s Benem (Idris Elba), lékařem spěchajícím na důležitou operaci. A tak tito dva náhodní spolucestující považují za velké štěstí, když najdou pilota malého letadla, který je ochoten s nimi odletět. Ale jejich radost vyprchá v okamžiku, kdy pilot za letu dostane mrtvici a letadlo se zřítí na zem. Tím se tito dva spolucestující, kteří se poprvé setkali až na letišti, ocitnou uprostřed zasněžených hor bez naděje na záchranu. Vysílačka je napadrť, pilot po smrti a kolem nich jen sníh, hory, skály a neobydlená divočina. Let nebyl ohlášený, nikdo tedy ztracené letadlo nehledá.

Odvážnější Alex si uvědomí, že k nim žádná pomoc nepřijde, přesvědčí váhajícího Bena a vydávají se na nebezpečnou cestu. V extrémních podmínkách nemají jinou šanci na přežití, než že si i přes svou rozdílnost vytvoří silné pouto a naleznou společnou sílu, o níž do této chvíle neměli ani tušení. Začnou k sobě hledat cestu, přehodnocují vlastní minulost a v extrémních podmínkách bojují o holý život. Podlehnou zraněním těla a duše, nebo ve zdánlivě beznadějné situaci znovu uvěří v důvěru a lásku? A pokud přežijí, dokáží se vrátit do svých životů?

zdroj: Cinemart

Jmenuji se Hladový Bizon
Příběh Jana, který se narodil nevidomý a postupně se mu zhoršuje i sluch, se odehrává se převážně v indiánské rezervaci v Novém Mexiku. Hlavní hrdina Jan, který si říká Hladový Bizon, se vydává z Moravy za medicinmanem kmene Navahů, aby u něj podstoupil ozdravný rituál. Divák je postupně vtahován do Bizonova světa a ve finále zakouší takřka tělesný zážitek výstupu na horu Shiprock. Přežijí Bizonovy romantické představy o životě Indiánů konfrontaci s realitou?

zdroj: APK Cinema Service

Svatba
Osmnáctiletá belgická Pákistánka Zahira si je velmi blízká se všemi členy své rodiny až do dne, kdy jí začnou nutit do tradičního sňatku. Mladá dívka rozpolcená mezi požadavky rodičů, svým západním způsobem života a touhou po svobodě spoléhá na pomoc svého důvěrníka, staršího bratra Amira.

zdroj: Artcam

Chlapi nepláčou
V opuštěném horském hotelu, který dnes už pouze naznačuje dobu své zašlé slávy a luxusu, probíhá psychologický experiment. Na jednom místě se potká osm dobrovolníků z řad válečných veteránů, zastupujících různé národnosti a etnika bývalé Jugoslávie, aby zde podstoupili společnou terapii. V atmosféře obrovského prázdného hotelu vyplouvají na povrch ty nejhlubší rány minulosti, zasazené rodinou či válečnou zkušeností. Ať už byli účastníci přímými aktéry nebo pouze svědky válečných zločinů, které v 90. letech zvrásnily společný stát, jejich dozvuky žijí v jejich myslích dál a těžko lze od nich očekávat vzájemné souznění. Slovinský terapeut, který má skupinu na starosti, jen obtížně zvládá nebezpečně třaskavou směs, kterou může okamžitě zažehnout každé slovo vyřknuté bez rozmyslu nebo jen zdánlivě křivý pohled.

zdroj: Aerofilms

Slipknot: Day of the Gusano
Mexická metropole se 1. prosince 2015 proměnila v nehlučnější místo světa. Metalovou senzaci jménem SlipKnoT přivítalo tehdy 40 tisíc nedočkavých fanoušků, kteří vůbec poprvé dostali šanci vidět své idoly na domácí scéně. Netrpělivě očekávaný film Day of the Gusano natočil samotný člen kapely a nabízí v něm nekompromisní, chaotický a nezapomenutelný pohled na fenomén, který kapela vybudovala za necelých 20 let své intenzivní kariéry. Koncert představoval mexickou zastávku v rámci turné k úspěšnému albu „.5: The Gray Chapter“ vydaného po šestileté odmlce, během níž kapela přišla o dva své členy. Kapela projela za svou kariéru nesčetněkrát celou zeměkouli, ale México City – s typicky silnou metalovou základnou – zůstávalo posledním nedobytým velkoměstem. Vřelejší přijetí si proto od svých mexických „maggots“ neboli červů, jak své věrné fandy kapela tituluje, nemohla přát.

zdroj: Aerofilms

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Blade Runner 2049? Ve vybraných kinech také ve 3D.
Kam zajít na Esa z pralesa? Ve vybraných kinech také ve 3D.
Kam zajít na Hora mezi námi
Kam zajít na Jmenuji se Hladový Bizon
Kam zajít na Svatba
Kam zajít na Chlapi nepláčou
Kam zajít na Slipknot: Day of the Gusano

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Blade Runner 2049
Fanklub Esa z pralesa
Fanklub Hora mezi námi
Fanklub Jmenuji se Hladový Bizon
Fanklub Svatba
Fanklub Chlapi nepláčou
Fanklub Slipknot: Day of the Gusano

Zatím bez komentáře, buďte první!