Filmové premiéry: Amatérský plán a nová komedie od tvůrců Žen v pokušení
zdroj: Cinemart

Filmové premiéry: Amatérský plán a nová komedie od tvůrců Žen v pokušení

12. 10. 2016 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Filmová adaptace nejnovějšího dílu filmové série spisovatele Dana Browna, vyloupení banky skupinkou loserů, jeden den v životě malé rádiové stanice, vzepření se konvencím a komedie o ženské odvaze najít samu sebe, o hrdosti, odhodlání a nesnázích. 40. týden tohoto roku přináší 5 filmových premiér.

Inferno
Držitel Oscara Ron Howard se vrací, aby se ujal režie filmové adaptace nejnovějšího dílu filmové série spisovatele Dana Browna (Šifra mistra Leonarda) o Robertu Langdonovi, která utržila po světě přes miliardu dolarů. Ve snímku Inferno se známý symbololog (opět v podání Toma Hankse) pouští do pátrání po stopách, které souvisí se samotným Dantem. Když se Langdon probouzí se ztrátou paměti v italské nemocnici, spojí své síly se Siennou Brooksovou (Felicity Jones), doktorkou, do které Langdon vkládá naděje, že mu pomůže ztracené vzpomínky znovu získat. Společně se pouští do závodu s časem, který je provede napříč celou Evropou ve snaze zabránit smrtícímu globálnímu spiknutí.

zdroj: Falcon

Zilionáři
David (Zach Galifianakis) je nekomplikovaný muž, který uvízl v monotónním životě. Den co den usedá za volant svého obrněného automobilu, aby odvážel obrovské sumy peněz jiných lidí. Jediným vzrušujícím momentem v jeho životě je flirtování s kolegyní Kelly (Kristen Wiig), která ho však brzy zatáhne do těžko uvěřitelného dobrodružství. Skupinka nepříliš inteligentních loserů, pod vedením Steva (Owen Wilson), plánuje vyloupit banku a David jim v tom má samozřejmě pomoci. Navzdory absolutně amatérskému plánu se ale stane nemožné a oni mají najednou v kapse 17 miliónů dolarů. A protože tato partička je opravdu bláznivá, začne je hned ve velkém roztáčet. Peníze létají vzduchem za luxusní a kolikrát i zbytečné věci, ale nedochází jim, že pro policii tak zanechávají jasné stopy.

zdroj: Forum Film CZ & SK

Radio Dreams
Jeden den v životě malé rádiové stanice, Pars Radio, vysílající v perštině ze San Francisca. Není to ale jen tak obyčejný den, protože dnes večer má v Pars Radiu zahrát živě Metallica s kapelou Kábul Dreams, první rockovou skupinou z Afghánistánu. Ale do večera je ještě daleko a Hamid, spisovatel v exilu a programový ředitel rádia, má před sebou dlouhý den.

zdroj: Artcam

Hedi
Debut tuniského režiséra Mohameda Ben Attiy je příběhem introvertního mladíka Hediho, který se má brzy oženit s půvabnou nevěstou, jež mu byla na základě rodinné domluvy přidělena. Muž trpící pod diktátem citově manipulativní matky však díky setkání se svobodomyslnou tanečnicí Rym postupně nalézá odvahu postavit se konvencím. Attiovo emotivní prolnutí emancipační love story se sociopolitickou alegorií bylo po dlouhých dvaceti letech prvním arabským titulem v berlínské hlavní soutěži a právem si odneslo dvě významné ceny.

zdroj: Film Europe

Bezva ženská na krku
Bezva ženská na krku je komedie o ženské odvaze najít samu sebe, o hrdosti, odhodlání a nesnázích, se kterými se i ta nejbezvadnější ženská může setkat na cestě za samostatností a láskou.

Sympatická Eliška (Petra Hřebíčková) je na plný úvazek milující manželkou charismatického a bohatého Pavla (Jiří Langmajer). Ovšem jen do té doby, než ji na prahu čtyřicítky milým a korektním způsobem požádá o rozvod.

Když nový život, tak od základů! Eliška se rozhodne začít od nuly jako učitelka v malé středočeské vesničce. Rázovitý a hyperaktivní starosta (Miroslav Táborský) nastěhuje Elišku do jednoho domu s nerudným Božíčkem (Ondřej Vetchý), který díky svým vlastním neblahým zkušenostem s „ženskejma definitivně skončil“. Jeho jízlivost a hulvátství může trumfnout snad jen jeho povolání – Božíček pracuje ve vesnici jako hrobník. Zdena má ovšem na chlapy také momentálně spadeno, takže si rozhodně nenechá nic líbit.

zdroj: Cinemart

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Inferno
Kam zajít na Zilionáři
Kam zajít na Radio Dreams
Kam zajít na Hedi
Kam zajít na Bezva ženská na krku

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Inferno
Fanklub Zilionáři
Fanklub Radio Dreams
Fanklub Hedi
Fanklub Bezva ženská na krku

Zatím bez komentáře, buďte první!