Další královská svatba na obzoru: Carl Philip se chystá před oltář
zdroj: Profimedia

Další královská svatba na obzoru: Carl Philip se chystá před oltář

28. 6. 2014 – 12:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Švédský princ včera požádal o ruku svou přítelkyni, bývalou modelku Sofii Hellqvist. A ta řekla „ano“.

Podle dostupných informací se velkolepý obřad uskuteční příští rok. Přesné datum ani místo konání ovšem ještě není známé.

„Poté, co Jeho Veličenstvo král Švédska dal souhlas k uzavření sňatku mezi princem Carlem Philipem a slečnou Sofií Hellqvist, Jeho Veličenstvo v souladu s postupy stanovenými švédskou ústavou požádalo o schválení i ze strany švédské vlády,“ stojí v oficiálním prohlášení paláce.

„Mám tu neuvěřitelnou čest být zasnouben s touto fantastickou dívkou,“ řekl na tiskové konferenci sám princ, který se nijak netají tím, že už touží po rodině. Obě jeho sestry ho totiž v tomto ohledu „předběhly“ – princezny Victoria i Madeleine mají každá holčičku.

Carl Philip a Sofia Hellqvist zdroj: Profimedia

Připomeňme, že pětatřicetiletý Carl a o šest let mladší Sofia spolu randí téměř čtyři roky. Carlovi rodiče - král Carl XVI. Gustaf a královna Silvia – si prý pohlednou brunetku oblíbili, tudíž se dalo očekávat, že proti sňatku nebudou nic namítat.

Sofia žádost o ruku označila za „za fanastické překvapení“ a přiznala, že její první reakcí bylo „Oh, wow!“

„Myslela jsem si, že to bude úplně normální pracovní den. Byla jsem ohromena a trochu šokována,“ dodala. Jak přesně zásnuby proběhly, ale zamilovaný pár neprozradil.

Zatím bez komentáře, buďte první!