Dnes můžete podpořit boj proti rakovině: Kdo známý s ní bojoval?
zdroj: tisková zpráva

Dnes můžete podpořit boj proti rakovině: Kdo známý s ní bojoval?

15. 5. 2013 – 12:00 | Magazín | Kateřina Vodrážková | Diskuze:

Dnes se koná květinová sbírka Ligy proti rakovině, díky níž můžete podpořit preventivní programy proti nádorovým onemocněním. S tímto onemocněním bojovalo i mnoho českých a zahraničních celebrit, které svůj boj s ním úspěšně vyhráli.

Největší zprávou tohoto týdne byla jistě Angelna Jolie, která preventivně podstoupila operaci, při níž ji byla odejmuta obě ňadra, která jí byla nahrazena umělými výplněmi. Konkrétně rakovina prsu je obrovskou hrozbou a nejvíce hrozí těm s dědičnými dispozicemi. Podívejme se na několik českých a zahraničních osobností, které s ní bojovali.

 

Naďa Urbánková (73)

Česká zpěvačka kvůli rakovině přišla o oba prsy až po sedmdesátce. Preventivní prohlídku si prý nadělila k 70. narozeninám, ale nečekala, že to vezme až takový spád.

Naďa Urbánková zdroj: tisková zpráva

 

Anna K. (47)

Rakovina prsu se nevyhnula ani autorce hitu Nebe. V roce 2009 jí zjistili diagnózu, na kteru zemřela již její matka i nevlastní sestra. Nejprve nechtěla chodit ani na prohlídky, ale nakonec zvolila léčbu chemoterapií. Dnes se opět směje, vypadá lépe než kdy předtím a nabádá i ostatní ženy, aby nepodceňovaly prevenci.

Anna K zdroj: tisková zpráva

 

Lenka Termerová (65)

Herečku a maminku Marthy Issové překvapila rakovina prsu v roce 2009. Tehdy se ale pustila do obrovského boje s touto nemocí a stáhla se z veřejného života.

Lenka Termerová zdroj: tisková zpráva

 

Ze zahraničních hvězd se s touto zákeřnou nemocí musely poprat například zpěvačka Anastacia (44), která s rakovinou prsu bojuje tento rok již podruhé, nemoc se jí bohužel zase objevila. Zpěvačka Kylie Minogue (44) začala bojovat s nemocí v roce 2005 a vypadá to, že ji úspěšně porazila. Ještě připomeňme herečku Christinu Applegate (41), známou ze seriálu Ženatý se závazky, která začala boj v roce 2008 a musela jí být kvůli tomu odstraněna obě prsa.


Toto jsou příklady jen několik českých a zahraničních osobností, které se museli s děsivou diagnózou poprat a dali tak příklad i ostatním, kteří s ní bojují.

V červnu se koná pravidelná akce společnosti Avon - 13. ročník pochodu proti rakovině prsu, která začíná ve 12 hodin na Staroměstském náměstí a pokračuje pochodem do Žlutých lázní, kde celá akce na podporu boje s rakovinou vyvrcholí. 

Zatím bez komentáře, buďte první!