Co spojuje Beyoncé, Shakiru a Angelinu Jolie? Punc nejmocnějších žen světa!
zdroj: tisková zpráva

Co spojuje Beyoncé, Shakiru a Angelinu Jolie? Punc nejmocnějších žen světa!

26. 5. 2013 – 9:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Nejen muži mají svůj každoroční žebříček nejmocnějších adeptů. I ženy dnes mají zásluhu na světovém míru a vlivu na statisíce lidí na této planetě.

Britský časopis Forbes zveřejnil seznam nejmocnějších žen této planety, mezi které se zařadily i dámy zvučných jmen světa showbyznysu. Do seznamu Top 100 nejmocnějších patří ženy ze světa politiky, byznysu a technologie a tyto ženy umístěné v „topce“ spojují jejich dobročinné sklony.

 

Beyoncé (31) – 17. místo

Umístění v druhé dvacítce má americká zpěvačka právem zasloužené. Její hlas milují miliony fanoušků, koncerty má vždy beznadějně vyprodané a k tomu se stala nejkrásnější ženou světa. Nicméně Beyonce není jen krásnou zpívající sexbombou, ale také dámou s velkým srdcem. Seznam charit, které podporuje je velice dlouhý a rozmanitý jako například Survivor Foundation na pomoc obětím hurikanu Kathrina.

Angelina Jolie (37) – 37. místo

Po kauze preventivního odstranění prsou hollywoodské hvězdy a zvláštní velvyslankyně OSN Angeliny Jolie není pochyb, že se tato herečka umístila v Top 1OO nejmocnějších žen na 37. místě.

Lady Gaga (26) – 45. místo

Známá kontroverzní zpěvačka se vydala na boj proti bulimii a anorexii, s kterou se potýkala od svých patnácti let. Nyní však propůjčila své tělo na kampaň proti těmto zákeřným poruchám příjmu potravy.

Shakira (36) – 52. místo

Tato kolumbijská čerstvá maminka syna, kterého má s fotbalistou Gerardem Piquem, není jen výbornou zpěvačkou a tanečnicí, ale také ambasadorkou UNICEF a zakladatelkou nadace, která zaštiťuje vzdělávací systémy po celém světě.

 

V Top 100 se také objevila na 92. místě dětská spisovatelka J.K. Rowling a 95. příčku obsadila supermodelka Gisele Bündchen. Nicméně na trůně mocnosti něžného pohlaví nekompromisně už podruhé svým pozadím zasedla padesátiosmiletá německá kancléřka Angela Merkel. A kdo je jí v patách?

1. Angela Merkel (58)

2. Dilma Rousseff (65)

3. Melinda Gates (48)

4. Michelle Obama (49)

5. Hillary Clinton (65)

6. Sheryl Sandberg (43)

7. Christine Lagarde (57)

8. Janet Napolitano (55)

9. Sonia Gandhi (66)

10. Indra Noovi (57)

Zatím bez komentáře, buďte první!