Filmové premiéry: Akční fantasy a vzplanutí vášní na anglickém venkově
zdroj: Foto: Warner Bros

Filmové premiéry: Akční fantasy a vzplanutí vášní na anglickém venkově

10. 5. 2017 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Klasický příběh jako nové akční fantasy, emotivní romance, internátní škola pro problémové mladistvé, strhující filmová kronika podle neuvěřitelného, skutečného příběhu prokleté rodiny slavného malíře, byt skrývající děsivé tajemství a zdánlivě poklidný anglický venkov roku 1865. V tomto týdnu čeká na české diváky 6 filmových premiér.

Král Artuš: Legenda o meči
Novinka režiséra Guye Ritchieho osobitě a nadčasově vypráví klasický příběh jako nové akční fantasy. Když je ještě v Artušově dětství zavražděn jeho otec, zmocní se koruny Artušův strýc Vortigern (Jude Law). Artuš, oloupený o následnické právo prvorozeného syna, vůbec netuší, kdo ve skutečnosti je, vyrůstá v tvrdém prostředí městských uliček. Když se mu ale podaří vytáhnout meč z kamene, obrátí se mu život vzhůru nohama a musí vzít na vědomí svůj skutečný původ.

zdroj: Vertical Entertainment

Na mléčné dráze
Emir Kusturica se po dlouhých letech vrací po boku Monicy Bellucci v hlučné a divoké komedií s prvky moderní pohádky.

Kosťa vozí uprostřed válečné zóny mléko na oslu cestou necestou. Při jedné ze zastávek se seznámí s okouzlující ženou, která se ukrývá uprostřed země nikoho před svým zlověstným nápadníkem. Stačí chvilka a oba k sobě zahoří téměř pohádkovou náklonností. Kusturica natočil emotivní romanci, která připomíná, proč v devadesátých letech patřil k hvězdám evropského filmu. Lovestory Na mléčné dráze je nostalgickým ohlédnutím po předminulé dekádě a okouzluje příběhem o lásce v době, která jí nepřeje.

zdroj: Film Europe

Pád
Luce je poslána do internátní školy pro problémové mladistvé hned poté, co je obviněna ze žhářství, během něhož zemřel mladý chlapec. Ve škole plné zvláštních spolužáků potkává záhadného a odtažitého Daniela, který s ní ale nechce mít nic společného a až podezřele se jí vyhýbá. Luce se snaží zjistit jeho tajemství stůj co stůj. Nejen, že jí Daniel silně přitahuje, ale přijde jí na něm i něco velmi povědomého. Jako by ho snad znala tisíce let.

zdroj: Fénix Distribution

Poslední rodina
Malíř Zdzisław Beksiński tráví své dny mezi čtyřmi zdmi varšavského bytu, obklopen pouze svou rodinou. Navzdory socialistické šedi okolního prostředí je jeho vnitřní svět plný surreálních vizí, barev, vášně a perverzních fantazií. Píše se rok 1977 a život rodiny se točí kolem syna, neurotického Tomka, který se právě odstěhoval do protějšího domu. Neustálý boj s vnitřními démony mu znemožňuje normálně žít, noří se však do světa hudby a filmů a navzdory svému handicapu se stává průkopníkem západní popkultury v Polsku. Strhující filmovou kroniku podle neuvěřitelného skutečného příběhu prokleté rodiny slavného malíře natočil jako svůj režijní debut Jan P. Matuszyński. Do české distribuce jej vybrala stovka filmových fanoušků v rámci projektu Scope100.

zdroj: Aerofilms

Klient
Mladý manželský herecký pár Emad a Rana právě zkouší hru Arthura Millera Smrt obchodního cestujícího, když jsou vlivem okolností jsou nuceni hledat nové bydlení. Nastěhují se do nového bytu, ale netuší, že skrývá děsivé tajemství, které v něm zanechala předchozí nájemkyně – prostitutka, a že jejich vztah bude podroben zásadní zkoušce...

zdroj: Artcam

Lady Macbeth
Lady Macbeth nás přivádí na zdánlivě poklidný anglický venkov roku 1865. Katherine stojí před oltářem vedle Alexandera, svého budoucího manžela. Vikář je prohlásí za muže a ženu. Alexandrův stárnoucí otec Boris, bohatý majitel dolů, dvojici pozorně sleduje. Katherine totiž koupil pro svého syna spolu s malým pozemkem od jejího otce. Svatební noc však zůstane nenaplněna, Alexander novomanželce neudělá žádný fyzický návrh. Navíc musí záhy nečekaně na několik týdnů odcestovat do rodinných dolů a jeho otec zase odjíždí do Londýna.

Osamělá Katherine na tchánův příkaz nesmí opustit dům a tak tráví prázdné dny uzavřena v zatuchlých místnostech. Pak se ale přece jen odváží vyjít ven. Při jednom ze zakázaných výletů narazí na Sebastiana, hezkého, silného a drsného nádeníka. Ten pak v noci vnikne do její ložnice, a i když mu Katherine zpočátku odolává, nakonec sama podlehne chtíči. V následujících dnech se oddávají nespoutané vášni a Katherine se stále méně podřizuje milencově vůli. Stává se z ní autoritativní paní domu. Jejich vztah však nemůže uniknout okolí. Chvíle neodvratných střetů a výsledných tragédií se blíží. Katherine se rozhodne vzít vlastní osud do svých rukou, nic jí nedokáže zastavit… Tchán přijíždí zpět z Londýna a později se vrací i Alexander. Navíc se objeví i Agnes spolu s malým chlapcem, který je Alexandrovým levobočkem. Kdo z nich přežije vášeň paní domu?

zdroj: Cinemart

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Král Artuš: Legenda o meči
Kam zajít na Na mléčné dráze
Kam zajít na Pád
Kam zajít na Poslední rodina
Kam zajít na Klient
Kam zajít na Lady Macbeth

Staňte se fanoušky premiérových filmů:    
Fanklub Král Artuš: Legenda o meči
Fanklub Na mléčné dráze
Fanklub Pád
Fanklub Poslední rodina
Fanklub Klient
Fanklub Lady Macbeth

Zatím bez komentáře, buďte první!