Další rána v životě Angeliny Jolie! Teta jí v neděli zemřela na rakovinu prsu
zdroj: tisková zpráva

Další rána v životě Angeliny Jolie! Teta jí v neděli zemřela na rakovinu prsu

28. 5. 2013 – 7:55 | Magazín | Kateřina Vodrážková | Diskuze:

Po tom, co si dala americká herečka a matka šesti dětí preventivně odstranit obě prsa, zemřela tuto neděli její teta právě na rakovinu prsu.

Zpráva o prohraném boji s rakovinou jednašedesátileté Debbie Martin, přišla jen dva týdny poté, co Angelina oznámila, že podstoupila celkovou masektomii. Debbie byla hospitalizována minulou středu a v neděli její manžel oznámil, že ji nemoc porazila.

I když herečka se svou tetou v posledních chvílích nemohla být, společně se svým bratrem Jamesem Havenem jí byli velkou oporou a byli s ní v kontaktu. "S Angelinou jsme si často psali, ale pro Debbie bylo velmi těžké v posledních měsících komunikovat," prozradil její manžel.

Debbie byla biologickou sestrou hereččiny matky Marcheline Bertrand, která v roce 2007 zemřela po téměř sedmiletém boji s rakovinou vaječníků. Debbie se se smrtí své sestry velmi těžce smiřovala a byla to pro ni obrovská ztráta. "Mé srdce bolí a já se naučila pomalu žít s touto ránou krok za krokem s dírou v srdci. Nosím vzpomínky, které mi pomáhají jít dál," svěřila se Debbie na svém blogu.

Protože je rakovina prsu a vaječníků dědičnou nemocí, rozhodla se Angelina Jolie pro radikální řešení - nechala si odstranit prsa. Dalším krokem bude odstranění vaječníků, protože pravděpodobnost, že by se jí nádory mohly vytvořit je 87 %! Tímto činem motivovala i další ženy z celého světa, které tímto způsobem mohou zabránit tomu, že je nemoc připraví o život.

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku