David Beckham truchlí: Dívka s obráceným srdcem, která významně ovlivnila jeho život, zemřela
zdroj: Instagram

David Beckham truchlí: Dívka s obráceným srdcem, která významně ovlivnila jeho život, zemřela

26. 10. 2015 – 11:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

David na svém Instagramu zveřejnil dojemný snímek s Kirsty Howard – "zázračným dítětem", které svého času šokovalo všechny lékaře světa. Přestože Kirsty měla zemřít už jako malá, nakonec se dožila dvaceti let.

Kirsty, která podle dostupných informací naposledy vydechla v sobotu, trpěla mimořádně vzácnou vadou – její srdce narostlo naopak (přední strana směřovala dozadu). Za malý zázrak tak bylo považováno už jen to, že se vůbec narodila.

Když byly Howard čtyři, lékaři prohlásili, že před sebou má jen několik posledních týdnů života. Rodiče roztomilé holčičky se však nechtěli vzdát bez boje a nastartovali kampaň na její záchranu. Do té se mj. zapojil právě Beckham, který si Kirsty velmi oblíbil. Zpráva o jejím úmrtí ho proto doslova zdrtila.

"Žádná slova nemohou vyjádřit, jak úžasná mladá dáma to byla," připsal ke snímku, na kterém mu Kirsty sedí na kolenou. "Mnoho let se vzpírala lékařům a přitom se jí podařilo získat miliony liber pro nevyléčitelně nemocné děti."

Howard se s Davidem  seznámila v roce 2002, kdy ji královna Alžběta II. pozvala na zahájení Commonwealth Games v Manchesteru.

"Stala se mým i národním talismanem pro štěstí ve hře proti Řecku. Také jsme se v Manchesteru společně setkali s královnou, takže by se dalo říct, že v průběhu let jsme spolu strávili úžasné chvíle. Poznat tak statečnou mladou dámu, která se usilovně snažila pomáhat druhým, bylo velmi inspirující," uvedl bývalý kapitán anglické fotbalové reprezentace a dodal:

"Má láska a myšlenky jsou s Kirstyninými rodiči a sestrami, tato inspirativní mladá dáma nám bude chybět… Odpočívej v pokoji."

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku