Demi Lovato spustila novou informační kampaň o duševním zdraví
zdroj: Profimedia

Demi Lovato spustila novou informační kampaň o duševním zdraví

29. 5. 2015 – 16:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Dvaadvacetiletá americká zpěvačka a herečka se nadále angažuje v oblasti psychických obtíží.

Před pěti lety se Demi Lovato ocitla na úplném dně. Poté, co během světového turné Jonas Brothers fyzicky napadla jednu tanečnici, nastoupila dobrovolně do léčebny. Tam mj. zjistili, že trpí bipolární poruchou.

Od té doby se interpretka hitu Giver You Heart The Break všemožně snaží zvýšit povědomí veřejnosti o problematice duševního zdraví. Veřejně hovoří o svém vyčerpávajícím boji s výše zmíněnou poruchou a na počest svého otce Patricka – který rovněž trpěl psychickou nemocí a zemřel v roce 2013 – založila speciální stipendijní program.

Včera veřejnosti představila svůj dosud největší projekt – informační kampaň Be Vocal: Speak Up for Mental Health, na které se podílí pět zdravotnických organizací.

"Tento problém je pro mě velmi důležitý, protože se už několik let potýkám s bipolární poruchou. Můj otec jí měl taky a navíc byl i schizofrenik. Přihlížela jsem tomu, jak kvůli nedostatečnému přístupu k léčbě žije velmi nešťastný život," prohlásila Demi a dodala:

"Takže je to pro mě velmi osobní. Jsem přesvědčena, že duševní choroba je něco, o čem se lidé potřebují dozvědět víc a že musí být zbavena svého stigmatu."

Jedním z hlavních smyslů kampaně je podpořit pacienty s psychickými onemocněními, aby o svých problémech otevřeně hovořili – jak s lékaři, tak s příbuznými a přáteli.

"Existuje spousta způsobů, jak můžete pomoci. Myslím, že společně jako země musíme zintenzivnit své úsilí a s tímto problémem, který začíná mít charakter epidemie, něco udělat," uvedla Lovato.

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku