Filmové premiéry: Armáda útočících monster a útěk ze psího vězení
zdroj: Cinemart

Filmové premiéry: Armáda útočících monster a útěk ze psího vězení

4. 1. 2017 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Velkolepé dobrodružné fantasy, plán útěku ze psího vězení, příběh vítězství a porážek všedního dne, tabuizované téma sexuálního násilí za války a v poválečném období, moderní pojetí klasického hollywoodského milostného románu a jedinečný, intimní pohled na tvůrčí proces jednoho z největších žijících mistrů fotografie. V 1. týdnu roku 2017 čeká na české diváky 6 filmových premiér.

Velká čínská zeď
Její tvůrci museli mít dobrý důvod, proč z ní udělali největší stavbu na světě. Velká čínská zeď je opředena mnoha mýty. Jednoho z nich se chopil legendární režisér Čang Yimou, který s pomocí Matta Damona natočil velkolepé dobrodružné fantasy, v němž nepůjde o nic menšího než o záchranu lidské civilizace. Hollywoodská superstar hraje ve Velké čínské zdi mnoha bitvami zoceleného žoldáka Williama Garina, který přijel na Dálný východ získat tajemství střelného prachu. Mimořádně nebezpečná mise v exotickém prostředí nemohla dopadnout dobře, a ani tak výjimečný lukostřelec, jakým je Garin, se nedokázal ubránit obrovské přesile bojovníků tajného seskupení, zvaného Bezejmenný řád. Jejich prvotním úkolem je ochrana masivní a zdánlivě nekonečné zdi, při pohledu na níž by Garinovi i jeho příteli Pero Tovarovi (Pedro Pascal) spadla čelist, kdyby jim nehrozila poprava. Na tu však nedojde, na zeď zaútočí armáda monster a pomoc skvělých vojáků se jejich věznitelům hodí. Těžko ale říct, jestli si tváří v tvář valícím se nemilosrdným hordám neměli raději vybrat tu popravu.

zdroj: Cinemart

Ozzy
Ozzy je přátelský bígl, který žije idylickým životem v rodině Martinsových. Jeho páníčci se ale musí za prací přesunout do Japonska. Má to jeden háček: pes s nimi nesmí. Martinsovi se tak rozhodnou, že Ozzyho dají do luxusního psího hotelu zvaného Modrá zátoka. Po odjezdu rodiny však Ozzy zjistí, že tohle perfektní místo je jen zástěrkou jeho majitele. Právě ten vozí psy do skutečné Modré zátoky, což je psí vězení, které i psi řídí. Ozzy se rozhodne naplánovat útěk a ve štychu nenechá ani své nové psí přátele Chestera, Fronkyho a Doca. Z vězení se musí utéct nenápadně, ale hlavně rychle a chlupatě!

zdroj: Fénix Distribution

Paterson
Paterson (Adam Driver) je řidič autobusu ve stejnojmenném městečku Paterson. Každý Patersonův den je zdánlivě stejný jako ten předešlý: projíždí trasou své linky, pozoruje město ubíhající před čelním sklem a poslouchá úryvky rozhovorů. Píše básně do notýsku, jde na procházku se psem, zastaví se v baru vždy jen na jedno pivo a přichází domů za svou ženou Laurou (Golshifteh Farahani). Život Laury je pravým opakem – vše v něm se neustále mění a každý den přináší nové sny a nápady. Paterson a Laura se vzájemně milují a podporují: on jí pomáhá realizovat nejnovější plány, ona obdivuje jeho básnické nadání. Film je příběhem vítězství a porážek všedního dne a krásy, která se skrývá i v těch nejmenších detailech.

zdroj: Aerofilms

Agnus dei
Prosinec 1945, ženský benediktinský klášter v Polsku. Jedna z řeholnic se dožaduje pomoci u lékařů z francouzské mise Červeného kříže. Francouzi sem přijeli s úkolem najít, vyléčit a dopravit do vlasti francouzské občany. Pomoci Polákům se mají věnovat polští a sovětští lékaři. Toto rozdělení podle národností poruší francouzská stážistka Mathilde Beaulieuová, která začne benediktinky pravidelně navštěvovat. Řeholnice v klášteře postupně porodí několik dětí, několik sester má příznaky pohlavních chorob. Nikdo nahlas nemluví o tom, co se zde před pár měsíci odehrálo. Rusové dál hledají „nepřátele národa" a pokračují v útocích na místní obyvatele. Tajemství řeholnic střeží matka představená, která je zodpovědná nejen za jejich dobré jméno, ale také za jejich budoucnost. Film Anny Fontaineové se zabývá především tabuizovaným tématem sexuálního násilí za války a v poválečném období.

zdroj: Fénix Distribution

La La Land
Moderní pojetí klasického hollywoodského milostného románu umocněné skvělými písničkami doprovázenými velkolepými tanečními čísly líčí vášnivý milostný vztah od něžného vzrušení rozvíjející se lásky až po trpké zklamání z velkých ambicí. Pod režijním vedením Damiena Chazellea (oscarové hudební drama Whiplash) se sešli Ryan Gosling a Emma Stone.

zdroj: youtube.com

Koudelka fotografuje Svatou zemi
Jedinečný a intimní pohled na tvůrčí proces Josefa Koudelky, jednoho z největších žijících mistrů fotografie. Izraelský režisér Gilad Baram Koudelku sleduje při jeho fotografickém putování Izraelem a Palestinou při hledání prchavých okamžiků, v nichž vznikají fotografie. Čtyřicet let od vzniku ikonických snímků ruské invaze v Srpnu 68 se světoznámý český fotograf Josef Koudelka znovu vydává pracovat do míst, kde zuří konflikt – tentokrát ve Svaté zemi. Filmový portrét natočený v průběhu pěti let jeho asistentem je vůbec první výpovědí o Koudelkově jedinečném tvůrčím přístupu.

zdroj: On The Road

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Ozzy
Kam zajít na Paterson
Kam zajít na Velká čínská zeď
Kam zajít na Agnus dei
Kam zajít na La La Land
Kam zajít na Koudelka fotografuje Svatou zemi

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Ozzy
Fanklub Paterson
Fanklub Velká čínská zeď
Fanklub Agnus dei
Fanklub La La Land
Fanklub Koudelka fotografuje Svatou zemi

Zatím bez komentáře, buďte první!