Deset slavných, kteří zemřeli v roce 2017
zdroj: Vlastní foto autora

Deset slavných, kteří zemřeli v roce 2017

4. 1. 2018 – 17:25 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Vybrali jsme deset známých osobností, pro které byl rok 2017 ten poslední. Podívejte se, s kým jsme se v uplynulém roce rozloučili.

Bill Paxton (zemřel 25.2.2017)

Z osobností, které jsme do článku vybrali, zemřel jako první herec a režisér Bill Paxton. Zajímavostí z jeho filmových rolí je hlavně to, že jako jediný z herců byl ve filmech postupně zabit Terminátorem, Vetřelcem a dokonce také Predátorem.

Bill Paxton - Training Day zdroj: CBS Television Network

Více informací o herci Billu Paxtonovi

Věra Špinarová (zemřela 26.3.2017)

Brněnská rodačka Věra Špinarová nás opustila na konci března, kdy během koncertu v Čáslavi zkolabovala a následně svůj životní boj prohrála v nemocnici v Motole. Během své kariéry vydala celkem 13 alb. Největšího úspěchu dosáhlo album Meteor lásky z roku 1982. Největšími hity jsou pak právě Meteor lásky, Bílá Jawa 250, Raketou na Mars, Kouzlo bílejch čar.

Věra Špinarová zdroj: Profimedia

Více informací o zpěvačce Věře Špinarové

Roger Moore (zemřel 23.5.2017)

Anglický herec Roger Moore se proslavil hlavně rolí agenta 007 Jamese Bonda. Stal se tak třetím hercem, který tuto roli ztvárnil v celkem sedmi filmech z roků 1973-1985. Moore zemřel 23. května 2017 ve Švýcarsku, po krátkém, ale statečném boji s rakovinou.

Roger Moore zdroj: Profimedia

Více informací o herci Rogeru Mooreovi

Paolo Villaggio (3.7.2017)

Začátkem léta 2017 odešel do hereckého nebe představitel legendárního bankovního úředníčka Huga Fantozziho, Paolo Villaggio. Italský rodák zemřel ve věku 84. let a Itálie tak přišla o jednoho ze svých nejlepších a nejnadanějších herců.

Plinio Fernando, Paolo Villaggio - Pan účetní jde do důchodu zdroj: Cecchi Gori Group Tiger Cinematografica

Více informací o herci Paolu Villagiovi

Chester Bennington (20.7.2017)

V době velkých letních festivalů, 20. července 2017 obletěla svět zpráva, která šokovala hlavně příznivce americké rockové kapely Linkin Park. Frontman a zpěvák kapely, Chester Bennington, spáchal sebevraždu. Bylo mu 41. let. Měsíc před smrtí vystoupil s Linkin Parkem v Praze v rámci festivalu Aerodrome.

Mike Shinoda a Chester Bennington z Linkin Park Mike Shinoda a Chester Bennington z Linkin Park | zdroj: Profimedia

Více informací o zpěváku Chesteru Benningtonovi

Vladimír Brabec (1.9.2017)

Hned první zářijový den 2017 nás opustil divadelní a televizní herec Vladimír Brabec. Za svůj život ztvárnil stovky rolí. Nejznámější je však postava policisty majora Jana Zemana v Sequensově normalizačním projektu 30 případů majora Zemana.

Vladimír Brabec zdroj: Profimedia

Více informací o herci Vladimíru Brabcovi

Jan Tříska (25.9.2017)

Populární herec Jan Tříska tragicky zahynul 25.9.2017 na následky pádu z Karlova mostu. Nadaný herec v roce 1977 emigroval do USA. Po pádu komunistického režimu v roce 1989 měl možnost podívat se zpět do své rodné země. V roce 1991 se tak mohl ujmout své nejznámější role učitele Igora Hnízda ve Svěrákově filmu Obecná Škola. Za svůj život ztvárnil Tříska více jak 200 rolí.

Jan Tříska zdroj: Profimedia

Více informací o herci Janu Třískovi

Květa Fialová (26.9.2017)

Pouhý den poté, co obletěla republiku zpráva o úmrtí Jana Třísky, utrpěl národ další ztrátu. Zemřela herečka Květa Fialová, která působila na scéně více než 60. let a zahrála si stovky nejrůznějších rolí. Její životní se pak stala postava barové zpěvačky v parodii na divoký západ Limonádový Joe aneb Koňská opera. Fialová tak zakončila smutnou zářijovou bilanci, kdy jsme přišli hned o 3 nadané herce.

Květa Fialová zdroj: tisková zpráva

Více informací o herečce Květě Fialové

Karin Dor (6.11.2017)

Německá herečka Karin Dor, zemřela 6.11.2017 v Mnichově. Karin se proslavila hlavně rolemi ve filmech o náčelníkovi Vinnetuovi, jako je např. Poklad na stříbrném jezeře. Zahrála si také v pořadí páté "bondovce", Žiješ jenom dvakrát, kde ztvárnila roli "Bond-Girl".

Karin Dor - Žiješ jenom dvakrát zdroj: PB Publishing

Více informací o herečce Karin Dorové

Jaroslav Šmíd (15.11.2017)

V polovině listopadu 2017 podlehl chřipce a zápalu plic Jaroslav Šmíd, který se proslavil rolí doktora v komedii Zdeňka Trošky, Doktor od jezera hrochů.

Jaroslav Šmíd - Doktor od jezera hrochů zdroj: Falcon

Více informací o herci Jaroslavu Šmídovi

Zatím bez komentáře, buďte první!