'Byl to fascinující člověk': Celebrity reagují na smrt Christophera Leeho
zdroj: Profimedia

'Byl to fascinující člověk': Celebrity reagují na smrt Christophera Leeho

12. 6. 2015 – 0:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Josh Gad, Dominic Monaghan a další slavné osobnosti na sociálních sítích vzdávají hold zemřelému Christopherovi Leemu.

Jak jsme vás včera informovali, představitel hraběte Dooku, čaroděje Sarumana či hraběte Draculy odešel do hereckého nebe. Na jeho skon již zareagovala celá řada celebrit.

"Je mi tak líto, že #christopherlee zemřel. Byl to fascinující člověk…," uvedl na svém Twitteru Leeho kolega z Pána prstenů Dominic Monaghan.

zdroj: YouTube.com

"Kéž bych se tak se Sirem Christopherem Leem někdy setkal. Byl jsem tak šťastný a hrdý, že hrál Earla v @BBCRadio4 Nikdykde. Skvělý herec, velká ztráta," komentoval to autor novely Nikdykde Neil Gailman.

Herec Josh Gad Leemu poděkoval za odkaz, který zde zanechal pro příští generace a připojil hashtagy "#Saruman" "#Scaramanga" a "#Mummy".

Postavu Francisca Scaramangy z bondovky Muž se zlatou zbraní ve své reakci vzpomněl i Michael Weatherly.

"Scaramenga. RIP Sir Christopher Lee zemřel v třiadevadesáti," napsal.

zdroj: YouTube.com

Není bez zajímavosti, že sám Lee považoval za svůj nejdůležitější film životopisné drama Jinnah, které vypráví příběh zakladatele Pákistánu Muhammada Alí Džinnáha.

"Ta role byla významná kvůli tomu, co Džinnáh řekl a já to doslovně zopakoval. Tedy 'Jste volní můžete jít do svých chrámů, mešit či jiných modliteben... Nesejde na tom, zda jste protestanti, katolíci, židé nebo lidé dalších vyznání,'" prohlásil v roce 2011.

Zatím bez komentáře, buďte první!